Lonewolf Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 E36 koristi 2xH1 za kratko svijetlo i 2xH1 za dugo svijetlo,i na kratkima imam Xenon vec godinu dana i radi odlicno,no ne znam mogu li ga stavit na duga svijetla,radi blendanja i sl? Navodno je stetno za xenon ako se s njime samo blenda,ili ako je ukljucen samo kratke vremenske intervale,koliko je istine u tome? Ne bi da ugradim na duga,zablendam 5-6 puta i odu xenoni :lol::lol::lol:
Tihi Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Ugradi, nema problema. Znam vec dosta ekipe koja ima Xenon u dugima. Jedan frend je istovremeno ugradio Xenon na kratka i duga i na kratkima je vec promjenio 3 balasta (u godinu i pol), na dugima jedan balast. Zarulje su jos uvijek iste. Ja imam Xenon u maglenkama i Coming Home Leaving Home funkciju na autu, tak da se stalno pale gase i nema problema. A, i cijeli set sad vec ima po 300kn i jeftinije, tak da se uopce ne brini! A, razlika je nebo i zemlja u osvjetljenju.
Lonewolf Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Coming home funkcija je ipak malo duza stvar,oko 30 sec i sl,a blendanje je svega 1 sec paljenje/gasenje,to me brine
lavic_st Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 nije to rješenje, samo ces se zivcirat na daljim putovanjima kad budes prebaciavo sa dugih na kratka i obrnuto.... jedino ako se nisu izumili neki extra brzi balasti, al po mome bez ikakvih problema u 36 se stavi leca sa klapnom od e46bixenon, i to nema boljeg..... evo ti ima ih na ebayu koliko hoces... evo npr od e60 http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E60-5S-BI-XENON-PROJECTOR-3-LENS-HEADLIGHT-OEM-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3cb722a087QQitemZ260770537607QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
lavic_st Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2x-ORIGINAL-HELLA-E55-BI-XENON-D2S-PROJECTORS-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3f0958f97cQQitemZ270739765628QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
Lonewolf Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Ne bi radio kemije,ovako su mi farovi odlicni,ne bi riskirao da ih shebem kad sam ih toliko vracao u dobro stanje Samo me nervira sto mi je svijetlo bijelo,a kad blendam zazuti se sve
lavic_st Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 ako ikoje auto ima farove koji se lako rastavljaju to je e36.....nema puno kemije, al kako hoces
Lonewolf Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Rastavljao sam vec,stavio ccfl ringove,i ocistio sve da izgledaju ko novi...ne bi vise rastavljao nist :lol:
mrky047 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 (edited) S čime si ih ljepio? Originalnim ljepilom ili? A što se tiće žarulja, stavi Philips blue vision http://www.molydon.hr/?mol=rasvjeta-info&id=20 navodno svijetle bijelo(btw bacite oko na opis ispod slike) Edited May 1, 2011 by mrky047
Lonewolf Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Te vec imam u dugima,masno ih platio,a kad upalim xenon u kratkim i ove u dugima,to je zuto do daske A lijepio sam origigi ljepilom,ostane "zivo" kad odlijepis,i kad spajas opet se uhvati :thumbsup:
WD40 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 vozih jedno auto s takvom kombinacijom... nočna vožnja potez Split- Dubrovnik... Katastrofa... taman xenon dobije ok boju (dakle ugrije se) onda treba vratina na kratka svjetla (auto u susret) a da negovorim kako je kad onda upalis duga a nevidis klinca prvih 4-5sec... Bi-xenon da al ova kombinejšpn njet....
Goertosing Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Ugradi, nema problema. Znam vec dosta ekipe koja ima Xenon u dugima. Jedan frend je istovremeno ugradio Xenon na kratka i duga i na kratkima je vec promjenio 3 balasta (u godinu i pol), na dugima jedan balast. Zarulje su jos uvijek iste. Ja imam Xenon u maglenkama i Coming Home Leaving Home funkciju na autu, tak da se stalno pale gase i nema problema. A, i cijeli set sad vec ima po 300kn i jeftinije, tak da se uopce ne brini! A, razlika je nebo i zemlja u osvjetljenju. Nekako mi se čini da se ovdje o meni radi
Goertosing Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 vozih jedno auto s takvom kombinacijom... nočna vožnja potez Split- Dubrovnik...Katastrofa... taman xenon dobije ok boju (dakle ugrije se) onda treba vratina na kratka svjetla (auto u susret) a da negovorim kako je kad onda upalis duga a nevidis klinca prvih 4-5sec... Bi-xenon da al ova kombinejšpn njet.... Ja vozim već dvije godine i jedno 60 000 km s takvom kombinacijom, apsolutno nikakvih problema što se tiče osvijetljenja, kada gasiš duga radi auta iz suprotnog smjera i opet pališ, žarulje svijetle punim intezitetom jer su ugrijane, ne treba svaki put čekat 4 sek. S blicanjem također nema problema, možeš blicat koliko hoćeš. I jedne te iste žarulje su još u dugim svijetlima, a sve čekam kad će više crknut da mogu staviti 4300K umjesto 6000K Uostalom sve da crknu svakih godinu dana ne bi bio neki problem, kod mene je 250 kn/set
Goertosing Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 info? pa dva balasta i dvije žarulje po 250 kn (35W setovi H1, H3, H4h/l, H7, H11...)
pelepelezg Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 frend sve zivo ima u xsenonima (x6) i nisam cuo da ima problema
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now