Ujo Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 imam problem na autu od stare. auto je 206 1.6 16v sa automatik mjenjačem. sve češće kad treba šaltat iz 1. u 2. mjenjač nekako čudno skosne i na display-u piše automatic gear fault, i auto se vozi kao u nekom "safe" modu, i ostaje u 2. brzini. neželi promijenit u 1. i kreće iz druge, ali dalje sve brzine šalta?! također kod penjanja uzbrdo čuje se reme kako zuji. zanima me kakav je to uopće mjanjč, uja bih rekao da to više sliči na variomat nego automatski mjenjač! čini mi se kao da ima remen unutra. može koji savjet i pomoć. nadam se da neće trebat mjenjat cijeli mjenjač! auto ima manje od 100 000km
Axell Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 ulje u mjenjacu treba zamjenu? prilicno slicni simptomi....
Ujo Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 na koliko se mjenja ulje!? sad sam vidio da se mjenja svakih 60tkm, mi smo auto kupili sa 58tkm i nisu nam ni jednom mjenjali ulje, valjda su mislili da je mjenjano prije. bilo bi super kad bilo samo to. ali nekako čudno lupi kod šaltanja brzina?! šta je moguće da je to samo zato jer je ulje staro?!
Axell Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 yeap, upravo tako kao da trzne pa udari nesto, osjeti se kao da su otisli nosaci motora. Ja mijenjam ulje u mjenjacu svakih 50k jer nije skupo a olaksava posao mjenjacu.
Ujo Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 nije ulje. promijenili smo ulje i filter i opet je počeo radit problema. izgleda da treba promijenit hidraulički skolo koji košta 4700kn! oduševljen sam, hehe.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now