Josey Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 dobro onda vas sve zajedno ljepo nabijem na qrac, uzmem za ruku i dovedem do moje nekretnine i pokazem vam auspuh koji ne hrdja na varu, a onda ako vam je i to malo odvedem vas na brod i pokazem vam ogradu od inoxa i dokazem vam da ne hrdja na varu, a onda idemo dalje prosetamo po gradu i pogledamo sve ograde radjene od inoxa varene inoxom, pa vidite da ne hrdja na varu ... al balkonska ograda od 5m kosta 20 000kn a ne 1500kn kolko bi ozi htio da kosta auspuh, pa onda vi i dalje idite kod majstora koji radi "inox" auspuh za 1500kn dakle inox ne hrdja, vama hrdja var na auspuhu koji ocito nije od inoxa
Debeli Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 ovo što si i ti rekao isto je moguće, da onaj varioc koji je zavarivao nije dodavao inox za zavar ili je imao preveliku zonu utjecaja topline i onda je tu došlo do hrđanja, meni recimo auspuh hrđa na zavaru ali samo na onom djelu di je završen zavar, di je veliki unos topline bio, a josey ja nisam mislio da ta grana izgleda ko opelova šasija nego da ima par piknjica od hrđe... i nabij si frenda na kurac jer ja i ti nismo skupa ovce čuvali da bi se mogli tako razgovarati...
Josey Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 e kad nismo skupa ovce cuvali onda te nabijem na opelovog hebale te tenzije
mrlakis Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 pošto sam radio različite instalacije cijevi od kroma moga bi reć koju,zavar treba oprat, proći kiselinom i očetkat inox četkom .inox je jako osjetliv na željezo,ako ste brusili ili bacali željeznu prašinu blizu inox cijevi mogu se pojaviti ruzinave točke.za rezat inox upotrebljavat inox rezne ploče.sebi sam isto napravija auspuh od inoxa i cili je požutija,ali od topline.možda vas to buni izgleda ko da je zaruzinavija. i ako kome treba zavariti popuntani kromov auspuh ,pošallji te meni,ja ga dam zavariti za sitnu lovu. postoje i različite žice za varenje,samo inox ,inox - čelik,itd, pa se zna desiti da pucaju varovi,ako se koristi kriva žica, itd. i ljudi ipak je to auspuh, neće na izložbu,bitno da je protočan(bar za turbaše) a i uštedi se koje kilo na autu,i definitivno ti likovi po zagrebu su preskupi(a možda i nisu ako moraju izdati račun).
GoranE46 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 pravi inox hrđa na moru, zato postoji brodski inox...
Josey Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 pravi inox hrđa na moru, zato postoji brodski inox... ne*eri kvake, nemoj da te neko cuje ne postoji inox i pravi inox i brocki inox postoji nesto sta se zove inox, i sve ostalo
Mille Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 (edited) ne*eri kvake, nemoj da te neko cuje ne postoji inox i pravi inox i brocki inox postoji nesto sta se zove inox, i sve ostalo postoje različite kvalitete inoxa ... za auspuh je dosta 304 , a za more je obavezan 316 , 316L , 316TI .... Ima dosta vrsta , a najčešče se sve radi od 304-ke ... i neče nikad zahrđat .. može dobiti patinu po površini , ali da hrđa .. NE Edited March 13, 2009 by Mille
Mille Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Bilo bi krasno kad bi inox u farmaciji hrđao ... kao šta tvrde neki gore .. svi bi obolijevali onda !
Dinkec Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Bilo bi krasno kad bi inox u farmaciji hrđao ... kao šta tvrde neki gore .. svi bi obolijevali onda ! Ma ti nemaš pojma, inoxa nikad vidio nisi :rofl: :notworthy::notworthy::notworthy::notworthy:
Mille Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 To ja radim sa željezom , samo malo srebrni sprej i pofarbam , i to je to !
drahic Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Bilo bi krasno kad bi inox u farmaciji hrđao ... kao šta tvrde neki gore .. svi bi obolijevali onda ! zato ja ne uzimam nista od JGL-a di im radis sve sa svojim inoxom... jer je sve zahrdalo kolko sam vidio
Debeli Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 samo da dodam ja nisam rekao da inox hrđa ko opelovi pragovi nego da korodira (moja greška kod pisanja gore) ta korozija je površinska nešto kao kada aluminij oksidira...
Josey Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 To ja radim sa željezom , samo malo srebrni sprej i pofarbam , i to je to ! e sad znamo odakle ti pare za tuning, mater ! nego ako je iko kompetentan za pricat o inoxu onda je to mile ! nemojte mene slusat slusajte njega :thumbsup::punk:
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now