Jump to content

Zakucao Ibizu u pod al nesto ne stima


Recommended Posts

Prošli tjedan sam stavio gewinde i powerflex selene i gumice balas štange, auto sam u biti spustio koliko je išlo a da mi nigdje kotač ne struže.

Inace sve je super ali mi se desava neka čudna vibracija kada skrečem u desno, znači ništa ne riba (ne čuje se) samo se osjeti i to se osjeti da je neka guma u pitanju jer nije onako "oštra" vibracija kao da lim o lim negdje tare nego guma o nešto. Pregledali smo sve, apsolutno sve i nigdje nista ne dira nista i ima dosta lufta izmedju gibajucih (rotirajucih) dijelova. E sad problem je sto na dizalici (dizalica za optiku znaci prakticki kao kanal) auto stoji i nema opterečenja a meni se to recimo ne dešava ako idem skroz polako nego tamo negdje od 30 na sat i skuzio sam da je intenzivnije kad dajem gas pri tom skretanju. Nisam vise pametan pa ako je netko od vas koji su zakucali ibizu u pod imali takve probleme neka kazu nesto korisno :)

 

Evo i link na SCN, tamo sam isto postavio to pitanje i nasao jos par njih s istim problemom al nitko nezna sta je.

 

Stavio sam i na Seat forum pa valda ce se nac netko :)

 

http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?p=3447805#post3447805

Link to comment
Share on other sites

Homokinetički zglob, imaš neku plastičnu distancu u njima rastavi ih i izvadi to i samo gas, ja izludio s tim vibracijama a nisam ga toliko ni spustio :)

 

P7100116.jpg

 

Ma? pa znam da obicno homokineticki onak ružganče...ovo ništ ne čuješ samo onak trrrrrr ko da tocask nije tocak neg zupcanik gumeni pa drnda po asfaltu.

 

Moj je isto tu negdje lego...spustio sam ga i vise u pocetku al i sam di je vilicca par cm od zemlje

 

p4025146cr.jpg

Edited by Booster
Link to comment
Share on other sites

Vjeruj meni ako ti je sve ispravno na prednjem trapu i ako su ti ispravni nosači motora nema ti što drugo biti, jednostavno poluosovina nema više mjesta pa ti nabija kinetički prema getribi i javlja ti se ta glupa vibracija, kažem ti da je mene to izludilo

Link to comment
Share on other sites

2 Petar: Dobro i to cemo vidjet, zato sam i postavio pitanje da probam sve sta ima smisla.

 

2 Mexx: A dobro malo vise :)

 

Mali update, ako na izlasku iz desnog zavoja poklopim po gasu...vibrira sve dok ne pustim gas ili presaltam u visu brzinu...znaci i na ravnom, ali recimo za sad nece pocet vibrirat ako ga stisnem a tockovi stoje ravno. Poceli smo sumnjat u nagibe prednjih kotaca (do kraja su) jer imam slab grip...bi moglo bit to? Najzanimljivije je sto skretanje u lijevo i poo gasu iza tog sve bude normalno...samo desna strana hebe...i vibrira po podu prilicno jer i suvozac osjeti ohoho pod nogama

 

Ovak to odozdo izgleda

 

p4025150.jpg

Edited by Booster
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...