Bojan Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 kupio bih si sljedeće orginalne nove dijelove za omegu MV6, 96g. - senzor radilice (siemens) - bobina (bosch) naime, ovo su dijelovi koji znaju dotrajati s godinama na ovom motoru, pa bi ih promjenio iz preostrožnosti. zamjenski ne bi uzimao, jel znam da mogu vrlo brzo krepati. kojim putem ici: a) e-bay - nisam do sada nikad kupovao. mogu se naci orginalni novi dijelovi po fer cijenama, ali me strah da mi ne posalje nesta drugo. uz to, da li ce mi oderat nekakve carine i poreze na to? i da li mi to dolazi na kucnu adresu, ili moram negdje ici pokupit na carinu? b) ovlašteni servis - sutra cu zvcnit will i dankica, ali se bojim da su cijene paprene. ako bi bile neke razume cijene, mozda bi se i u servisu uzeo, jer sam siguran da mi nece podvalit muda pod bubrege (valjda:doh:)... c) prodajna mreza proizvodjaca - bosch tj siemens...mozda kod njih direktno trazit, vjerujem da bi trebalo biti jeftinije. jel tko mozda moze kakav popust srediti ili nesta... svaka informacija dobrodosla. nije mi hitno, jer ovo nabavljam iz predostroznosti...
c2h5oh Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 ebay : dolazi na kucnu adresu, nema problema sa time. carinu ti mozda stave, a mozda i ne (to je onako li-la) ja uvijek kad kupujem racunam da cu platit carinu pa prema tome gledam i usporedjujem cijene. ako znas sto kupujes meni je ebay zakon.
Bojan Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 sto se tice e-baya, cesto je i problem sto nema dostave za HR za onaj dio koji meni treba. koliko sam skontao, ljudi generalno imaju dobra iskustva s nabavkom preko e-baya, narocito kada kupuju od velikih prodavaca... koliko cca treba da dodje dio iz njemacke ili britanije?
c2h5oh Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 a gle. nadjes onoga koji salje ovdje i nema problema. meni je trebalo za stvari izmedju 2 tjedna do nekih 7 tjedana. sve ovisi odakle ide. ako je iz europe dodje relativno brzo (do 3 tjedna) ako iz amerike racunaj mjesec dana, dok iz azije (kina, HK) moze i do 2 mjeseca trajati
dcrnic Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Pavičić ti ima orginal dijelove ispod cijene ovlaštenih servisa... Ja sam kod njega kupovao stranicu i zadnji vezni lim i dobio skoro 20% popusta...
Bojan Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 zvao pavicica i dankica...i cijene su podjednake. bobina je cca 1800-1900 kn senzor radilice cca 800kn a na ebayu, prosjecne cijene za navodno orginalne nove dijelove su: bobina: 800kn + 150kn dostava senzor radilice: 300kn + 100kn dostava stvarno je drasticna razlika u cijeni. sve si razmisljam da senzor radilice uzmem u opelu, a bobinu narucim sa ebaya, a za raliku novca narucim nesta drugo (uvijek neki klinac treba za auto:D)
bravo-ri Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 samo pazi da ne dobiješ neispravno ili krivo pa bitno je od kojeg i kakvog sellera kupuje i neka dobro oglas pročita...Kako uostalom da preko ebaya dobi nešto neispravno ako u oglasu piše potpuno ispravno,novo,zapakirano?nemoguće...u tome i je poanta ebaya...mislim barem su moja iskustva takva...
