Jump to content

Recommended Posts

Posted

evo ti c/p sa bivseg crofiata

Evo i jedan DIY od mene. Baš sam tražio i listao po forumu kako se skida taj origigi radio pa nisam nigdje našao lijepo opisano pošto sam prvo mislio da je užasno komplicirano. No napokon sam saznao kako to obaviti najlakše i najbrže moguće. U nastavku slijedi postupak.

1. Korak

Nalazite se u autu i pacijent je pred vama. I šta sad? Sjesti i plakati? Ne, to sigurno ne. Prvi korak je da otvorite poklopac za stavljanje kazete. Pitate se zašto? Odgovor: taj otvor će nam kasnije poslužiti kao prihvat za povlačenje radija iz njegovog ležišta.

2. Korak

Pošto radio sam na sebi nema nikakve rupice kao pomoć za skidanje, potrebno je pronaći nekakav tanki ali opet dovoljno krut alat koji može proći kroz tanak otvor između armature i radija. Ja sam osobno koristio takozvani " ŠPIJUN ". To je inače alat za namiještanje zračnosti, recimo kod namiještanja ventila na autima. Može poslužiti i nešto drugo sličnih dimenzija. Alat je prikazan na slici dolje.

3. Korak

Uzimamo taj alat i lagano ga uguravamo u jednu stranu otvora nešto niže od sredine radija. Drugom rukom pridržavamo radio na mjestu gdje se uvlači kazeta i lagano ga vučemo prema van. Možda ne pogodite od prve ali skužit će te kad popusti kopča od radija i kad se pomakne prema van za cca 5 milimetara.

4. Korak

Korak pod brojem 3 primjeniti i na drugoj strani radija, pritom pazeći da se suprotna oslobođena strana radija ne vrati nazad u ležište.

5. Korak

Nakon što ste oslobodili obje strane radio samo lagano povucite prema sebi i odspojite njegove konektore. I to je to. Jednostavno ko pekmez!!!! :14:

Na slikama niže vidi se kako izgleda taj nosač koji drži radio na svom mjestu.

i par linkova

http://www.carstereohelp.com/stereoremovalFiatMareaStr.htm

http://www.fitaudio.com/?View=entry&EntryID=105

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...