Drag_steer Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 (edited) Trazio sam dosta po forumu i nisam nasao neki odgovor dobar... treba mi "gewinda" ali bez opruge, znaci samo amortizer. da li netko zna koji sve postoje, mucim se s googlom ne nalazi mi nista posebno... ili to ne postoji? nego se samo tvrdoca stela... ako je tako onda slobodno brisite post Edited August 30, 2010 by Drag_steer
Jens Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Neznam jel shvacam pitanje potpuno, ali sa amortizerom ne mozes stelati visinu. samo rebound i tvrdocu afaik.
Drag_steer Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 da..tvrdcu samo, neznam zasto sam zabrijao i visinu...drugacija je opruga . nista brisite topic
Blade Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Soory al nebih se slozo bas oprugom se stela tvrdoca , a rebound i visina se stela na amortizeru... ako sam dobro shvatio pitanje...
KIMI_1.8T Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Na kvalitetnim sportskim amortizerima se stela i bump i rebound. Opruge se uzimaju po potrebi, tj namjeni i razlicitih su "tvrdoca" , a visina se podesava maticom koja se nalaze na kucistu amortizera (ispod opruga)
Drag_steer Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 ok, ali ovo za visinu, to si mislio da se moze stelat samo kod gevindi?
KIMI_1.8T Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 (edited) ok, ali ovo za visinu, to si mislio da se moze stelat samo kod gevindi? Naravno. A na cemu drugom? Na maticama i podizes i spustas auto. Amortizer samo sve to ublazava (kao sto i sama rijec kaze - amortizira) , a opruga odredjuje hod tj propadanje cijelog vozila na npr. zavojima. Edited August 30, 2010 by KIMI_1.8T
Blade Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Da zapravo Kimi ima potpuno pravo jer i stiskanje opruge se isto rade na prtenu koji je na tjelu amortizera ...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now