Jump to content

KIMI_1.8T

Full members
 • Content Count

  7,613
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

KIMI_1.8T last won the day on November 6 2019

KIMI_1.8T had the most liked content!

Community Reputation

820 Excellent

About KIMI_1.8T

 • Rank
  Dasa ili Offtopicar

Recent Profile Visitors

3,916 profile views
 1. Oko puta palac daje cudo konja kao i vremena 100 - 200 kmh mjerena na isti nacin. Ali, .........bitno je da to nekoga veseli. Necemo kvarit osjecaj.
 2. K03S, a ide i jos 25-35ks uz jaci wastegate, veci intake/maf i 630ccm injektore. Jel ti to nas ovdje jebes i gledas reakciju , .......ili sta??? Skrivena kamera ??? 630 ccm injektori na 1.8T sa K03S????
 3. Vi koji se bavite SW-om, .....vama je sve Slavonija , ...............voda do koljena. A, .....papir sve trpi!!
 4. Slazem se da je puno bolje nego nikako, mada, ne vjerujem da je brake cleaner to otopio jer sam probao i sa njim i sa nitrom i sa benzinom i....... nijedno od to troje talogu nemoze nista bez mehanickog tretmana. Radio sam to sebi / mom sinu, ali zbog svog posla nemam vremena to raditi drugima. Zao mi je samo sto to nisam slikao da se vidi kako to izgleda prije i poslije. Jednom rijecju, izgleda .....NOVO. Sve potrebno imam (mobilna pjeskara i kompresor, orahova ljuska, usisavac i adapter - Tcode mi isprintao za TFSI/TSI motore) i eventualno bi to i mogao nekom odraditi pod uvj
 5. Ako je tebi to cisto, onda nemamo o cemu pricat.
 6. Razlika u visini prednjih i zadnjih ne bi smjela biti veca od 8 mm. Kod tebe je koliko vidim 5mm sto je ok. Sire prednje mogu samo pomoc kod blagog understeera koji vjerovatno imas obzirom da ti stradavaju prednje kako si napisao. Naravno, i zadnje sire su samo +.
 7. Hvala Ozy. Ne pišem više u svom topiku jer sam umoran od svega što je vezano uz jelene turbina. Shvatio sam da su naši ljudi glupi ko 3 kurca!! Znači, da pojasnim, ....mogu složit sve što fckg nijemac slaže za 10 maltene u pola cijene ali, jbg, .......on je NIJEMAC a ja nisam! Tudje govno je uvijek bolje od tvog zlata.
 8. Znaci, JEDINA stvar koja to moze odraditi bez nekih popratnih problema je "pjeskarenje" orahovom ljuskom (mozda moze i soda, ......nisam probao). Kako se to radi? Pa, treba "isprintati" u plastici adapter za svaku pojedinu glavu/usis koja se radi, gdje se kroz jednu rupu pjeskari a kroz drugu u isto vrijeme usisava (usisavac) . U biti, vrlo jednostavno. Naravno, svaki se pojedinacni cilindar stavi na "paljenje" kad se to radi (da su svi ventili zatvoreni)
 9. Problem je sto na njegovoj turbini nije GT30 osovina koja je 55/60 mm nego manja,..... 52/56,5 mm i turbine sa tom osovinom i 71mm kompresorom se lose ponasaju u svakom pogledu na 2.0 motoru.
 10. Kad sam kupovao miniwasch za moje potrebe (kao i vecina vas u odredjenom trenutku), serviser za Wap i Kërcher s kojim sam bio dobar rekao mi je samo jedno , .......kupi prvi koji je pro, tj samo gledaj da je pumpa od metala a ne od plastike. I, bio je apsolutno u pravu, .......10+ godina i radi kao prvog dana. Odlucio sam se za Kärcher. Je da je bio nesto skuplji, ali .....................
 11. Muha, ko god bilo sta kaze, za mene, ti si ........kralj, oduvjek bio,..... i bit ces!!!
 12. Ima njih malo vise. Drzi ta getriba 1200 Nm bez problema. I,ne pricamo o kuplugu nego o ................getribi. A kuplung su slozili da se kao i getriba dosta dobro nosi cak i sa1300+ Nm
×
×
 • Create New...