KA2001MR Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 ovako primjetio sam jedan, meni vrlo zabrinjavajuci problem, kad je vani hladno i auto duze stoji kao da mi ostanu kocnice zablokirane i auto nemre bas odmah krenut, dok ne dam vise gasa onda kao da "puste". najizrazenije mi je bilo, kad sam se vratil sa grobnika i auto je stajao cijeli drugi dan jel sam radio i kad sam ga isao oprat u ponedjeljak auto je bio potpuno zakocen, kao da drzim kocnicu i tek pri dosta jakom gasu je popustio. takoder mi se to dogodilo i kad sam kretao sa grobnika, ali u blazem obliku. to 2 dana kasnije kad sam pogledao, diskovi su bili jako hrdzavi(skoro ko opeli ), to mi je vise nego cudno nakon samo 2 dana. diskovi su original brembo buseni za nissana 350z. sa mintex c-tech nije nikad bilo te hrdze ni kad je auto bio cijelu zimu u garazi. jel to sad do celjusti ili do cega??? u voznji i dalje koci normalno i kad auto ne stoji dugo, al me strah da ne zastekaju u voznji
Mille Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Imaš premalo konja da otkočiš bremze .. mjenjaj motor:P:P:P :thumbsup:
KA2001MR Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 u planu je, al trenutno sam u besparici, moram bar vratit pare koje sam utukao u cvjecarnicu, pa cemo onda
Bagi Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 jesi ti siguran da to nije zbog vlage?? ono, kad opereš auto i ostaviš ga da se osuši sa dignutom ručnom, bez da si ga prije toga dobro provozao da se osuši ovjes i kočnice, pa oksidiraju preko noći i "zalijepe se"
KA2001MR Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 a bilo je i vlazno, al je zapeo bas prednji kraj
Mille Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 To je normalno . Od vlage se to dešava . Ja imam isti problem već 3 godine i oduvijek je tako kad auto stoji malo duže a vani je ili zima ili velika vlaga ili opereš auto . tako da ne brini
KA2001MR Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 al vec nakon dan i pol??? na starim kocnicama, ukljucujuci i punta mi se to nikad nije dogodilo, pa mi je bilo cudno. nego Mille daj mi slozi neke obicne cijevi milletech okrugle fi76/80 i odrazi pod kutem da mogu lonac podic
Gabre Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 pa zahrđaju ti pločice i diskovi, pa se slijepe zajedno. ja sam vozio jednom prilikom jettu koja je stajala tjedan dana vani, bilo vlažno i kišovito vrijeme, i kad sam krenuo u rikverc mislio sam da sam otrgnu trap s auta, i nakon toga je toliko lupalo na kočenju da sam mislio da su popucali diskovi.. nakon kruženja po kvartu i konstantnog laganog kočenja su se kočnice počistile koliko toliko i vratile u normalu...
Alfaludak Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 to sam dozivio samo nekoliko puta od kad imam vozacku i to vecinom na autima koji stoje po nekoliko tjedana
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now