Jump to content

FWD vs RWD

Recommended Posts

Ugasi elektroniku na M6 i tako se vozi kao sa pasatom. Teško... Biti ćeš toliko umoran nakon dužeg puta, ko da 3 noći nisi spavao. Jer moraš stalno biti na oprezu..

Danas ima toliko elektronike u FR autu da to više nije to i taj auto se vozi kao i svaki FF auto bez elektronike..

Prvo šta napravim kad uđem u M6 je da stisnem M gumb na volanu na kojemu je isprogramirano DSC off, P500 (puna snaga), SMG M5 (manual na 5. od 7 brzina promjena brzina) i EDC I (srednje tvrd ovjes). Na X6 mi je crk'o neki modul i nemam niti ABS, ni ESP, ni 4x4. Samo zadnji pogon i to je to. Tako sam išao i na skijanje i stalno se vozim po snijegu. A i zaboravljaš da sam vozio 2 godine drift sa kockom tako da ja dobro znam ponašanje auta sa RWD-om bez elektronike.

Napravio sam 70.000 km sa M6 i još toliko sa raznim autima te i sličnih klasa tako da sam poprilično siguran da vladam RWD-om :)

• Replies 150
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Drito to. Kad se čovijek boji RWD-a nema Boga da će ga vozit. Nikad nisam sreo čovjeka koji dobro vozi i kuži se u aute da zagovara FWD

Meni FWD auto može imati KS i handling kakav hoće ali jednostavno mi nije gušt. Niti malo.

Često vozim Passata ali je jednostavno prijevoz od točke A do točke B uz 7 l potrošnje. Poitivna stvar je što ne pada na pamet izvodit gluposti ili se ganjati.

evo Mikka s foruma koliko sam skuzio samo vozi FWD i dobro vozi i ima dobra vremena.. :thumbsup:

sto se mene tiče meni su dobra obadva, vecinom vozim FWD, ali i RWD me privlači.. ali treba vise iskustva tj. naviknut se na RWD kad pređeš sa FWD.. :)

evo Mikka s foruma koliko sam skuzio samo vozi FWD i dobro vozi i ima dobra vremena.. :thumbsup:

Pa dobro... Netko voli i debele žene.

Ako je netkome gušt, neka uživa :thumbsup: Meni je draži RWD. To treba svatko za sebe odlučit.

Koji je bolji za performance ne treba uopće raspravljati

ne moram se zapitat....odgovor je ekonomija i cijena, bojim se da samo tebi to nije jasno :(

i da ti stanu 4 osobe i gepek namirnica u isti međuosovinski razmak,

zato u novim autima treba rašarafit pol auta da promjenis žarulju u prednjem faru, prednji pogon poprecno motor zauzme najmanje prostora u vozilu.

i da ti stanu 4 osobe i gepek namirnica u isti međuosovinski razmak,

zato u novim autima treba rašarafit pol auta da promjenis žarulju u prednjem faru, prednji pogon poprecno motor zauzme najmanje prostora u vozilu.

rekao sam i'm out, ali moram te tu ispravit. danas ne moras rasarafit pol auta da promijenis zaruljicu jer nema mjesta, nego zato da bi otisao u servis i platio radni sat tamo....

Kao što rekoh da mi netko ponudi prihvatljivo jeftino okrenuti motor u lanosu uzdužno, to bih iste sekunde napravio... No to sam ja i 100-tinjak ljudi ovdje na forumu... 99% normalnih ljudi u svijetu nisu frikovi...

Moj stari je vozio poljski fiat PZ, pa fiat miafiori 131, pa novog bimera ispod čekića 315 iz 1986 godine.. Sve zadnji pogon... I uvijek je imao fičeka za po gradu... Dvije godine poslije omotao je bimera oko debelog drveta, nakon što je napravio piruetu... Mogu slobodno reći da nije bio "normalan" vozač i da je iz tog sudara sačuvao živu glavu samo zato što je bimer bio 2 vrata, kompaktan i vrlo čvrst auto... Bimer je na pola pukao...

Nakon toga je prešao na prednji pogon (japanci) i dan danas vozi samo takve aute...

rekao sam i'm out, ali moram te tu ispravit. danas ne moras rasarafit pol auta da promijenis zaruljicu jer nema mjesta, nego zato da bi otisao u servis i platio radni sat tamo....

da al u ovim novim malim autima (do 4) ima vise mjesta nego u starim , pogotovo ak jos imaju kliznu straznju klupu.

debilan topic,

no moje viđenje zašto ima više FWD auta.. pa 80% auta na tržištu ima do 100ks, možda 120... i na takvom je autu hebeno svejedno bio ono FWD, RWD ili AWD...

tako da se ide k jeftinijoj varijanti...

ali ne možezte pobiti činjenicu da je FWD auto lakši za voziti za prosječne vozače, a da ne kažem za one koji ne znaju voziti, a takvih je jebo me pas danas na cesti preko 50%..

Ma upravo to. Dovedi auto na granicu vozljivosti pa onda ocjenjuj...

Evo recimo za FWD granica je nekih 200WHP po toni mase.. Za RWD je to sigurno preko 350WHP po toni mase auta...

