Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na autu su neke M+S Dunlop wintersport, vise zimske valjda, i tako vec neko vrijeme se vozim s tim autom i ne mogu vjerovat kako su glasne "gume"... Fino zuje.

I sad jucer skuzim da kad skrecem lijevo vise ne zuji :huh: Kad vozim ravno i skrecem desno isti zvuk. Tupo zujanje neko, kazem mislio sam prvo da je do guma, kao avion kad poljece :lol:

Lezaj? Samo nekako mi se tupo cuje za lezaj, i ne kuzim zas se cuje jednako kad vozim ravno i desno, a nista kad idem lijevo :huh: Trebalo bi bit obratno?

Jel moze bit do spura mozda?

Nesto s glavcinom? Jer auto uz to i trese kod kocenja (samo kod kocenja), prednji diskovi vjerojatno. Navodno su bili tokareni, ali i dalje trese. Pa mozda ima neke veze s ovim zujanjem :huh: S tim da kad skrecem lijevo, ne zuji, ali i dalje trese kod kocenja :lol:

Posted

i meni se isto cini da je lezaj... digni jednu po jednu stranu auta i probaj malo micat kotac da vidis jel dobio lufta.

i s obzirom da trese, prije bih rekao da je neki od prednjih lezajeva

Posted
i meni se isto cini da je lezaj... digni jednu po jednu stranu auta i probaj malo micat kotac da vidis jel dobio lufta.

i s obzirom da trese, prije bih rekao da je neki od prednjih lezajeva

Trese samo na kocenju, i to fino... Na vecim i nizim brzinama, cak i na 5kmh, no to vjerojatno ipak nema veze s ovim zujanjem...

EDIT ma i meni najvise vuce na lezaj. Samo sam se nadao da ima sanse da je recimo spur koji bi bio najjefitniji :lol:

Posted

Pa ne znam sto bi drugo moglo bit. Ali navodno su diskovi tokareni i nije se nis promijenilo :huh: Valjda nisu dobro potokarili :huh:

A i malo mi cudno trese za diskove. Na swiftu mi recimo isto malo tresu, ali osjeti se samo na vecim brzinama (kod kocenja naravno). Druge aute sto sam vozio s tim problemom, slicna stvar. A na ovoj mazdi nekak cudno trese, cak i kad kocis s 10 na sat fino se osjeti kako trese (udara) na volanu...

Ma dobro to sto je meni "cudno" na stranu, vjerojatno je klasika, lezaj sto zuji, a diskovi sto tresu (samo nisu dobro potokarili ili su jako iskrivljeni) :lol:

Posted

U danasnje vrijeme ne znam koliko je "isplativo" tokariti diskove...ok, skinuti rub da plocica sjedne bolje, ali bas cijelu povrsinu tokariti...diskovi su vitalni dijelovi sustava za kocenje, znaci cuva glavu..njega samo novoga mogu namontirati...

Ali tko voli nek izvoli...prodji prstom preko diska, kad je hladan naravno pa ces uociti ako ima neravnina...to mozes sam napraviti cisto da vidis ako je to to..

Posted
ista stvar se meni na berlingu događala prije nego sam zamijenio diskove i pločice

u lijevom zavoju je zujalo i ponekad na ravnom ali puno rjeđe

Hm... Znaci moguce da ipak ima veze s diskovima; pa samim tim i s tim sto trese? Jel tebi treslo kod kocenja?

A nis onda nek bude ovako pa kad ce se mijenjat diskovi i plocice (nadam se da onda vise nece trest :) ), ako ne prestane zujat, lager je...

Posted

evo ja sam danas mijenjao ležaj desnog prednjeg kotača slični simptomi, ali meni je zujalo ovisi kako kad i u desnim zavojima slabije nego u lijevima, ali se nije ništa treslo na kočenju

Posted
Hm... Znaci moguce da ipak ima veze s diskovima; pa samim tim i s tim sto trese? Jel tebi treslo kod kocenja?

A nis onda nek bude ovako pa kad ce se mijenjat diskovi i plocice (nadam se da onda vise nece trest :) ), ako ne prestane zujat, lager je...

meni nije treslo kod kočenja dok nisam napokon podrapo i te pločice pa sam uspio nagovorit bivšeg šefa da mi kupi diskove i pločice koje sam mu besplatno zamijenio :lol:

gle ne velim ja da je to sigurno to, al u mom slučaju je bilo tak iako sam ja po zvuku i po tome kad se zvuk javlja, mislio da je ležaj

u svakom slučaju, ak su ti diskovi i/ili pločice pri kraju, zamijeni odmah i jedno i drugo pa ćeš sve znat :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...