Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/06/2020 in all areas

  1. 21 points
    "Mali" update... Poveći delay zbog korone... zatvorene fab. kuće. dobavljači pod ključem, nedostatak vremena i tak to... Ali ima napretka! Stiglo par komada SMT složenih PCB-ova u reviziji 3. Dodana prenaponska zaštita na analogne ulaze i napajanje, integriran bluetooth modul, uglavljen Delphi konektor, dodan i KWP /K-Line transciever tako da bi sada trebala moc pricat preko OBD-a i sa starijim autima, dodan USB to Serial konverter za omogućivanje budućih update-a "na terenu" i još hrpa prepravki i optimizacija.. Također sam našao dobavljače koji mi isporuče po specifikaciji napravljene senzore pritiska i temperature. Range, navoj, materijal... rade sve U pripremi je verzija 4 gdje ide i mogućnost simulacije narrowband O2 senzora tako da se nece trebat varti po ispuhu da bi se ugradio bung za WBO2. Samo postojeću sondu maknut, ubacit LSU 4.9 i spojit OEM konektor na Chukicu koja ce simulirat grijac i 0-1V NB signal tako da stock ECU bude happy.
  2. 20 points
  3. 15 points
    Sa ekipom .... 10 dana 2100 km. Zagreb-Poreč-Savzdrija-Motovun-Zadar-Ploče-Lumbarda (Korčula)-Vela luka-Ston-Dubrobnik-Čilipi-Prevlaka-Sinj-Plitvice-Zagreb
  4. 15 points
    Gtr R35, montirani dowpipeovi, intercooler, stock usis, 648.4ks. To je to na 0.95bara, isti boost kao i prije. Sa 580 na 648hp. #emtron power! Brothers in arms
  5. 14 points
    Aprilia AF1 futura 50ccm sa kitom 70ccm i dellorto 19 frgicem...godina proizvodnje 1991. a i danas jos uvijek budi emocije iako je vec godinama bio odbacen ali i dalje se vozimo.
  6. 11 points
    In da house [emoji2957] Sent from my DUB-LX1 using Tapatalk
  7. 10 points
    Cudim se da netko vec nije stavio, nije o Grobniku, nego Nurburgringu, ali dosta je informativno:
  8. 9 points
  9. 9 points
    Da je baba muško...tko ti kriv kaj si pička pa nećeš tjunirat. al ajd bar smijem sa autom koji je pod garancijom na stazu 😉
  10. 9 points
    Posto nikako ove sezone se provozit... ne preostaje nista drugo nego listat stare slike
  11. 9 points
    Jedan A4 u jako jako dobrom stanju, lagano uređenje interijera i neka keramika gore da malo živne boja ,@Xman
  12. 9 points
    Ovo mi je bio najdrazi skuter Dobri stari BB cvajo, do zadnje vide original, 10 godina u mene, remenje, gume i nikad nista na njemu. Prodao sam ga sa mozda 36-37tkm tipu koji je zarazen time, pa mi nije zao. Kaze da je prosao cijelu Italiju sa njim i napravio brdo kilometara, ne pokazuje znakove umora. Pumpa vode jos uvijek original! I danas me opere nostalgija kad osjetim miris dvotaktola😁
  13. 9 points
    Ćaća je uvijek znao prepoznati prave vrijednosti! Kakve Jamahe, kakvi bakrači.
