Jump to content

Recommended Posts

Posted

nek se netko raspita kod onog lika u srbiji sa bmw crvenim,ono mi baš lipo izgleda kod njega,mislim da je alcantara isto. ali to treba baš kvalitetno napraviti da liči na nešto

• Replies 56
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

evo me, dakle ja radio za celiku recimo probno stavljanje

decki - ako imate imalo smisla, stavite sami, gust je nopisiv, a posao je lagan

imate ljepilo - cromopren - preodlicno

ili u spreju isto, samo je dosta slabije ljepilo.

ja sam stavio imitaciju alcantre, i meni se cini da ce bit cisto uredu :)

evo par slikica

http://img523.imageshack.us/img523/4971/150820081567999373hg2.jpg

http://img529.imageshack.us/img529/1386/150820081557991926fb5.jpg

http://img530.imageshack.us/img530/6630/150820081547981253cp3.jpg

Posted

kupio sam u marticevoj,kod bauerove, neznam sad tocno koliko ali je ful jeftino i puno boja.

u autu je cca pola godine, malo vise.

nije nis izbljedilo, bar za sad

• 2 weeks later...
Posted

to sam ja sam adio sebi na ovo misliš??

dsc04656le6.jpg

dsc04658eb9.jpg

jer sad cu ti rec jednu stvar ako radis flockinga (ljepilo i mucice na to) skune se sa jacim potezom prsta a ova mucasta tkanina rastezljiva je puno bolja i ako ti je prekrupna mucica izdepiliras je :)

Posted
ja sebi narucio materijal, dolazi u ponedjeljak i onda se lagano bacam u radove pa kada zavrsim postam slike

...jesi uzeo baš pravu alcantaru (sličnu onoj original u Cliu) ili nešto drugo...?

I daj molim te, vidi mi tko bi mi mogao obnoviti volan kožom, komplet sve...da bude šta sličnije volanu u Cliu III 197.

Posted

nisam uopce uzeo alcantaru, original alcantara kosta oko 100 eura po metru, a toliko nedam :)

uzeo sam jedan drugi materijal koji mi se jako svidio i raditi cu s njim

sto se ovog tice sto si ti napisao, zaboravi, uvijek ces imati razliku izmedju volana i poklopca airbaga, a poznavajuci kakva si pizajzla to te nece zadovoljit :)

kupi drugi volan i gotovo

Posted

evo slike napokon, auto je rastavljen trenutno i stoji, a ovo kaj se vidi nije prljavsina ili nekaj slicno nego ono kad kao a rukom povuces pa se kao promjeni "boja" ak me kuzis

cimg0764.jpg

cimg0765.jpg

cimg0766.jpg

cimg0767.jpg

Posted (edited)

ne, tabla je vadena, samo je to "testna" verzija tapeciranja, bit ce popravaka, ali bit je da nije tesko, samo zahtjeva malo vremena :D

vidi se na onom djelu kod spoja sa sajbom.

btw ako netko bude radio, sto sam ja otkrio da treba napravit a to je da je bolje ako se rubovi prije presavinu, ako me kuzis, ispadne puno bolje i ljepse

Edited by Pale
Posted

pa nisam, rub je savijan samo na ovom naslonjacu za ruke, tu se vidi da je odlicno ispalo.

tkanina je debela cca 2mm, znaci jaaaako jaaako tanko :D

sirina ruba ti nemora bit nis specijalno, cca 1 cm, cisto samo da napravis taj rub i da ispadne uredno

Posted

ne znam, ja sam radio na nacin da napravim visak materijala, sve lijepo zalijepim, i onda rubove podvucem/navucem ispod gdje se nece vidjeti, po potrebi ih dodatno zalijepim ili zaheftam, i onda odrezem visak... isto odlicno ispadne.

Posted

naravno, moze i tako, lakse i brze :D

ja sam imao velikih problema kod "zaobljenja", pa sam odlucio da cu ponovit radnju, sve ispocetka kad cu prerezat te djelove pa napravit sa rubom taj spoj.

recimo konkretno imas ovaj ravni dio, i onda instrument tablu, koja je udubljena, odnosno izbocena, a posto materijal nije da se bas moze razvlacit moram sad kemijat i radit te rubove

Posted

eko koza podstavljena tankom spuzvom, oko 80ak kuna krojacki metar.

inace kupljena u Osijeku, proizvodi ju neka firma iz

moze se fino raditi s njom, ja sam dosta zakrivljenih stvari radio.

zagrijavanjem se pocne rastezati do odredjene mjere nakon koje se pojave mjehurici na povrsini a onda ti mjehurici pocnu pucati.

doduse izbjegavao sam je previse rastezati zato sto se na materijalu vidi gdje je bio razvucen - malo se promjeni struktura uzorka "koze". ali kada treba navuci oko nekih zaobljenih dijelova, za to je odlicna.

npr uspio sam napraviti rucice za rucno podizanje straznjih stakala da izgledaju kao da je tapacirane od jednog komada koze, a rucice su sve u krivinama :thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...