ToMMeK Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 Koju masu kupit i di za brtvljenje poklopca motora na fiat punto... popusti je dihtung pa je pocelo curit ulje i to dosta... I kak je najbolje s njom rukovat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Booster Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 Koju masu kupit i di za brtvljenje poklopca motora na fiat punto... popusti je dihtung pa je pocelo curit ulje i to dosta... I kak je najbolje s njom rukovat? Pa promjenis brtvu i to je to, brtva poklopca ventila ne kosta puno Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMMeK Posted July 23, 2011 Author Share Posted July 23, 2011 Bojim se da ne propusti opet brzo, pa mozda uz promjenu da stavim malo mase za brtvljenje????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cali Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 uzmi loctite 5940 ili 5910.http://www.loctite.hr/cps/rde/xchg/henkel_hrc/hs.xsl/homepage.htm očititi dosjede od ulja. tanki film namazat na brtvu,stegnut i ostavi par sati da masa stegne. kad masa stegne kak spada,onda može paljenje i neče puštat više. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinac Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 ma kakav loctite, pa dihtung košta original ispod 100 kn kakve kemije Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMMeK Posted July 23, 2011 Author Share Posted July 23, 2011 Jel dovoljan samo novi dihtung? nije otrebno nista ispod njega??? nisam nikad brtvio poklopac ventila pa ne znam Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 propiša brzo... znam da su neki malo oturpijali graničnike na poklopcu da ga možeš jače stegnut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cali Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 ma kakav loctite,pa dihtung košta original ispod 100 kn kakve kemije onda vjerojatno nisi imao susrete s fiatovim,opelovim i sl poklopcima ventila! @ToMMeK-trajno riješenje je sa diht masom,al naglašavam potrebno ju je pustit da stegne na par sati!(namazati samo tanki film na dosjede) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted July 24, 2011 Share Posted July 24, 2011 jel to 1.1-1.2 8v? skini staru i sve dosjede na glavi OPERI NITROM namuci se i novu brtvu od 18 kuna naguraj do kraja u dosjed u poklopcu.ali MORA cijela uci pogotovo tamo gdje je zaobljena radi bregaste OPET obrisi sa NITROM dosjed na brtvi i na glavi Kupi KENT dihtmasu (jedino ona drzi vjeruj mi) i namazi ju u onaj kanal u sredini brtve jos stavi po "brabonjak" u kuteve na glavi di je spoj konzole bregaste sa glavom i stavi poklopac i stegni jos bi bio bolje da skines i te konzola, promjenis semering i te konzole isto zaljepis jer obicno tu hoce pisat na spoju sa bobinama Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMMeK Posted July 24, 2011 Author Share Posted July 24, 2011 Hvala na odgovorima, bum probo novu brtvu i tu KENT dihtmasu sam di je ima za kupit??? Javim ishod kak je proslo u pon, p.s koliko je potrebno vremena da se diht-masa stegne, 2-3 sata jel dovolno... To je auto od cure moram joj to naplatit u naturi :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMMeK Posted July 25, 2011 Author Share Posted July 25, 2011 Evo kupljena brtva i neka masa za dihtanje (brtvljenje) nije Kent nije je bilo... stavljen poklopac ventila gore i stegnuto...sad se susi i jedva cekam da upalim aluto i vidim jel pusta di nadam se da ce sad izdrzat duze od 3 mj kad ga je zanji put majstor slago... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zivac2 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 p.s koliko je potrebno vremena da se diht-masa stegne, 2-3 sata jel dovolno... To je auto od cure moram joj to naplatit u naturi :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: pa ako tako naplačuješ onda je bolje da se što duže suši:D više budeš dobio/naplatio:lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Ja sam isprobao sve i svasta i jedino dihtmase od MA-FRA-e i KENT drze mafra je na samoborskoj a kent u gregureku Link to comment Share on other sites More sharing options...
pelepelezg Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 mi koristimo loctite quick gasket 5910 i kad on stegne trebas se pomuciti da ga odljepis. prije svega dobro ocisti sa nitrom ili sredstvom za ciscenje kocnica (trw ili neki drugi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now