Jump to content

visokotlačna pumpa za gorivo (bosch pumpa), pomoć


Recommended Posts

th_P1010022.jpg

 

radi se o w123 240 diesel motoru. kako je bilo hladno, valjda je pumpa pokupila vlagu ( u narodu zvana bosch pumpa), i sad pušta na dijelu na kojem dođe gumica od dotoka goriva. (broj 1, označeno crvenom bojom). kako na taj dio ne ide gedora ne mogu ni odvidat to sa ključem 22 jer nema mjesta. jer sam mislio skinut taj dio na kojem je pumpica i ulaz-izlaz goriva i onda odvidat u radioni i stavit ili neki semering ili masu za dihtat, jer auto sad neće ni upalit, valjda zato jer vuče zrak.

zanima me da li taj dio na bosch pumpi mogu skinut samo tako da odvidam 2 vide pod brojem 3. označene žutom bojom, ili moram odvidat i ovu veliku vidu označenu plavom bojom pod brojem 2!?

 

znači da ponovim, stari je išao prije 3dana vozit auto, i nakon 5 min mu se ugasio i više ga nije mogao upalit. pretpostavljam da je pumpa pokupila vlagu i kako je bila niska temperatura zaledilo je i došlo do veće razlike u materijalu kako je bilo hladno (nadam se da ništa nije puklo) i sad (pod brojem 1 ispod vide od dolaza goriva) pušta gorivo i auto neće upalit.

 

može kakav prijedlog što da napravim. hvala

Link to comment
Share on other sites

totalno sam oduševljen. kako sam išao stiskan flanđu, jer sam ranije skinuo i promijenio semering, valjda od starosti i zamora materijala puknula mi flanđa kod matice, valjda sam previše stisnuo?! teško je nać taj dio negdje, pa me zanima da li se može to recimo sa tekućim metalom zalit?!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...