Jump to content

Snimanje videa u autu


Stiv

Recommended Posts

Zanimaju me mogucnosti, how-to i iskustva sa snimanjem iz auta...

 

Ne treba mi nekakva profi kvaliteta, ali da se vidi što se snima, i da je reza "dovoljno dobra". Znam da to sve ovisi o karakteristikama uređaja, ali ono što ne znam je - što je "dovoljno dobro"? Ne snimam materijal za holivood, ali da se može od toga poslije napraviti nešto što će izgledati neloše na hd telki... Da li je za tako nešto dovoljna VGA rezolucija ili je puno bolje ići na 720?

 

Ono što trenutno imam dostupno su Nokia N95 8GB sa video snimanjem u VGA@30fps, iPhone 3GS sa istim takvim, kao i Desire sa 720@30fps. Kako se takvi "snimači" nose sa promjenama svjetla, sa općenito pogledom iz auta, i slično?

 

Da li postoje neke alternative mobitelima u vidu baš pravih kamera ili kamkordera? Koliko su te alternative skuplje i što nude bolje od mobitela? Da li su oni dummy-fotići u rangu od nekih 1-2k kn bolji po pitanju snimanja videa od ovoga što imamo u mobitelima?

 

 

Kako i čime fiksirati kameru u autu da se ne prenose vibracije na uređaj? Ili želimo prenositi te vibracije kako bi kamera bila "in sync" s trešnjom auta? :D

Link to comment
Share on other sites

ja sam snimao sa sony digitalnom kamerom na postolju, tronoscu ucvrscenom izmedju sjedala i snimak je super ispao, nije bilo nikakvih problema kod naglih promjena osvjetljenja sto se i vidi na snimkama sa grobnika... poslije sam kupio od Kajze nocas koji se prikelji za staklo...

 

mobiteli nisa bas za neko kvalitetno snimanje iz auta jer sve kamere od megapixela pa do pet ili vise megapixela su samo softverski kontrolirane i spore...

 

.

Link to comment
Share on other sites

Imaš dvije opcije.

 

#1

Staviš kameru na stativ i onda ga staviš na zadnju klupu tak da jedna noga bude na klupi, a dvije ispružiš i staviš da idu točno do iza prednjih sjedala. Tako možeš stativ dodatno učvrstit duct-tapeom, a kameru staviš da puca malo od sredine prema lijevo. Ako pravilno sjediš, na taj način će se točno vidjet turceler i brzinomjer i sve ispred tebe vani. Malo se treba igrat da dobiješ idealnu poziciju ali to je čisto zadovoljavajući kut i kvaliteta.

 

#2

GoPro Hero si nabaviš, montiraš ju naprijed pod šajbu ili još bolje izvan auta i rokaš snimku kakvu hoćeš- GoPro je super jer ima ugrađen fisheye koji ima stvarno izvrsne specifikacije koji ti kut daje i kakva je kvaliteta snimke, samo ima i 2 velike mane. Ako je imalo mračno vrijeme, snimke ispadaju očajne - nisu vrijedne spomena. Druga mana je slaba prilagodljivost na nagle promjene mračno-svjetlo. Prilagodi se, ali nemaš opciju backlighta i sličnih stvari koje možeš podešavati na pravoj kameri.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...