Zlaya Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Problem sljedeći, Renault Clio 1.2 16v 2008 god, cca 35 tkm, supruga vozi, upalilia se crvena lampica volana i "stop" na kontrolnoj tabli, neradi servo. Na dijagnostici pokazuje grešku u servo upravljaču, elekrtoservo, konkretno na stupu volana navodno postoji nekakva elktronika gdje pokazuje grešku, uglavnom ili novi dio skup ko dragi kamen, polovni, ili elektroniku popravit, kolko sam skužio/čitao navodno neki releji postoje unutra koji pregore, neš slično i Fati imaju..? Ima ko kakvu ideju, imao možda sličan problem da pomogne, pridjedlog, sve pomaže. Drndak, ste imali tak neš na popravku...? Thx...
Scorpione Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Nisam znao da tako i renault ima! meni na stilu i puntu otišao servo, na puntu sam ga popravio i platio cca 1000kn dok na stilu sam sve trebao mjenjat i to je bilo oko 9k kn živa koma s tim elektro servom!!
GoranE46 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Možeš dovesti auto idući tjedan, pa budemo vidjeli točno koji dio je otišao...
Zlaya Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Thx, jučer auto ostavljen u radioni pa javim što je bilo.
Zlaya Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Dakle priča je sljedeća, stup volana je ispravan, komp ispravan, znači motor volana radi ali "eprom" u kompu od volana koji se nalazi na samom stupu ostao bez podataka iz nepoznatog razloga i iz tog razloga elektro servo neradi. E sad problem se može riješit ako nađem Clio III bilo koji motor te se s njega prekopiraju podaci u moj komp, jebem ti auto koji triler, uglavnom tražim na posudbu CLIO III, komp volana ili stup volana da s njega prekopiramo tvorničke podatke volana. Ima možda tko kakvu ideju već lagano postajem lud od ovog, novi stup košta samo 11 400 kn kojeg bi u servisu rado zamjenuli i eto riješenja, ...:doh:
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now