Gale Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 (edited) pa ovako, kada okrećem volan, čuje mi se kao neko zujanje?!?! zvao sam bio frenda, pa mi je rekao da najvjerovatnije imam malo ulja za servo (jer misli da mi pumpa nije otišla), te da trebam samo malo ulja nadoliti.. Kaže da kupim samo ulje za servo, 25kn (2.5dl), te da bi trebalo biti ok! jel možda netko imao sličnu situaciju?? Edited November 17, 2008 by Gale
Stipe385 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 bojim se da bi uskoro mogao furati letvu volana na repariranje... te simptome sam ja imao na svojoj fabiji kad mi je otišla letva volana.. to je boljka kod svih vozila iz grupacije
filip00 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 meni zujalo prosle zime, dolio ulja i rijeseno sve.
Gale Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 koliko da ulijem? šta, deci - 2 bit će dosta brijem? jel ima neko posebno ulje za to, ili sam kažem, ulje za servo?
Stipe385 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 ulij kolko fali:) do vrha.. samo reci na benzinskoj da trebaš ulje za servo, znaju oni
filip00 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 mislim da je isto servi i ATF ulje...pa imas na posudi za servo bazdareno do kud trebas ulit, skuzit ces.
Kroky Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 golfu 4 tj. cijeloj toj platformi (leon, A3, TT, ocativia) su letve volana boljka... ja sam svoju na leonu dao reparirat (cijelo repariranje, ne samo promjena semeringa), cca 2.5k kn
Gale Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 ma vozim ga na servis, pa nek sve pregledaju....
Gale Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 ulio ulje, i sada se okreće ko beba :thumbsup::thumbsup:
mariotdi Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 e voako da ne otvraramnovi thread posto se radi o istom autu pri nizim brzinama(okretajima) i u leru mi volan kao da nema servo.kao da oslabi pri visim brzinama sve ok. U cemu je problem? jel i ja trebam samo ovo ulje ili?
Mexx Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 provjeri natezac ....skripi li ti kada motas na leru?
filip00 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 e voako da ne otvraramnovi thread posto se radi o istom autu pri nizim brzinama(okretajima) i u leru mi volan kao da nema servo.kao da oslabi pri visim brzinama sve ok. U cemu je problem? jel i ja trebam samo ovo ulje ili? ma fali ti ulja ziher. u voznji ne osjetis jer u voznji je lakse motat kotace imao servo ili ne....tako da dolij ulja i vidi promjenu.
Mexx Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 ma fali ti ulja ziher. u voznji ne osjetis jer u voznji je lakse motat kotace imao servo ili ne....tako da dolij ulja i vidi promjenu. na manjim okretajima servo pumpa nema tlaka kao pri vecim....moguce je vise stvari....servo pumpa,natezac ili lezaj altenatora koji stvara otpor..to mi je meni bilo.
mariotdi Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 evo sad sam rijesavao stvari. nije bilo ulja. bilo ispod minimuma. nadolio nesto malo i odma oslo na max:D napravio krug i cini mi se sve ok. koda je malo tvrđi al ajd neka mu bude ulje je nekakvo za auto.mjenjace i servo uređaje. hvala decki!:thumbsup:
filip00 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 na manjim okretajima servo pumpa nema tlaka kao pri vecim....moguce je vise stvari....servo pumpa,natezac ili lezaj altenatora koji stvara otpor..to mi je meni bilo. Najjeftiniji test za početak je vidit nivo ulja i dolit malo lako onda napravit veću generalku ako nije do ulja :lol::lol:
Stipe385 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 evo sad sam rijesavao stvari. nije bilo ulja. bilo ispod minimuma. nadolio nesto malo i odma oslo na max:D napravio krug i cini mi se sve ok. koda je malo tvrđi al ajd neka mu bude ulje je nekakvo za auto.mjenjace i servo uređaje. hvala decki!:thumbsup: pripremi se za reparaturu letve;)
mariotdi Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Zasto mislis?zbog tog manjka ulja ili? ma mislim samo mi to treba. pa skoro svak dan mu nesto odlazi i to sve kvarovi po 400-500 kn.
Stipe385 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 isti scenarij na mojoj fabiji... sve češće ti počne falit ulja.. ja sam se tak vozio jedno god dana...pred kraj sam doljevao ulja svakih mj. i pol
mariotdi Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 evo sad sam gledao ulje i ima ga u mm tocno kao i prije.tj.na maxu je(tj.nesto je malo preko:lol:al to je da ne zafali hehe) ALI servo mi oscilira kka da kazem.malo je tvrd, pa malo ne, zajebava me ukratko receno. nije da potpuno ne radi nego onako slabije. ne radi uopce kao prije. prije s palcom sad s dlanom i nekad znaci ne uvijek kad uleru malo lijevo desno kao da se mučka nešto :lol: zdrav razum mi govori da je servo pumpa gotova.
mariotdi Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 pogledaj jel ti slini na servo pumpi sutra cu bas pogledati. sad je vec mrak. Thnx na pomoci!:thumbsup: nego, jel ima veze sto motor mjenja zvuk i onako malo se vibracije osjete kad u mjestu motam? mislim da prije neije tog bilo
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now