Jump to content

Širina gume *** = * Jota

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

ako je dosjed za gumu na felgi širok 8 incha , to znaci da je siroka 203.2mm

pošto sve gume imaju uži dosjed od širine gazne površine (jebga tak su rađene ) guma 205/40 je na takvoj felgi zanemarivo razvucena ,

kaj je to tak komplicirano :drink:

195 na 9 jota...taman!! :) :lol::lol:

jedno vrijeme sam vozio 235 na 9J (9 incha profil J :D ) i to je koma navuceno, najbolje mi je bilo sa 255 na 9J :)

inace na 8J (8 incha profil J :D ) na prednjima imam 235 i to je taman kak treba bit za tu sirinu.

jedno vrijeme sam vozio 235 na 9J (9 incha profil J :D ) i to je koma navuceno, najbolje mi je bilo sa 255 na 9J :)

inace na 8J (8 incha profil J :D ) na prednjima imam 235 i to je taman kak treba bit za tu sirinu.

pa filipe ja se već 8 miseci vozin sa 195 na 9-ki :D:D...

ovdje ima dosta primjera kako izgleda koja sirina felge u jotima sa kojom sirinom guma:

http://www.tyrestretch.com/

lijepo su navedene dimenzije, negdje i proizvodjac, a svi linkovi vode na slike koje nekad nisu bas dobre, ali moze se dobiti dojam kako bi to izgledalo..

druga stvar koju mozes napraviti je da odes na google - slike i ukucas zeljenu dimenziju guma, npr 195/40/16 16x9, i dobijes slike kao rezultat.. pogledas malo kako kod koga izgleda i vidis da li je napisano koji je proizvodjac guma, jer nece izgledati isto s drugim proizvodjacem guma, i to ti je to ;)

215/45 na 8x17 je blago razvučena... ono... taman :)

Širina felge je u inchima isto kao i promjer, J ne označava mjernu jedinicu za širinu na felgi

205/40 na 8x17 izgleda ovako :

dsc00179li9.jpg

EDIT: evo jedan zanimljiv link za dobit dojam ''kako bi izgledalo'' :D

http://www.tyrestretch.com/

Meni sada "vamo" ništa nije jasno... 215 guma je 21,5cm široka. To je skoro 8.5''. A ova felga od 8'' je blago još navučena... Jebem ja njihove računice i matematiku. Očito nisu bili u školi kad se učila konverzija incha u milimetre! :doh:

Meni sada "vamo" ništa nije jasno... 215 guma je 21,5cm široka. To je skoro 8.5''. A ova felga od 8'' je blago još navučena... Jebem ja njihove računice i matematiku. Očito nisu bili u školi kad se učila konverzija incha u milimetre! :doh:

Širina nije od ruba do ruba felge nego između mjesta na kojima onaj nutarnji "prsten" gume dodiruje felgu... al nisam ziher za ovo.

neznam jel ti netko već napisao jer mi se neda sve čitat, al kolko će ti se neka guma navuć na neku felgu ovisi i o marki gume, naravno... npr neće se isto navuć 215/40/16 na 8 jota pirelli i toyo...

Istina... na autu sa slike gore je naprjed Toyo 205/40 a iza Dunlop 215/40 i Toyo izgleda vidno ''visočija'' naspram dunlopa koji bi trebao bit viši...ali eto...nije :)

jos jedna stranica, ovdje se moze pretrazivati baza po modelu, godini proizvodnje i proizvodjacu automobila, stranica je US tako da su najvise zastupljeni njima najzanimljiviji proizvodjaci, zatim se moze pretrazivati velicina i sirina felge, i dobijete slike kao rezultat.

http://rimtuck.com/thumbnails.php?ve...ear+asc&page=1

link na pocetnu stranicu je

http://rimtuck.com/

7.5 bi bilo dobro ili je još b olje 8?ako su sve 4 8 jota onda mogu i zadnje 235 širine?čisto informativno...

8J ide od 225 gore do 245 bez da izgleda prenategnuto ili prebalonasto. 235 je taman za 8J.

za 265 sirinu je 10J taman. ja sam imao 255 na 9J i to je bilo drito.

8J ide od 225 gore do 245 bez da izgleda prenategnuto ili prebalonasto. 235 je taman za 8J.

za 265 sirinu je 10J taman. ja sam imao 255 na 9J i to je bilo drito.

koju felgu onda da nabavim za 265 gumu. jedino kaj sam nasao je borbet BS i to 9x15" ET 25 i 15

nije mi bitan razmak rupa jer tako i tako moraju ici nove rupe jer mi to ide na bubu a razmak na bubi je 4x130

znaci dimenzija je za iza 265/50/R15

za naprijed moram stavit uzu gumu pa ajde neka preporuka za felge. znam da ce biti razlicite 2 i 2 ali hebiga kad mi je glupo stavljat toliku gumu naprijed. razmisljao sam naprijed 225/nesto/R15 ili cak uzu malo.

svaki savjet dobrodosao jer stvarno ne znam sto smislit, a ne da mi se radit gluposti sa onim spajanjem felgi jer u to ne vjerujem i ne zelim to.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...