Jump to content

Recommended Posts

Posted

Prvo ga upališ jer se može dogoditi da ga nećeš moći upaliti jer je preslab....

Najgluplja stvar je što je auto jutros (nakon cijele noći stajanja) kresnuo od prve, da bi nakon vožnje opet bio mrtav.....

Posted
a ti znas iz tih svojih osnova da akumulator moze eksplodirati od iskre koja se stvori kad spaajs klemu? Zbog tog se prvo auto koji radi spoji da ne zaiskri.

Nisam nikada cuo da je nekome na taj nacin eksplodirao akumulator :huh:

Glavna razlika u redoslijedu spajanja je sa stajalista sigurnosti, da se ne dogodi da "zivi" kabel ostane bez nadzora.

Gledano sa stajalista elektriciteta i struje opcenito, koja je tocno razlika u redoslijedu spajanja ? Otpor kabela ? To mi jedino zvuci kao moguce objasnjenje. Cak ima i smisla :thumbsup:

Posted
Nisam nikada cuo da je nekome na taj nacin eksplodirao akumulator :huh:

ja i cuo i svojom nepaznjom i dozivio i skoro bez oka ostao, komad plastike me pogodio 3 mm od oka, tako da ne pricam bezveze. Istina, male su sanse, ali mislim da bolje ne riskirati.

Glavna razlika u redoslijedu spajanja je sa stajalista sigurnosti, da se ne dogodi da "zivi" kabel ostane bez nadzora.

zato se prvo spoji samo plus na oba auta. Nakon toga minus.

Gledano sa stajalista elektriciteta i struje opcenito, koja je tocno razlika u redoslijedu spajanja ? Otpor kabela ? To mi jedino zvuci kao moguce objasnjenje. Cak ima i smisla :thumbsup:

opcenito nema razlike, radit ce na oba nacina, otpor nema veze. Samo zbog sigurnosti.

Posted
ne spaja se zbog toga prvo plus :D

prvo spojis plus na plus, onda spojis minus na auto koji radi i nakon toga spajas minus na auto koji zelis upaliti. Takav je redosljed jer moze doci do iskre, a od nje aku na autu koji radi moze eksplodirati :)

Potpis....jednom zgodom sam nekom liku u Kutini davao struje za kamion

Ja ga pitam jel znas, na to ce on...."NIJE MI PRVI PUT"(stariji covijek) kao da se ja ne prljam

Tamo je serija 24 vtj svaki 12 v po 180ah

Jedan plus i jedan minus su slobodni a druga dva su spojeni skupa!

Isto tako ova dva kaj su slobodna spajaju se s slobodnima na drugom vozilu

No........taj kojemu NIJE BILO PRVI PUT je to nekako spojio da je jedan moj akomulator eksplodirao ko balon

Odose hlace, tenesice....zamalo i oci

Budite oprezni:sly::sly::sly:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...