Goertosing Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Ako te preko e-baya zafrkne on ne dobije novac nego ti se vrati nazad. Ovako mi je nekako JJ pricao; kad ti stigne paket, odeš na e-bay i napišeš pritužbu ili pohvalu. Ako imaš pritužbu onda on ne dobiva novac dok se to ne rješi, ako u roku od 4 tjedna nista ne napises racuna se kao da je sve u redu i njemu automatski sjedaju novci. to se odnosi na paypal
Bojan Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 e upravo me to zanima... znam tocno sta kupujem (kako izgleda, sta ga razlikuje od slicnih, i najbitnije, koji je boschov tj siemensov kataloški broj)...tako da sigurno necu narucit krivo... i kontam, to gotovo redovito prodaju likovi tj firme koje se bave prodajom dijelova (ono,imaju gomilu toga u ponudi),pa si racunam da im nije u interesu da zajebu kupce...
bravo-ri Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 e upravo me to zanima... znam tocno sta kupujem (kako izgleda, sta ga razlikuje od slicnih, i najbitnije, koji je boschov tj siemensov kataloški broj)...tako da sigurno necu narucit krivo... i kontam, to gotovo redovito prodaju likovi tj firme koje se bave prodajom dijelova (ono,imaju gomilu toga u ponudi),pa si racunam da im nije u interesu da zajebu kupce... tvoja svaka transakcija je tamo zaštičena...prvovjeri 2 puta prije nego naručiš nešto i dobro oglas pročitaj...i naruči lijepo...ako frajer ima 1000 prodaja i rejting preko 98% naravno da češ kupiti bez beda... a da ti to ne carine...lijepo zamoliš prodavača da umjesto na tvoju adresu koja je u paypal accountu pošalje ti poštno ležeće u poštu Slo ,dođeš,podigneš i nema carine ni poreza...
Goertosing Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 tvoja svaka transakcija je tamo zaštičena...prvovjeri 2 puta prije nego naručiš nešto i dobro oglas pročitaj...i naruči lijepo...ako frajer ima 1000 prodaja i rejting preko 98% naravno da češ kupiti bez beda... a da ti to ne carine...lijepo zamoliš prodavača da umjesto na tvoju adresu koja je u paypal accountu pošalje ti poštno ležeće u poštu Slo ,dođeš,podigneš i nema carine ni poreza... Možeš malo detaljnije ovo objasniti?
bravo-ri Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Možeš malo detaljnije ovo objasniti? paaaaa platiš preko paypala,i tip ti pošalje u poštu u sloveniju...paket stoji 15 dana od dana kad dođe na poštu...ti dođeš,podigneš i to je to...račun ti bude unutra i pokažeš na granici ako treba.. a meni je praksa ako nešto naručim iz slovenije,pošalju mi na poštu i na pošti platim ..isto kao kod nas preporučeno sa otkupninom...
Goertosing Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Da al koju adresu navedeši na koje ime? Staviš broj pošte koja ti najviše odgovara, svoje ime i nepostojecu ulicu, pa onda to stoji u posti 15 dana il kako vec? Ja sam tako nesto planirao za sebe, al ono nac nekog u SLO preko foruma tko bi napravio tu uslugu da na njegovu adresu dodje paket
bravo-ri Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Da al koju adresu navedeši na koje ime?Staviš broj pošte koja ti najviše odgovara, svoje ime i nepostojecu ulicu, pa onda to stoji u posti 15 dana il kako vec? Ja sam tako nesto planirao za sebe, al ono nac nekog u SLO preko foruma tko bi napravio tu uslugu da na njegovu adresu dodje paket da,staviš adresu pošte i kažeš mu da napiše POŠTNO LEŽEĆE ,znaći da je osobno preuzimanje uz predočenje osobne jel...To mi funkcionira unutar slovenije od firmi i privatnih lica koliko god do sad sam uzimao nešto djelove za auto,proteine bla bla sve na taj način i nikakvih problema...a preko ebaya netko neće slat tako netko hoče..ovisno o prodavaču...ali ako je ebay.de treba pare odmah pa da pošalje na adresu.to kad su veći iznosi...a kad su 10-ak eura tipa ledice majice i te sitne gluposti to na adresu tu naručim...
Goertosing Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 e to je onda pravo rješenje za pdv! nisam znao da se moze staviti to poštno ležeće Ako još netko zna poštu u SLO koja je najblize ZG, kod bregane ili harmice, nek posta
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now