Laki_zg Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Dakle, radi se o Fiatu Marei 2.4 td sa onom poluautomatskom klimom (smjer puhanja na zgance a temperaturu kao sam određuje zavisi na koliko je namjesten). Problem je u tome sto nekad grije, a nekad ne... Evo danas na primjer kada je bilo -8 ujutro nije htjela grijat:doh: cijev koja ide u mali kiler je topla, sistem odzracen. pretpostavljam da je problem u nekom motoricu koji otvara mali kiler ili tako nesto ali posto neznam kak to fiat ima slozeno nisam htio nis kopati dok ne pitam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 jtdu treba ono pol sata da se zagrije kad je vani tak hladno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka2 Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Točno ti traktori (i moj), treba im pun kufer da počnu grijat. To je kod njih normalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laki_zg Posted December 15, 2010 Author Share Posted December 15, 2010 to znam ali kada po cajgeru dodje na radnu temperaturu onda iz ventilacije nebi smjelo -7 puhat:) uopce se nebi cudio da je to uobicajena stvar koja odlazi na njima kao i jos neke stvari koje su im boljka pa sam zato pitao dal neko ima slicno iskustvo jer mi se bas i neda po ovoj zimi ici raskapati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka2 Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 to znam ali kada po cajgeru dodje na radnu temperaturu onda iz ventilacije nebi smjelo -7 puhat:) uopce se nebi cudio da je to uobicajena stvar koja odlazi na njima kao i jos neke stvari koje su im boljka pa sam zato pitao dal neko ima slicno iskustvo jer mi se bas i neda po ovoj zimi ici raskapati Ako je auto zagrijan i cijevi za grijanje vruće a ne grije očito ti je riknula klapna za prebacivanje toplo/hladno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laki_zg Posted December 16, 2010 Author Share Posted December 16, 2010 tak sam otprilike i ja zakljucio... a gdje se na tom autu nalazi ventil koji otvara toplu vodu u mali kiler? posto je klima poluautomatska pretpostavljam da na njega idu zice i da radi slicno kao i termostat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka2 Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Brijem da će morat armaturu vaditi van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybak Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 nis kaj sad kupi curi tople rukavice a kad zatopli cemo to razmontirat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laki_zg Posted December 17, 2010 Author Share Posted December 17, 2010 (edited) budem joj rekao da si joj to porucio... kada zatopli, onda je gotovo, ne vjerujem da bu auto tak dugo jos kod nje... ona bi neku alfu:) jos cu morat i svoj auto cipat ako fakat uzme 2.4 jtd... @Luka2: bas sam se nadao da neces to napisati jer ako je to zahebancija kao na audiju onda cu stvarno kupiti tople rukavice curi Malo sam gledao i nadao se da bi taj ventil mogao biti negdje motornom prostoru... Edited December 17, 2010 by Laki_zg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luka2 Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 @Luka2: bas sam se nadao da neces to napisati jer ako je to zahebancija kao na audiju onda cu stvarno kupiti tople rukavice curi Malo sam gledao i nadao se da bi taj ventil mogao biti negdje motornom prostoru... Neznam kak je na marei ali na puntu mk1 mk2 i većini automobila moraš armaturu skidati (nije neka prevelika zajebacija sam je sranje ak nemaš toplu garažu jer je vani hladno). Pošalji SEB-u PM on će ti točno reći jer moraš skidat ili postoji jednostavniji način. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outlaw Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Pa skini s neta neki service manual od auta pa ces tamo najbolje vidjet kako se do cega dolazi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laki_zg Posted December 18, 2010 Author Share Posted December 18, 2010 problem je misteriozno rijesio sam sebe, vec 2 dana radi neprekidno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertino Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 ako ti bude opet pocelo zajebavat,imam ja bravo hgt za djelove s tom poluatomatskom klimom,pa samo javis sta ti treba.... Ili ti poslikam kako sta izgleda,jer je armatura dole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now