Raycer Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 uglavnom isprobo gro kombinacija i guzica pliva u zavojima pa drifta nepotrebno te na pustanju gasa gubim grip iza jako.. mozda neko ko se bavi kakvim utrkama iz iskustva moze pomoc.. trenutni setup : naprijed su opruge za nijansu tvrđe nego iza.. preload iza veci nego naprijed ulje u amortizerima naprijed isto tako za nijansu gusce nego iza.. torzionke jednake tvrdoce(nemam druge nit imam mogucnost mjenjanja krakova a bez njih je nemoguca misija) camber naprijed -0.8 iza -0.5 caster cca 5-7 stupnjeva špur iza zatvoren na 3 stupnja naprijed otvoren 1.5 visina naprijed i iza podjednaka(iza visi za par mm, spustio guzicu kako bi ubio naprijed grip privremno) špera trap je naprijed siri za par mm nego iza drop je veci naprijed nego iza centralno motor uglavnom naprijed ima dosta gripa a iza nemrem nikak dobit .. moja pretpostavka stavit iza gusce ulje jer je sad dost rijetko ili mekse opruge radi se o rc modelu al fizika je ista tu i na pravom pa nema neke razlike osim u znamenkama... uskoro trka a ovo mi ide na k stoga Dominik pomagaj
Raycer Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 bum probo sutra pa javim...imas kakvu jos ideju da probam ak spur nebu igro ulogu?
Dominik Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 digni guzicu da ubijes grip naprijed , ajd zapamtite to vec jednom pravilno a ne krivo s spurom ce biti drasticna razlika
Damba Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 (edited) Izgleda da mu je prednji kraj pre tvrd i da mu model ne prenosi dobro težinu u zavoju , zato gubi iza grip. Nagib kotača stavi na 1 stupanj Edited March 9, 2011 by Damba
Damba Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Nije to auto nego model na kojem sve ima lokera, nema tu neke velike logike
Raycer Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 prednji kraj kad se meksa onda kroz zavoje prolazis samo ravno preko nosa
Dominik Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 onda ti damba dobro kaze, fizika je malo naopaka al tebe spur muci, probaj prvo s njim, malo manje zadnji zatvori i zatvori malo i prednji, kakv je uopce ovjes na tome, ackerman ili anti ackerman kakve su tu uopce gume, od toga sve polazi
Raycer Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 gume su slickovi koji se ne uvijaju bas(tvrde bocnice imaju) al je guma meka tj ispuna od spuzve ispod gume je meksa... ackerman..dupla ramena
ZaX Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Ja bi se na tvom mjestu poigrao sa sljedećim: * smanji preload opruge iza, time si stvrdnuo opruge. * Špur iza možeš u 0 staviti, ili 0.5 zatvoreni * spusti ga iza da prebaciš težinu Tak kod mene fercera na 1:1 igračkama.
Dominik Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 preloadom ne mozes otvrdnuti oprugu koliko ja shvacam njega, njemu auto previse ide u oversteer, a vi svi postavljate auto koji ide u understeer spur ovisi o gumama, tak da je tu tesko napamet govoriti, ali je u savakom slucaju zatvoren, i prednji i straznji
Raycer Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 ovo sa zatvaranjem spura naprijed sutra prvo isprobavam jer ce bit manje zivcan na smjeru pa mozda smiri guzicu,to mi djeluje da ce pit vodu..jer trenutno mi je lakse cijelu stazu proc po boku nego ravno ... bez preloada dobijem buggya sa velikim dropom pa to ne funkcionira na modelima
Dominik Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 ok, sam da razlikujes da preloadom ne dobijes tvrdju oprugu samo se seces po njenom podrucju rada
Raycer Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 ma znam ja da opruga uvijek ima istu karakteristiku .. cemu bi inace sluzilo hrpa razlicitih opruga razlicitih tvrdoca
ZaX Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Preloadam mjenjaš karakteritiku opruge. Davnih dana kad nisam znao puno o gewindama sam "spuštao" auto na krivom mjestu pa sam preloadao oprugu. Ne kažem ni da sad znam nešto, samo moje iskustvo. A za drift ja slažem auto za grip jer sad imam dosta konja. Prije sam slagao za oversteer, za understeer nisam još čuo. Kako god Raycer probaj ove neke metode pa javi.
Dominik Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 zalosno je biti tak ogranicen i tvrdoglav nakon ovoliko postova
Raycer Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 @zax: nemrem imat oprugu bez preloada jer onda bi sasija legla na pod(dugacki su amortizeri)... al opet kad se makne preload dobijes auto s velikim dropom..na pravom autu ne skuzis neku razliku veliku mjenjajuci drop jer je auto tezak a ne uletavas u zavoj sa velikom brzinom.. dok ovdje male razlike puno znace pa prevelik drop rezultira time da se auto previse ljulja i ponasa ko buggy (tvrđi antirollbar bi to rolanje sasije rijesio ali ogranicen sam sa fixnom tvrdocom(pravila)) uglavnom probao zatvoreni spur i dobio sam mirnije dupe pa je postao vozljiviji ali jako agresivan na smjeru pa je auto zivcan postao...skuzio usput da je spera za kurac (treba slabija).. meksa opruga isto poboljsala situaciju.. sutra nastavak jer svjecica rikla pa nisam mogo danas ... danke Mah
Risbo Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 probaj skinuti/otkvačiti stražnju torzionku.... možda to pomogne. A što se špura tiče, ja bi stavio sve u nulu pa probao prvo naprijed kaj se događa kad mjenjaš pa onda otraga (kad vratiš prednji u nulu) i onda kombinaciju.... Dal imaš još opruga drugih tvrdoća?
Raycer Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 ev danas rjesen setup nakon isprobavanja svaceg...al totalno drugacije ... zadnji spur zatvoren 3, prednji otvoren 1, iza meksa opruga, camber iza -1,naprijed +0.5, caster veci, i otvoren diff.. razlika nebo i zemlja nego prije .. malo mi nelogican al radi
Risbo Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 moglo bi ti se sada dogoditi da budeš sporiji jer si naprijed dosta smanjio grip nagibom u plusu A otvoreni diff normalno da je smanjio oversteer.... Probaj još vratiti naprijed nagibe u minus sa ovim setupom.
Raycer Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 naprijed mi je nagib sad u nuli...dif je sad sa minimalnom sperom(tek tolko da unutarnji ne vrti u prazno kod rolanja )... iza nagib -1 i spur -3..naprijed 0 i 1.5.. zasad dobar recept... jos samo drop narihtat i moze se gađat vrh na postolju
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now