Aureus Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Daklem imam kamion Mercedes Lk 814 ( mislim da to i nije bitno) Uglavnom kamion nemoze upaliti a zrak iz kompresora je iscurio , kotaci zadnji su zablokirali i nece pustiti dok se ne napuni zrak ... E posto je danas subota i majstor mi nece doci jel zna netko koji vijci se trebaju odvrnuti da bi kočnice "pustile" bez zraka .. Znam da postoji ta shema ali je nikad nisam koristio .... Trebam samo malo gurnuti kamion da mi nesmeta do dolaska majstora... Netrebaju mi savjeti kako ga upaliti ili napuniti zrakom sa drugog kamiona :thumbsup:
dvoracek Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 kod staroga na slepi na kotacima ima kljuc 23 ako se ne varam koji zateže onaj S element koji širi pakne... Kod štelanja kočnica se njega do kraja zategne, pa lagano otpušta dok se kotaci ne pocnu vrtiti. Ako bi ih skroz otpustio mozda bi uspio pomaknuti kamion...
stipe Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Sad zvao frenda, nesto mi objasnio, nisam bas skuzio najbolje, na kocionim cilindrima ima jedan vijak, 24, njega triba odviti cca 10tak cm, i on opusti pakne... Ako to ne radi, onda pumpat zrak, druge nema
Aureus Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 to sam i ja pomislio i odvrnuo , na oba cilindra ima po jedan vijak , oba popustio oko 10-tak cm ... ali opet ne otpusta.... vijke sam popustio gotovo do kraja , sad na oko 10-cm su zapeli morao bi opet kljucem da ih izvadim skroz.... ako ih izvadim skroz sta ce se dogoditi ???
Božić Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Isti problem ja imao na Mercedes kamionu. Bilo neradno par dana i nije se palio i 4ti dan upali ali nikako kompresor nadruhati tlak, hebiga reparacija je pala i tako jos jedan put i onda sam ga prodao i uzeo Dafa...ako trebas imam ti ja jedan kompresor (trebalo bi ga reparirati i to je to)! Tim serijama Mercedes kamiona konstantno sranje sa tim kompresorom za kocnice....
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now