  14. 9 points
    Jučer bacili malo đir po dragoj nam državi pošto prognoza za van Hr nije bila bajna. Malo vožnja (560km) malo cuga malo klopa (Ličko selo I kod starica Luke Jebalice) sve u svemu dobar dan sa fenomenalnom ekipom. Pravi gentlmens ride...uz par pun gas odvajanja na D8 da si dam oduška. Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk
  15. 8 points
    GTR R33 Fully Emtron equipped. Izbaceno sve HKS, piggyback, injektori, filteri zraka, pojacalo paljenja, sva bespotrebna cuda Ditching: Jedna “kutija” Za apsolutno sve:
  16. 7 points
    Prije 3 tjedna dobili smo lijepi projektic. Golf 5, sa WTCC motorom, kojeg je vozio Borkovic (navodno). 2.0 16V i navodno 286ks Nakon mjerenja, imao je ipak samo 243ks[emoji23][emoji23] Kad smo vidjeli kakav je to profesionalizam...skoro smo zaplakali, ali doslovce. Magneti Marelli, sa jednom bobinom, bez senzora bregaste (krepan-mrtav), dizne pod pravim kuten na protok, ne radi mjenjac, nema dasha, dok upalis auto prodje trka...nesto strasno. Moram priznati da je vozac pravi heroj ako je to vozio[emoji23][emoji23][emoji23] Bilo kako bilo, odradili smo full posao. Dodali smo 4 injektora, zamjenili 1 bobinu sa 4, dodali sve potrebne senzore, AIM dash, slozili mjenjac i mapirali. Emtron ima milion mogucnosti, pa smo kretenski visok tlak goriva od 8bara, smanjili na 5, kako bi dizne uopce normalno radile, te smo blizi red novih dizni uposlili da rade na paljenju, leru, te do 4000rpm, a onda preuzimaju vece i dalje dizne, sa vrha plenuma. Sve potpuno sekvencijalno. Slozen je mjenjac i gearshift. Auto se sad vozi i salta kao putar. Slozene su i dvije wideband lambde, te je motor “podjeljen” na 2 dvocilindarska motora, 1-4 i 2-3. Tako preciznije odredjujemo gorivo, sa 2 knocka paljenje, te je finija kontrola cjelog motora. Krajnji rezultat je 260+ks, uz ogroman dobitak momenta od 4500-7500rpm, te kompletno bolja karakteristika motora. Nesto slikica: Nije final run, ali se vidi moment [emoji23][emoji23]
  17. 7 points
    Zahvaljujuci koroni ima nešto više open days na Grobniku odradio prošli pon 100 krugova i danas 33 kruga
  18. 7 points
  19. 7 points
    ... pa najviše to što je od oca vespa gts250 koju je platia 2006g. 29000kn na božićnom popustu kvalitetnije napravljena nego ova iz 2019 koja kosta 50000kn... evo možeš počet odmah od one kuke za stvari između nogu, prije je bio metalni sistem unutar, danas plastičurina koja je pukla nakon 10 dana koritštenja... prednji disk od očeve vespe stare 14 godina i 50000km potrošen manje nego moj nakon 1 godine i 5000km (mijenjan na reklamaciju, to je serviser primjetia)... prijatelju 2 puta propiša prednji amortizer u par miseci.... itd itd... mislim, sve se to riješi na reklamaciju, ali neman volje stalno reklamirat nešto, a i piaggiu treba cijela vječnost dok dođe novi komad... ... da ne ispadne da je samo gadim... okretnija je u gradu od svih tih usisivača od 300 kubika.... brža je od beva 350 što me najviše oduševljava na semaforima haha (do 100km/h naravno, povise toga ode beverly), a samim time i od svih ostalih 300-tica, 12 cola stražnje kolo i jača nova mašina čine svoje... vizualno je uvijek subjektivno, ali meni npr. x-max 300 izgleda ko govno pored nje... .... i opet bi je uzeo unatoč svemu tome jer mi je draga, a prva mi je u familiju došla još 1956. godine kad je baba vozila i od onda nikad nije otišla...
  20. 6 points
    Hmm, zanimljivo je kako su inkasatori raznih harača europski i moralno osviješteni svaki put kad proračun ima ozonsku rupu.. Od kad su popustili mjere, svaki dan mi je jedan auto s tehničkog u radioni, i to s takvim glupim primjedbama da nemogu vjerovat, cak uvjeravaju ljude da su im gume ćelave iako nisu... Osobno mogu posvjedočit svim tim glupostima iz prve ruke, isao regat svog horneta u 5 mjesecu, na njemu neki serdarevic (koji je bio na njemu od kad je kupljen, i slikan je u tom STP-u barem zadnje 3 godine), naravno rusi me čovjek, mislim si ja neka, i onako mi probija mozak nakon duze vožnje, al naravno da nemre proc bez komplikacija, jedva nadjoh originalni aupuh, i to za 900 kn sa blagim udubljenjem, inace to je najjeftiniji, prije 2 mjeseca gledao bio za 600 kn skoro nov.. al nema veze, jebes i to mislim si ja sad sam rjesio problem (osim sto se hornet cuje ko usisavac), dodjem na poravni, a veli meni kontorlor kak da ja znam da je to originalni auspuh, a ja ko iz hondinog topa, pap kak si znao da onaj prije nije originalni, znaci prejebeno, sad sam u napasti da uredim tog serdarevica, nakucam sve one brojeve i slova sa originala pa da vidim sta ce onda reci... Btw dok sam cekao tehnicki, bar trojica su odustala od tehnickog, i to kod njima poznatih kontrolora, a i masovno po gradu vidim da murija halta ekipu s motorima, i ne samo u zagrebu koliko cujem.... Tak da to je sve samo ne europa, nego rvacka u svom najsjajnijem obliku
  21. 6 points
    Danas fini đirić 600km Senj - Tribanj - N.Vinodolski - Fužine...
