Jump to content

pitanje u vezi potrosnje

Recommended Posts

• 2 months later...

dakle ja vise ne znam sta reci ili sta napraviti na autu...

prosli tjedan sam imao havariju,jedan injektor nije bacao benzin tako da je izgorio jedan ventil.

na motoru je napravljena polugeneralka gdje smo ustanovili da auto nije bio u fazi i zato je savinuo 8 ventila,na deklu su bile 4 vrste serafa,seraf od spanera smo morali fleksati da ga skinemo i ostale krasne sitnice koje su nam oduzele vremena i zivaca a meni i novaca.

receno je da ce auto sada ici bolje kada ce biti u fazi i da ce se potrosnja spustiti sa 13l na normalnih 7-8l.

medjutim nakon cijele polugeneralke to se nije desilo i ja stvarno vise ne znam gdje da trazim kvar...

thent se jucer vozio iza mene i kaze da izbacujem crne oblake dima.

dakle nagradno pitanje je,zasto mi auto trosi 13l,kada je motor repariran,kada dijagnostika pokazuje da su lambda i smjesa dobri i tako dalje....

zasto smece od ecodreka trosi i dalje 13l?!

dakle stvar je ovakva,otkad sam dosao s mora,auto mi trosi kunu po kilometru sto je za 1.6 16v sa 100ks ogromna potrosnja a samim time sto je prvih dva mjeseca kad sam ga kupio auto trosio kako spada 8-9l.

promijenio sam sondu,kablove,svjecice itd,malo prije bio kod mehanicara i spojen na comp i po compu motor je u savrsenom stanju.

jedina stvar koju je izbacio je da comp pokazivao drukciju temperaturu od one u autu tj u autu je bilo oko 90 stupnjeva dok je ovdje pokazivalo 75,pa mi je mehanicar rekao da mi je otisao termostat i da auto ocitava zbog toga da je stalno hladan motor i da zato trosi vise.

meni sad nejde u glavu da auto zbog termostata moze trositi 5-6l vise?

ostalo je pokazao normalu,sonda,kat,smjesa itd sve radi savrseno ali auto trosi 13-14l.

jel moguce da je to zbog termostata?

Kakav kurčevi termostat. Kupi novi bosch senzor temperature rashladne tekućine... Imaš 2, jedan sa 2 žice i drugi sa jednom žicom. Ovaj sa dvije kupi... Ma kupi oba da budeš miran... :lol:

dakle ja vise ne znam sta reci ili sta napraviti na autu...

prosli tjedan sam imao havariju,jedan injektor nije bacao benzin tako da je izgorio jedan ventil.

na motoru je napravljena polugeneralka gdje smo ustanovili da auto nije bio u fazi i zato je savinuo 8 ventila,na deklu su bile 4 vrste serafa,seraf od spanera smo morali fleksati da ga skinemo i ostale krasne sitnice koje su nam oduzele vremena i zivaca a meni i novaca.

receno je da ce auto sada ici bolje kada ce biti u fazi i da ce se potrosnja spustiti sa 13l na normalnih 7-8l.

medjutim nakon cijele polugeneralke to se nije desilo i ja stvarno vise ne znam gdje da trazim kvar...

thent se jucer vozio iza mene i kaze da izbacujem crne oblake dima.

dakle nagradno pitanje je,zasto mi auto trosi 13l,kada je motor repariran,kada dijagnostika pokazuje da su lambda i smjesa dobri i tako dalje....

zasto smece od ecodreka trosi i dalje 13l?!

Ako su crni oblaci dima iza tebe, onda ti je smjesa u nebesima prebogata... Crni dim jedino možeš vidjeti na loše mapiranim turbacima...

Dakle, očisti te maderfakin injektore, da se neki nije zaštopao ili da neki flisa, tj. ne zatvara se uopće... To se može napraviti testom pritiska u common rail... Staviš čuku, ugasiš motor i gledaš hoće li tlak benzina pasti...

Ako nije do injektora onda tu lambdu koju si kupio baci u smeće...

A to može biti i zbog onog senzora sa 2 žice koje sam ti maloprije napisao...

Ma reko sam ti već, gurni to sve u savu i kupi SDIja... :lol:

I ima još jedan senzor koji može izazvati prebogatu smjesu.

Senzor temperature usisanog zraka...

Stvar je u tome da elektronika ne može znati jel neki senzor temperature ispravan ili ne...

Kako će elektronika recimo znati jel temperatura zraka 20 ili -20 stupnjeva? Ako neispravni senzor kaže da je temperatura -20?! Kužiš?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...