Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ma ne izgleda tako, nedavno sam skidao poklopac glave i bregaste su poprilično čiste. Više sam mislio prevencije radi, jer auto ima 230 000 km....

Štetit ne može, jel?

Posted

Štetit ne može, jel?

...osim što ti motor može početi sliniti tamo gdje nikad nije...na spoju glave i poklopca ventila, na spoju glave i usisne grane, na brtvi kartera, na brtvi glave prema van itd...jer ta sredstva čiste sve taloge...i one poželjne i one nepoželjne.

Posted

i osim sto je podmazivanje jako lose tih 10, 15 minuta koliko motor treba raditi s njima, da napravi vecu stetu nego ce ikakvi talog ikad moci.

Posted

CoupeVD i Gear - to govorite iz iskustva il ste tako čuli?

...čuo... i vidio kod drugih...a eto meni se nije desilo ništa od tih nuspojava...jednom smo stavili takav flush od CPL-a i nakon toga novo ulje i sve bilo ok...

A nekima se "otvorio" motor doslovno...ali opet ne znam koji proizvod su koristili i u kakvom su stanju uopće bile brtve na motoru, možda je samo garež i držala sve zadihtano.

...u pravilu ako je motor ok nebi trebalo biti problema...alfa_vd bi ti mogao reći nešto više o tome pošto drži te proizvode od Motula (kojeg i preporučam ujedno) i više ljudi je to koristilo.

Posted

Razmisljajuci nekom zdravom logikom dolazim do zakljucka kako nakon ovog ciscenja ce motor pocet vise klapat jer sve to sto se nakupilo tokom godina koristenja je nestalo a potroseni dijelovi ce imat lufta vise nego sto su ga imali kad je ta necistoa bila u utorima za karike na klipu itd itd ...

Nemora bit da sam u pravu al to mi je jedino logicno..

Posted (edited)

Sven, sumnjam da su to baš nakupine od milimetar il ne daj Bože više. A pogotovo ne u cilindru il oko karika i šta ja znam, pa će to sad neki luft napravit odjednom.

Više logike mi ima ovo šta je CoupeVD napisao za brtve, a ni to ne mora značit jer ovisi od motora do motora.

Edited by Trojan
Posted

Ja sam koristio i jedan poznanik gotovo u svakom autu...nikada nije propisalo nista, motor je sa novim uljem radio mirnije i bolje...odi do Tihota u Brum moto pa pitaj njega...kod policijske stanice, znas i sam di je Brum posto smo susjedi...on je koristio to na dosta auta i on to ima u prodaji...

U servisima znam da se to koristi kad se napravi pudin od mjesanja ulja raznih gradacija...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...