  22. 6 points
    A varovi me sa fotke vec pikaju u oko, ali koliko para toliko muzike.
  23. 6 points
    Žuco 20 leta u glavu [emoji1787] 40k km Jedino sto japanac voli potegnuti ulja Sent from my MI 6 using Tapatalk
  24. 5 points
    Draže mi imat na speed dial ženu i dijete nego šlepu i obd dongle 🤣
  25. 5 points
    Nastavljam u tom tonu [emoji19] Sent from my MI 6 using Tapatalk
  26. 5 points
    Svaka ti dala Sve po dogovoru, za svaku preporuku. Isto stoji i za@brba
  27. 5 points
    I taj mi je nesto poznat [emoji6]
  28. 5 points
    Entry level, neka pocetna plocica tipa DS2500, Motul RBF 660 (moze i 700, sad je izasao) i celicno opleteni kocioni vodovi, tipa Hel brake lines, sve navedeno je best buy i cak i sa najslabijim kocnicama (OK, ako nisu bas puni diskovi naprijed, ali tko to jos ima?) ce raditi odlicno za par krugova na stazi... 6 klipova, 400 mm disk (debljina je isto vazna), za to nema potrebe ako se radi samo par krugova ili ako nije u pitanju auto koji ima preko 1000 KS i preko 2000 kg (karikiram)... Ti to u par krugova neces niti zagrijati kako treba Ja bi sad jedino gledao neke tvrdje opruge zbog full slickova... Na dvodjelnim/plivajucim je omoguceno da se uslijed topline sire i kasnije kako se hlade "skupljaju", dok na obicnima koji nemaju to, uslijed ekstremnih temperatura iz istih razloga mogu se dogoditi deformacije, poceti prikazivati pukotine i u rijedjim slucajevima moze protresti disk... Jedino sto za cijenu para DBA 5000 T3 moze kupiti jedno dva ili tri para DBA 4000 T3... Inace 5000 i 4000 serija imaju vise ugljika u sebi tako da su otporniji na visoke temperature i na agresivnije plocice, odnosno diskovi su identicni, razlika je samo da su 5000 dvodjelni, 4000 nisu... U zadnje vrijeme vecina hot hatcheva imaju odlicne kocnice iz tvornice, samo se stavi "jaca" plocica, kociona tekucina, kocioni vodovi i to je to, spreman si za track day sto se tice kocnica... To su neke ekstremne temperature kod ekipe koja radi jako puno krugova ili na stazama koje su jako zahtjevne za kocnice...
  29. 5 points
    Razlika između brzog auta i nenormalno brzog 😜 (1:42:130 vs. 1:34.xxx)
  30. 5 points
    Piaggio MC3,16 godina star nikad kvara,OEM vodena pumpa gore jos..
  31. 5 points
    Halo Darth Vader,danas kroz Jasku kad si prosao izgledao si kao iz druge galaksije. Predobro ukomponirano sve,od obleke i motora do dodataka. Svaka čast!
  32. 5 points
  33. 4 points
    Ja kad citam tvoje postove uvijek nekako sliku mamica na presicama vrtim u glavi. Sorry, morao sam. 😄 Super djeluju brojke za K04, na kojem to autu vrti, naravno ako se smije znati? Tnx.
