Brklja Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Dal spajat klemene na auto koji "daje" struju dok je taj auto upaljen, ili prvo spojit kleme na akumulator pa onda upalit?
entuzijast Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Prvo ga upališ jer se može dogoditi da ga nećeš moći upaliti jer je preslab.... Najgluplja stvar je što je auto jutros (nakon cijele noći stajanja) kresnuo od prve, da bi nakon vožnje opet bio mrtav.....
DjuroZG Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 a ti znas iz tih svojih osnova da akumulator moze eksplodirati od iskre koja se stvori kad spaajs klemu? Zbog tog se prvo auto koji radi spoji da ne zaiskri. Nisam nikada cuo da je nekome na taj nacin eksplodirao akumulator :huh: Glavna razlika u redoslijedu spajanja je sa stajalista sigurnosti, da se ne dogodi da "zivi" kabel ostane bez nadzora. Gledano sa stajalista elektriciteta i struje opcenito, koja je tocno razlika u redoslijedu spajanja ? Otpor kabela ? To mi jedino zvuci kao moguce objasnjenje. Cak ima i smisla :thumbsup:
Lev Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Nisam nikada cuo da je nekome na taj nacin eksplodirao akumulator :huh: ja i cuo i svojom nepaznjom i dozivio i skoro bez oka ostao, komad plastike me pogodio 3 mm od oka, tako da ne pricam bezveze. Istina, male su sanse, ali mislim da bolje ne riskirati. Glavna razlika u redoslijedu spajanja je sa stajalista sigurnosti, da se ne dogodi da "zivi" kabel ostane bez nadzora. zato se prvo spoji samo plus na oba auta. Nakon toga minus. Gledano sa stajalista elektriciteta i struje opcenito, koja je tocno razlika u redoslijedu spajanja ? Otpor kabela ? To mi jedino zvuci kao moguce objasnjenje. Cak ima i smisla :thumbsup: opcenito nema razlike, radit ce na oba nacina, otpor nema veze. Samo zbog sigurnosti.
Darko Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 ne spaja se zbog toga prvo plus prvo spojis plus na plus, onda spojis minus na auto koji radi i nakon toga spajas minus na auto koji zelis upaliti. Takav je redosljed jer moze doci do iskre, a od nje aku na autu koji radi moze eksplodirati Potpis....jednom zgodom sam nekom liku u Kutini davao struje za kamion Ja ga pitam jel znas, na to ce on...."NIJE MI PRVI PUT"(stariji covijek) kao da se ja ne prljam Tamo je serija 24 vtj svaki 12 v po 180ah Jedan plus i jedan minus su slobodni a druga dva su spojeni skupa! Isto tako ova dva kaj su slobodna spajaju se s slobodnima na drugom vozilu No........taj kojemu NIJE BILO PRVI PUT je to nekako spojio da je jedan moj akomulator eksplodirao ko balon Odose hlace, tenesice....zamalo i oci Budite oprezni:sly::sly::sly:
DjuroZG Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Eto, covjek uci dok je ziv Nadam se da je sada procedura u potpunosti jasna svima :thumbsup:
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now