Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

fire

Full members
 • Content Count

  13,018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

fire last won the day on September 18

fire had the most liked content!

Community Reputation

211 Excellent

About fire

 • Rank
  Dasa ili Offtopicar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. fire

  Dyno demistifikacija

  Poceli mjeriti snagu auta na radilici. Usporeduju se vrijednosti koje pisu u knjizici i ako je previse dobiva se 200kn po 1kW kazne, skidanje tablica ... Uglavnom koriste priznatu metodu mjerenja gubitka sustava.
 2. fire

  Fire Tuning

  Da, 4. cestovni auto s 1000+ hp u hr. Polako se skupljaju.
 3. fire

  Fire Tuning

  Prvi dd car 1000+hp gotov.
 4. fire

  Fire Tuning

  Bit ce, ovaj tjedan pripreme za buzet su bile. Cca 35 auta sam radio koji ce tamo biti. A i za mostar, vise komada po 1000+ hp. Neki su registrirani DD auti.
 5. fire

  Fire Tuning

  Ide kraj SR sezone za hrvatsku, posto vecina nece ici u mostar. Tablica je trenutno ovakva u super finalu, od 20 njih mapirao 15(i prva 5 mjesta). Fwd auti, prvih 5 mapirao Rwd, sve mapirao Awd, prvih 5 mapirao Uglavnom auti se vrlo ubrzali, pogotovo cestovni. 800+ konja nije vise rijetkost. Kada na billu dode gtr stage 2 dobije po nosu od dosta autiju Isto tako, mapirao najbrze u srbiji, bosni, sloveniji ... Ali tko ce to sve nabrojati. Vrlo uspjesna sezona, vise manje sve pobjedeno. I svi rekordi.
 6. fire

  Dyno demistifikacija

  Ovo kaze mailine, cista matematika koju odreduje operator. " However our dyno software does provide MATHS channels that can be utilised by the operator for any calculus tasks. The channels you have mentioned would have been created by the operator on a specific dynamometer, and is purely speculative. "
 7. fire

  Dyno demistifikacija

  Operator sam upisuje faktor s kojim ce se mnoziti rezultat. Pa o volji operatora ispadaju razliciti rezultati. I to potvrduje sam proizvodac. Znaci proizvodac nije dodao opciju procjene konja jer ju smatra beskorisnom. Nego ima opciju da se doda formula nekog naziva. Taj naziv bira operater i moze biti bilo koji. Nadalje i formulu bira operater. Moze biti bilo sto. Ukratko rezultatom se da vrlo jednostavno manipulirati.
 8. fire

  Dyno demistifikacija

  Da se rijesi misterija est fly hp i ti slicni nazivi. Odgovor od mainline. Uglavnom gubitci po zelji operatora.
 9. fire

  Fire Tuning

  Imaju po vise kamera(hdtv), dronove ....
 10. fire

  Fire Tuning

  Kako nema? Ima vise njih koji snimaju utrke i uredno stavljaju na youtube.
 11. fire

  Fire Tuning

  Uredu je konstruktivan kometar, ali ovakvog tipa bas i nisu nesto.
 12. fire

  Fire Tuning

  Htio malo napisati da u hrvatskoj ipak postoje utrke i da su sve jace. Da je scena sve jaca. Uglavnom pozitivan smjer. Jedino na ovom forumu koji ima tuned u nazivu do mog posta nije bila niti jedan rijec o dva velika SR koja se odrzala, nista o driftu koji se odrzao u zg-u, o rally jedva da ima ista. A i druge discipline su zanemarene. Cestovni auti vec imau 230+km/h izlazne brzine na 402m. Na te clanove bi trebalo biti ponosni :). I sada nesto napisem da se to odrzavalo da sve to napreduje u dobrom smjeru, odma me tri clana napadnu. Zapravo jedina reakcija foruma je napad na mene.
 13. fire

  Fire Tuning

  A cemu, da me par ljudi izvrijeda kao dosada? A puno vlasnika su clanovi ovo forum, ali su banirani ili su postali neaktivni clanovi. Npr. 4 clana kluba 600+ su jos regani na ovaj forum, ali valjda zbrojeno imaju 2 posta u zadnjih 4 mjeseca. Za projekte ima crotuned facebook stranicu i druge forume po markama. A i strane forume.
 14. fire

  Fire Tuning

  Od kad mi modovi foruma objasnili neke stvar bas i ne pisem na ovom forumu. Ali tako ionako nema bas tema vezanih uz aute sto mi je zalosno. Ali da se vidi da nije tako sve crno, da se zapravo slaze sve vise projekata i da je scena sve jaca dat cu popis rezultata od pocetka ove sezone. Prva utrka bila Zivinice, 402m. Normalno ni rijec na ovom forumu. Vozi se po novim pravilima za pro klase. U subotu se vozi svaka drzava posebno, dok u nedelju kako je bila. Svi skupa. Na utrci bilo oko 140auta, cca 40 kojih ja mapirao. Osvojili vise manje sve u pro klasama i brzim klasamo po sekundama. Sljedeci bio drift u zagrebu. Normalno ni rijec na ovom forumu. Ima par novih koji se nisu uhodali, ali se uhodavaju. Tako da pobjedila stara ekipa. U finalima bila vecina auta koje mapirao. Sljedeci bilo brdo na sljemenu. Posto je bila prva utrka nije bilo puno natjecatelja, ali bila ok utrka. Isto dosta auta koje mapirao. Pa je sljedilo brdo u skradinu. To je vec bila veca utrka, mislim 140 natjecatelja. Cca 30 auta mapirao. I to dosta brze. Znaci od prvih 8 njih 5 vozi na vemsu. To su Dejan Dimitrijević, Robert Bradarić, Denis Nišević, Jurica Majić, Dejan Kopajtić. http://www.haks.hr/rez18/brdo/ph-skradin.htm Pa sljecio 402m osijek. Normalno ni rijec na ovom forumu. Najveci do sada, 175-180 natjecatelja. 70 autiju koje mapirao. Isto osvojili vecinu u brzim klasam i pro. Jedino ficobusa od mog prijatelja Damira ide super pa je borba izmedu kuce i njega. Tko ne napravi gresku taj pobjedi. A posto su to 10.1s auti vrlo tesko je to dobro odvoziti. Zato za sljedecu utrku ce kuco biti jaci :). Sto se tice cestovnih autiju, znacajno se pobrzalo. Sada 600hp je ajmo reci neka doljna granica da se kaze da juri. Znaci auti potpuni, teski 1.3t+. Spustila se vremena 100-200km/h u podrucje 5-6s, neki i iskod 5s. I polako ima sve vise njih s 1000+hp za svaki dan. I dizeli isto jako napredovali, fwd dizel sada vozi 12.3s. Uglavnom scena je sve jaca, sve brza, ali niti jedan od tih projekata nije tu predstavljen. Nadam se da ce se to promjeniti.

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×