Jump to content

Recommended Posts

Posted

Evo danas smo upalili auto, i malo se vozili, sa elektronikom je za sada sve OK, ali imamo problema sa šperom.

Stavljena je nova KAAZ 1,5 way špera, stavljeno je ulje koje dolazi u paketu, novi lageri i semerinzi.

Nakon što auto krene u lagani zavoj, ili kad vozim u krug, cuje se lockanje špere i malo struganje gume po cesti. Koliko cam citao, to je normalno, ali....

Kad krecem sa semafora (lagani gas, nesmijem preko 3k rpm prvih 500-1000km) cujem jak udarac kod diffa. Ne znam jel to udarac unutar diffa, ali mi se cini kao da nešto lupa u karoseriju, jaki KLOONG. Kad kocim i stanem sve ok, ali svaki put kad krecem, ili kad naglo dam gas, bilo ravno ili sa lagano smotanim kotacima, opet KLONG (jak zvuk..)

Svi nosaci (gume) diffa koji su došli sa autom su vraceni na diff. Može biti da neki nisam dobio kad sam ga kupio...

Jel netko imao slicnih problema ? :huh:

Posted

To je ponekad normalno na terencima (stražnji pogon).

Provjeri:

-- balans štangu na stražnjoj osovini; da li što udara od nju

-- putanju cijevi auspuha u odnosu na osovinu

-- nosače getribe (gume nosača, da li su zategnute ili odtegnute ako trebaju biti (kao na mom jeepu recimo na reduktoru da bi mogao imati hod na padinama)

-- križevi kardana (!!) -- ako je čudan kut kardana, ovo može biti problem u 90% slučajeva

-- gradacija ulja u diferencijalu / semerinzi / ležajevi

-- (znam, čudno, ali moguće!) - stražnje kočnice

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...