  34. 4 points
  35. 4 points
    Nakon posla pun gas na more...što volim ovu našu državu kad si na moru za taj čas Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk
  36. 4 points
    Pratim... Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk
  37. 4 points
    Ili imaš gumu koja je touring program i džaba ti svega, ne pomaze ni nagib ni tlak Sent from my iPhone using Tapatalk
  38. 4 points
    D esa je za to zasluzan da nema poniranja na kocenju ni propinjanja na gas, ok jos i integralne kocnice igraju ulogu a vjerojatno i asc koji ti limitira gas u nagibu umjesto da ti ga oduzme kad prokliže, uglavnom čudo sta su natrpali od tehnologije u motor svejedno možeš cak i u road modu nagnuti motor, opaliti gas u 3oj i proci npr cijele Draganiće po boku (pitam za prijatelja) Multica je dozu opuštenija, položaj sjedenja je malo uspravniji, volan je bliže, sic i ovjes su mekši, noge su malo ispruženije... Ali onda dođemo do karaktera 4 cilindra, kratkih brzina i tempomata zbog čega kad uđeš u selo di je kamera (iliti svako selo u Austriji) klikneš tempomat na 50kmh u 6oj, pustiš volan i protegneš se, pobrišeš kacigu, prolistaš navigaciju... tako da su ubili i u tom touring segmentu, ne mogu dočekati 8.mj i Dolomite s ovim motorom ili di cemo vec ici
  39. 4 points
    Da, meni je premekana bočnica na 235/40/18, a super na 235/35/19. Naravno, obje su CUP2. Baš se podvlači guma pod felgu na 40 profilu. Naravno, tlakovi su +2.3 bili, čak u jednom trenu 2.7 ali to u rundi, i tu auto bježi na sve strane, ali imam senzor za tlak pa pratim. Ne znam koliko se kuži ovak, ali baš se vidi kak se podvlači guma pod felgu.
  40. 4 points
    A sta reći top, tolko je u svom elementu kad leti po cesti a opet mozes trkeljati u 6oj 50kmh po šumama G.kotra haha Koliko god sam ga uspio potjerati nemaš dojam da mu je to neka granica. Napravio 1000km u 2 dana sad i nemam niti jednu zamjerku...
  41. 4 points
    Prednji tocak se jako rijetko koristio na ovim 180-kama..[emoji1]
  42. 4 points
    Nikad necu razumit ta izdrkavanja koliko savrseno izgleda var na komadu cijevi koji prolazi ispod auta, obicno je sporak od voznje, blata, a vidi ga meho na dizalici i kontrolor u stp jednom godisnje. Ne vidim ama bas nista sporno ni na onom varu gore koji je navodno los...sa tehnicke strane je prilicno dobar. Bitno da je funkcionalno, ako za malo finalne obrade netko za to uspije izbit 2-3 soma eura, drago mi je sto imaju jelena koji su im spremni to kešnuti. To moj brodski meho slozi do coffee timea, a ima ih umjetnika sa stainlessom i tig-om...koji radi cijeli mjesec za pola cifre tog auspuha😄
  43. 4 points
    I sta ti tocno predstavlja taj spisak.... ? Kad ne znas na kojim gumama su odvozena vremena. Trkaci slik nije track day guma. Tko imalo prati Track dayeve na Grobniku cca zna brzu ekipu, koliko rundaju i na kojim gumama se rade (ne)vremena.
  44. 4 points
    Ja sam mu danas malo protegnuo noge. U subotu ću ako budem slobodan do Ramskog jezera, baš odavno nisam bio u điru. Biokovo, ali s druge strane.
  45. 4 points
    Kad vidim tko je sve u seoskim udrugama pijanaca nazvanim moto klubovi, i mene je sramota. A Milinović i Vaso su dječaci bečke filharmonije prema njima. Promiče se neko poštovanje i tolerancija, članovi MK bi kamenovali MCje, skuteraše bi potopili na dno mora, a motori im služe kao izlika za lokanje od seoskog vašara do seoskog vašara, pardon, moto partija. Da ne spominjem tu silnu ljubav prema motorima kojima je jedina svrha paljenje gume i pucanje na auspuh dok loču na nekoj blatnjavoj ledini. Najjača priča koju sam čuo u zadnje vrijeme je kad me jedan član lokalnog moto kluba pitao jesam li ja u "Bilim mišima", inače to je skupina prijatelja koja je napravila Whatsapp grupu s tim nazivom i vozikaju se; da su na sastanku moto klubova pitali kako se dopušta da se u njihovoj županiji organiziraju skupine koje se voze i da zašto ništa ne poduzimaju po tom pitanju. Pitao sam ga je li se ruga ili koji kurac se događa. Kakvi su to kompleksi... Ali i dalje guštam u kilometrima na dva kotača.
