Jump to content

Malo teže paljenje - Megane 3 1.5 dci


Recommended Posts

Jedno tehničko pitanje/problem.

 

Sad sam na 98kkm. Točim redovno na Lukoilu ili Tifonu ali samo Class iliti aditivirani Eurodisel.

 

Daklem, kupio sam prije zime novi akumulator baš iz razloga što je prilikom prvog paljenja motor malo teže pokrenuo.

 

No taj problem mi se opet javlja. Jel bi to bilo do anlasera ili do sustava ubrizgavanja? Mislim nakon toga auto normalno radi i sljedeće paljenje nemam nikakvih problema. Razmišljam opet uliti Tec 2000. Zadnji put nisam obraćao pozornost, a sad vidim na stranicma da ima Diesel system cleaner i Fuel injector cleaner.

 

Što da uzmem, zapravo dal je Fuel injector cleaner namijenjen za benzinske motore te dal ću time riješiti problem?

Link to comment
Share on other sites

"Teže pali" - tipa anlaser slabo vrti motor (sporo,pad napona) ili vrti dobro pa mu treba duže vremena da upali (koliko duže)? Provjeriti prvo grijače svakako - na 1.5 dci ne pali nikakvo upozorenje na instr. ploču ako izgori koji grijač.

Link to comment
Share on other sites

Da, krene, krene i onda upali. Mislim, auto je garažiran, grijana garaža, pa mi je to full čudno. Isto tako kad su mi mijenjali akumulator mjerili su ispitivačem i trebala je zamjena. Nakon toga sam preko kaska mijenjao ogrebanu felgu i prijavio da mi se opet javlja štucanje. Stavili su ispitivač i nakon tri uzastopna mjerenja ispitivač je javio da je potrebna zamjena akumulatora.

Kad su ugasili tj. zaključali auto i kad nije svjetila instrument tabla ispitivač je pokazao ok što je meni bilo krajnje glupo. Tu sam negodovao jer je moj stari akumulator prema tome bio ispravan!

 

I tu je stalo. Ispitivač je pokazao da je ok i to je to. Onda je riknuo zupčasti. Prilikom prvog paljenja zna i zadimiti.

Edited by matt
Link to comment
Share on other sites

Jučer otkrili i uklonili problem. Otišao grijač. Ta da :D

 

Danas sam ga ujutro upalio i više se ne buni. Dobio sam par informacija da ovaj problem nije do grijača jer se grijači pale tek na -5 i više. No, navodno jedan neispravan baca van faze pa je zbog toga bilo nemirno paljenje. Tko će ga znat, nadam se da je to to. :)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...