Gogach Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 (edited) Simptomi: Usporeni brisaci, zuta svijetla, smanjen intezitet svijetla kontrolne ploce, oslabljeno puhanje ventilacije - sporije verglanje kod paljenja, dok na kraju auto vise nece ni zaverglati, tj zavergla i klik, nece dalje, pocne samo klikati nes, a lampice gube napon na kontrolnoj (akumulator tada dok je auto ugasen daje 10.3V, kad se krene paliti, jaako padne napon) Logicni uzrok: ili akumulator ili alternator Privremeno rjeseno: Udaranjem anlasera cekicem (auto se pali, struja je na 13.0+V) Trajno rjesenje: Zamjena anlasera Moze li mi netko pojasniti otkuda simptomi sjebane struje??? Naime, mislio, nije povezano, prosle godine naisao na taj problem, i eto sad godinu dana kasnije, ista stvar... Mislim, kvar je parstokuna vrijedan, ali me hebe sto ne kuzim otkuda "lazni" simptomi?? Edited December 7, 2008 by Gogach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Anlaser ne bi trebo imat apsolutno nikakve veze... osim ak nešto ne šlusa pa je stalno pod strujom, al to bi bome jako dobro primjetio, a i ne bi anlaser izdržao dugo.... Svi, apsolutno svi simptomi ukazuju na alternator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gogach Posted December 7, 2008 Author Share Posted December 7, 2008 Anlaser ne bi trebo imat apsolutno nikakve veze... osim ak nešto ne šlusa pa je stalno pod strujom, al to bi bome jako dobro primjetio, a i ne bi anlaser izdržao dugo.... Svi, apsolutno svi simptomi ukazuju na alternator Tako i ja mislio. Prosle godine reparirao altenator i zamjenio akumulator. Mjesec dana nakon toga, ovi gore simptomi. Reko, alternator opet jer je u akumulator ulozeno nesto vise para. Dodjem liku, lik mazne dvaput cekicem po anlaseru i auto najnomralnije zaverlga i sve pet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Šlusa ti anlaser ili stalno vuce struju Link to comment Share on other sites More sharing options...
walbandon Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 a, da nije do mase slucajno? jel nije masa sa aku spojena na anlaser? pa mozda je los spoj, okisidiralo ili sta vec, pa kad zveknes se pomakne i radi? posibl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 mozda nema dovoljno struje pa anlaser zablokira, pa ga treba necim pogladit da ga odblokira? :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Šlusa ti anlaser ili stalno vuce struju Bas to !! Imam isti problem na bubi pa stalno pocucla akumulator !! Meni su savjetovali reparirati ga !! Samo kaj ne znam di ici !! Kada to istrazis malo javi ovdje pliz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lev Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 ma masa ti je negdje losa Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 i buraz ima isti problem :jedva se dizu prozori,brisaci jedva idu,ali pali normalno..kaj bi moglo bit,jel ima veze to kaj bobiuna ima par pukotina,rjec je o bravi 1.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 ak je stariji auto, osmirglajte malo spojeve, znaci na stopicama, sasiji, saraf ak je hrdav stavi drugi itd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Anlaseru su potrošene četkice i onda spaja više namotaja i vuče ogromnu struju.. Repariraj anlaser... I meni se to jednom dogodilo... I zamijeni kablove od akumulatora prema bloku, alternatoru i anlaseru debljima, recimo 16 ili više kvadrata.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 a da ti uputnik nije u kurcu a ne anaser ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giz Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Anlaser ne bi trebo imat apsolutno nikakve veze... osim ak nešto ne šlusa pa je stalno pod strujom, al to bi bome jako dobro primjetio, a i ne bi anlaser izdržao dugo.... Svi, apsolutno svi simptomi ukazuju na alternator Moguče... Na istu žicu je spojen dovod sa alternatora i anlaser pa ako on nije ispravan tj. njegovi namotaji onda ti anlaser konstatno vuče struju sa akumulatora. Obično je to kad se namotaji diraju u nekom položaju no ne rade kratak spoj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Sve ti je povezano,probaj odspojiti jednu spojnicu sa anlasera pa vidi da li ćeš uopće imati kontakt lampice,viditi ćeš kako je sve povezano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
priba Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 G ti je dobro reko....četkice anlasera i kolektor na rotoru na anlaser dolazi direktan vod sa akumulatora (+), a prek brave se pokreće "samo" automat koji daje kontakt na anlaser i ubacuje zupčanik samo mene čudi kak ti se to dogodilo nakon godinu dana od popravka anlasera (ak sam dobro skužil) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 G ti je dobro reko....četkice anlasera i kolektor na rotoru na anlaser dolazi direktan vod sa akumulatora (+), a prek brave se pokreće "samo" automat koji daje kontakt na anlaser i ubacuje zupčanik samo mene čudi kak ti se to dogodilo nakon godinu dana od popravka anlasera (ak sam dobro skužil) ee ovo je objasnjenje koje sam i ja shvatio Link to comment Share on other sites More sharing options...
priba Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 23456789 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted December 18, 2008 Share Posted December 18, 2008 skini ga i donesi meni, za pol sata ko novi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gogach Posted December 18, 2008 Author Share Posted December 18, 2008 skini ga i donesi meni, za pol sata ko novi Grrr... Rjesio nedavno. Zamjenio regler i diode probile... Same shit as last year... Prokleta nejapanska roba Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Ajde, bitno da si našao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
priba Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 ... Prokleta nejapanska roba :lol: ...use only parts approved by manufacturer.... (čitaj koristi naše dijelove ili pati) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now