  46. 4 points
    Da sam uspio doći do gore i natrag s Meganeom, a ne šlepom. 😅
  47. 4 points
    Ovo je copy paste vezan za novinske napise i tako me je par detalja podsjetili na par likova ovog našeg velebnog foruma koji su pokušali biti muškarci više puta ali im nije uspjelo pa sad jal prosipaju I drže moralne vertikale. Tekst u nastavku [emoji12] Pad Darka Milinovića na Grobniku napunio je štampu, koja je još jednom pokazala na koje niske grane je pala, nemaju pisati o ničemu, preuveličavaju apsolutno sve, a naslovi su im sačuvaj me Bože, samo nek ljudi kliknu....izvlačenja iz konteksta itd itd... Tako su nas i o Koroni ujebali svojim pisanjima da smo skoro pomrli od straha jbt... Uglavnom, čitam komentare puka koji nije u moto sportu, niti kuzi moto sport...pa me dodje sramota...srećom ima i normalnih koji se ne bave time ali razumiju ....ali ima i onih od kojih mi je zlo...pa ću to malo specificirati... To su likovi koju idu gledat utrke ne da uzivaju i navijaju, već da vide hoće li tko past i ubit se...to su kukavice, lezibogeri, nule od muškaraca ako se mene pita... Ako već ne mozete razumjeti ljubav koju bajkeri imaju prema tom sportu, prema tom načinu života, sada ću Vam ja to probati objasniti ! Znate ono kad Vi koji ne vozite motore jer ko prvo nemate muda za to, volite nešta ? Tipa recimo sarmu.... Sarme kad se najedete jako pa vam je fino onako, kada vrača vam se u grlo zgaravica dok lezite pred tv-om i razmišljate kak ćete stavit na golfa oznaku GTI makar je 1.9 dizel... E tak je nama bajkerima ljepo otić na stazu se vozit, uzivat strugajuć koljenom, popit pivo nakon voznje, podruzit se s ekipom, škicnut malo zgodne zenske i ispucat sav stres ne u prometu, već na stazi.. I da !! Znamo mi da je to opasno bez da nam vi bezmudaši dajete savjete, svjesni smo toga, ali mi to volimo i bez toga nećemo biti! Sve kosti potrgane i bole, al nismo na vašoj grbači to stekli več na svojoj, i vozit ćemo dok god dišemo .... Ako Vas čak smeta i naša voznja, ili padovi na stazi, pa pišete kretenarije... Savjetujem odlazak liječniku..mozete i Darku...propisat će Vam terapiju... A to je 3 puta na dan skidanje gaća i trazenje muda ! To su one dve kugle koje vise ispod pišana ! Moguće da ste ih izgubili kad vam je neko preoteo curu u mladosti ..pa su otpala i sad su ljuta na sve ono što nisu u stanju napravit.. Kao npr. sa 60 godina bit mlad... E jbg dečki...ne dirajte u ono šta ne kuzite, ili ako već ne kuzite respektirajte to.. Jet to je za nas ljubav veća od zivota.. U svakom smislu te rečenice... Laku noć [emoji3590] #samoljubav Poslano sa mog EML-L29 koristeći Tapatalk
  48. 3 points
    Zakurac najbolji posao na svijetu, kad ne mozes istrpit komunikaciju za taj posao (ne pričam, ovaj put, o @KIMI_1.8T ). Ako nemaš strpljenja za glupa pitanja, onda ćeš ostat u svom mikrosvemiru i nećeš nikad naprijed.
  49. 3 points
    Angelwax poliranje Fx Protect proffesional keramika Fenice Protector zaštita kože Angelwax h2go na staklima ...... Par slika
  50. 3 points
    Ford Focus mk2 ST Stari asfalt, prvi put na stazi, stock motor, ate diskovi, ate plocice, obicne ljetne Fulda gume, KW opruge - 1.58.xxx Novi asfalt, stock motor, ate power diskovi, ate plocice, Yokohama gume (prilicno mekane kad se ugriju), gewinde - 1.54.4 Sljedeci ce biti sa ds2500 plocicama i Cup2 gumama, vjerojatno ce i vrijeme biti bolje, ovisno o uvjetima.

Announcements

  • Newsletter

    Want to keep up to date with all our latest news and information?
    Sign Up

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×
×
  • Create New...