Jump to content

fire

Full members
 • Content Count

  13,332
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

fire last won the day on September 14

fire had the most liked content!

Community Reputation

559 Excellent

About fire

 • Rank
  Dasa ili Offtopicar

Personal Information

 • Interesi
  elektronika

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sad bas gledam, audi 1.8t 20v s atmo bregastima i varijbilom on/off s 57mm sxe 200. slicno puni a 7deci manji motor. moj 2.0 kasnije puni posto ja imam 1.15 kuciste, jer htio snagu gore. A nemam varijabilu.
 2. onda ti preostaje da napravis pravi remap, tako da bregaste budu u optimalnom podrucju stalno.
 3. Hm, onda pitaj hica sto je slagao prije cca 5godina. Po mome bi taj turbo trebao bolje puniti na 2.5 motoru s varijabilnim bregastima. Ja imam 0.5bara na 3500rpm na 2.0 motoru s 284deg bregastima. A te bregaste nisu korisne ispod 4500rpm.
 4. Ako sam dobro skuzio, to je stroker 2.65l motor s varijabilnim bregastima? Ja imam na 2.0 motor turbo bw dimenzije 7670(ne efr, nego s200sx) i ako saltam kako treba nikad nisam u turbo rupi ni priblizno. Ide od 4000 do 8400rpm sto je ok power band.
 5. Nist se ne skida. Ne brini, nije to prva impreza koju mapirao.
 6. U zadnjih mjesec dana imao na tim istim valjcima medu ostalima 3.0 motor s 91mm turbom(inducer), auto odvozio 8.4 286km/h 2.0 motor s 72mm turbom(inducer), auto odvozio 9.6s 243km/h Ako na tim motorima nemam problema s remapom, ne znam s cim cu imati. I moji valjci imaju kocnicu koja radi na principu eddy current(vrtlozne struje). Tako da samo pisete gluposti i ovom topicu. Uglavnom, ako ne uspijes rijesiti probleme s tvojim auto, dodi do mene da ti rijesim probleme s strujom i mapom.
 7. Ako dobro shvacam, kazem da motor ima drugaciju snagu ako se vozis nizbrdo ili uzbrdo?
 8. Aha, sada i taj dyno nije dobar. Sve jasno, ipak si ti strucnjak za gubitke. Mjerio si ih. Uopce ti nije cudno da se u getribi i diffu disipira 150kW energije. I nista se ne rastopi nakon 1s.
 9. A kolko bi trebao imati 2.0 motor s niskom kompresijom na 1.1bara boosta? To je realan moment bez mnozenja. S mnozenjem ispada 466Nm, ali to je fake.
 10. Da, tako ispalo. To je uobicajeno na benzincima koji imaju konstatni tlak(zbog bregastih). Nije da na 4000rpm ima puno manje, ali oko 10Nm manje. I treba napomenuti da je to na radilici moment. Na osovini valjka maksimalni moment nastupa ranije, zato je krivulja gubitka nije bas linearna.
 11. Evo dyno graf jedne impreze 4x4 na vemsu. Kao sto se vidi max snaga je 302hp(ocekivano za taj turbo) i oko 275hp na osovini valjka. Da se mnozi ispalo bi 357hp, sto je vrlo krivo. Uglavnom pogledajte sami kako ti izgleda dok se uredaj ispravno koristi.
 12. Cekam jos neki kontakt tog vlasnika bmw-a da mu vratim novce ako sam ga stvarno tako zeznuo. Skinuo mu snagu s remapom, i to ne malo. Nekako se da primjetiti da je ime izbrisano s slike. Ima neki razlog? Mozda da vlasnik ne dozna bajku koja se prica oko njega?
 13. Ma taj sito, 70% postva stalno sere protiv mene i nom stop laze(acc od jednog drugog clana). Evo sada konkretno za dizele, na ovom forumu se dosta ekipe kurcilo da zna sloziti dizele, da svi jure i ubijaju. I na kraju je ovo rezultat Znaci u svim utrkama pobjedio auto koji ja mapirao, f30 335xd s serijskim turbom. I sad ce mi neki sito(koji jedino na ovom forumo sto radi, sere protim mene) objasnjavati da ja nekome umjesto da dignuo s 245hp, spustio snagu ispod 200hp. I taj vlasnik to nije primjetio da mu auto ide sporije.
 14. Ja bi neki kontakt od tog covjeka. Tko to je? Bas me zanima. Da mu vratim novce ako mu skinuo snagu. Znaci ja njemu skinuo s 245hp na ispod 200hp.
 15. Ako ja dobro shvacam bajku koju oces ispricati. Dosao covjek s e93 330d s tvornickih 245hp. Onda sam ga ja stavio na dyno i izmapirao da snaga padne ispod 200hp. Vlasnik nakon remapa ide na probnu voznju i on ne kuzi da je snaga pala za 50hp, umjesto da je narasla. Vraca se i placa mi jer je zadovoljan, jebiga ne kuzi jel remap dize snagu ili smanjuje. Jel se moze znati ime/kontakt tog covjeka? Da vidim sto on kaze na tvoju bajku da mu auto ima manje od 200hp, a serijski je 245hp.
×
×
 • Create New...