Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koliko je uopće jedan jot???

Znači koje su idealne širine guma za:

5 jota =

6 jota =

7 jota =

8 jota =

9 jota =

Da nije guma preširoka,a niti da je navučena...

• Replies 53
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

Jedan jot ne postoji i jot ne označava nikakvu širinu! Bilo je objašnjavano već pun k**** i još toliko puta...

EDIT: "Jot" označava oblik presjeka ruba felge na koji nasjeda guma, a širina je isto kao i promjer u inch-ima :)

Posted
Da ne postoji, ne bi bilo na svim felgama u cijelom svijetu oznaka x jota...:doh:

pa ne postoji...to znaju ovi s FSBa...to se nekaj izracunava i bla bla... 1 jot je nesto incha...kaj ja znam :doh:

Posted
Da ne postoji, ne bi bilo na svim felgama u cijelom svijetu oznaka x jota...:doh:

A nije ti palo na pamet da su to možda dvije različite oznake napisane jedne do druge? :) Kao što se i veličina guma označava sa (zamisli čuda) 3 broja :D

Posted

Evo na 7.5J stavi gumu 205-40-17 i bit ce po tvom ukusu, ili na 6.5J stavis 195-50-15. Ako na 9J stavis npr 205-50-16 bit ce navucena znaci nakoso, kao i 185-50-13 na 6J ili 6.5, nemogu se sjetit. Eto ti par primjera.

Posted (edited)

Sutra idem u molydon sa metrom, jer od vas nikakve koristi... :lol:

2 Ljubičić: Imao sam na 9Jx16 - 215/40R16 i to je bilo nategnuto...

Edited by dcrnic
Posted
Sutra idem u molydon sa metrom, jer od vas nikakve koristi... :lol:

Napisao sam i gore... oznaka širine je u inch-ima isto kao i promjer pa vrlo jednostavno možeš dobit širinu u milimetrima (kao što je na gumama) i usporedit :)

"J" (jot) nema veze sa širinom! :)

Posted
2 Ljubičić: Imao sam na 9Jx16 - 215/40R16 i to je bilo nategnuto...

I? Moras znati razlikovati 205-50 i 215-40 i 225-35

A isto tako kad uzmes manju colazu gume a balonusu, dođes na isti promjer vece felge..

Posted

Issati, nije taj JOT inch, već je JOT oblik ruba felge koji drži gumu. Može biti J, JJ, K, JK, B, P ili D, to što su 99.9% felgi J, nema veze.

Čitaj i informiši se Crniću, Iruda ti :D

http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html

Znači, kod 6Jx16, prvi znak (6) znači širinu felge u inchima, drugi znak (J) oblik ruba felge, treće (16) promjer felge u inchima.

Posted
Znači, kod 6Jx16, prvi znak (6) znači širinu felge u inchima, drugi znak (J) oblik ruba felge, treće (16) promjer felge u inchima.

E to govorim cijelo vrijeme :thumbsup:

BTW, daj napiši samo kaj znači ovaj mali "x" da neki nebi pitali i za to :rofl: :rofl: :rofl:

Posted (edited)
Ne, taj "jot" nije inch, to je zasebna oznaka koja označava neš drugo. Tu ti je detaljno objašnjeno pa pogledaj -> http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html

E tu na ovoj stranici ima kakulator za jote... :lol:

Za 205/40R17 i 215/45R17 piše od 7 do 8,5 jota felga mora biti... :D

EDIT:

2 dev: da si možda napisao ovako kao Branx možda bi te netko i skužio... :lol:

2 Branx: :notworthy:

Edited by dcrnic
Posted
E tu na ovoj stranici ima kakulator za jote... :lol:

Za 205/40R17 i 215/45R17 piše od 7 do 8,5 jota felga mora biti... :D

LOOL tuko jedna :D

Posted
:rofl: Nema tebi spasa :P

Ima, skužio sam nakon prvog posta od Branx-a... A ti bi mogao od njega naučiti kako se stvari pojašnjavaju... :P

Mislim da ti se nebi sviđalo Ti bi htio da ti guma bude ravna, nit na koso unutra nit van???

Tako mi je sada na autu i to mi je ok...

moglo bi se slobodno ovaj topic spojiti s onim o međugasu...na istom su tragu.

ti bi mogao dobiti ban, jer si OT... ;)

Crniću ja imam 8x17 sa 215/40... .znaš kako kod mene zgleda..

Zaboravio sam... budem pogledao... nisam znao da su tvoje 8x17...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...