E takav auto vozi pa onda reci što je bolje i sigurnije... ;)

Mali je problem sto zadni pogon zahtjeva nesvakidasnji nacin na koji moras razmisljat kad vozis taj auto.

Vecina fwd vozaca gleda na to kad uđe prebrzo koci i motaj v olan u zavoj i ti si ga proso .Nitko nekuzi da se ovdje okrece volan u krivu stranu i daje gas.

Mali je problem sto zadni pogon zahtjeva nesvakidasnji nacin na koji moras razmisljat kad vozis taj auto.

Vecina fwd vozaca gleda na to kad uđe prebrzo koci i motaj v olan u zavoj i ti si ga proso .Nitko nekuzi da se ovdje okrece volan u krivu stranu i daje gas.

glupost i na fwd i na rwd autu se understeer rijesava na isti nacin - smanjivanjem kuta volana, pustenjem gasa i ako je moguce i ako je kut volana zaista mali onda malo kocnice

stvar je da ce RWD imati tako jeben turn-in da ce understeer obicno doci puno puno blaze, dok fwd ima 70% tezine naprijed i mos ga jebat

meni je i u understeeru i u oversteeru FWD opasniji auto pa vi recite sta hocete

glupost i na fwd i na rwd autu se understeer rijesava na isti nacin - smanjivanjem kuta volana, pustenjem gasa i ako je moguce i ako je kut volana zaista mali onda malo kocnice

stvar je da ce RWD imati tako jeben turn-in da ce understeer obicno doci puno puno blaze, dok fwd ima 70% tezine naprijed i mos ga jebat

meni je i u understeeru i u oversteeru FWD opasniji auto pa vi recite sta hocete

To definitivno. Kad si sa fwd-om pretjero ne gine ti pomfri a sa rwd-om ak imas konja i speru imas se sanse izvuc ukoliko znas manevrirat vozilom dok tam kad prebildas prebildo si

jel se moze dobit ban za glupost? haha

samo cu rec da je prirodnije za vozit RWD nego FWD al dobro.. to san samo ja

ma kakav fwd izdajico,jel bolje povuc curu za nos(fwd auto) ili zaslatat ju lijepo (rwd paralela) hahahaha sorry popio sam koju viska...

mrG ako je granica fwd 200-ak ks jel onda znaci da dario i ekipa imaju neupotrebljive aute? :D

ma kakav fwd izdajico,jel bolje povuc curu za nos(fwd auto) ili zaslatat ju lijepo (rwd paralela) hahahaha sorry popio sam koju viska...

mrG ako je granica fwd 200-ak ks jel onda znaci da dario i ekipa imaju neupotrebljive aute? :D

Ja mislim da je najbolje zaslatat ju kitom a rukama povuc za sise.... awd paralela :D

200 ks na kotačima po toni je rekao kolko sam skuzio.. sad ne znam dal dariov ima toliko.. ali pitaj ga je li 100% upotrebljiv ili nije? :D

posto dosta vrti na ravnom.. a bez špere u zavoju, mislim da je patnja kod dodavanja gasa.. ;)

200 ks na kotačima po toni je rekao kolko sam skuzio.. sad ne znam dal dariov ima toliko.. ali pitaj ga je li 100% upotrebljiv ili nije? :D

posto dosta vrti na ravnom.. a bez špere u zavoju, mislim da je patnja kod dodavanja gasa.. ;)

Evo luki ti je odgovorio... Rekao sam 200WHP/toni...

I da Dario nema toliko.... :drink: Ali mislim da sam premalo rekao za RWD... Tamo bi trebalo nekih 400WHP/toni da auto postane neupotrebljiv...

lol benveaši zagovaraju rwd, đi zagovara fwd

evo ja kao fwd-aš kazem da je rwd bolji brzi jaci...

ALI nemojte mi srat da fwd atuo sa 300, 400, 500ks nije upotrebljiv, bul šit, nemate pojma!

Hoze, neupotrebljiv je ispod 160-200km/h. A ti reci što god hoćeš... Druga stvar je što svi takvi auti imaju neku vrstu boost kontrole ili traction kontrole s kojom u prvoj ima 180KS, u drugoj 220KS, u trećoj 280KS, u četvrtoj 350KS itd... Kontaš... To nije takav auto, jer čak možda na takvom autu nećeš niti moći turbinu zavrtiti u nižim stupnjevima prijenosa jer nema dovoljno otpora kotača.. :drink:

E sad, da je takav auto zabavna igračka, jeste... Da bi isti takav auto sa duplo više konja bio zabavna igračka i na zadnjem pogonu, to isto stoji..

E sad, ono što ovdje nitko nije spomenuo (od tolikih sveznalica) je činjenica da je teško dobiti 50:50 na malom laganom autu sa zadnjim pogonom... bimer je teži i veći auto.. Isto i mercedes... Pogledaj mercedes A klase. Sve prednji pogon...

Bimer pomiče prednje kotače što može više naprijed, kako bi što više maknuo motor centralno i dobio tih 50:50 koje nije lako dobiti... No sve kao što rekoh sveznalice a ne znaju osnove.. :drink:

Edited by mr_G

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...