KA2001MR Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 ovako primjetio sam jedan, meni vrlo zabrinjavajuci problem, kad je vani hladno i auto duze stoji kao da mi ostanu kocnice zablokirane i auto nemre bas odmah krenut, dok ne dam vise gasa onda kao da "puste". najizrazenije mi je bilo, kad sam se vratil sa grobnika i auto je stajao cijeli drugi dan jel sam radio i kad sam ga isao oprat u ponedjeljak auto je bio potpuno zakocen, kao da drzim kocnicu i tek pri dosta jakom gasu je popustio. takoder mi se to dogodilo i kad sam kretao sa grobnika, ali u blazem obliku. to 2 dana kasnije kad sam pogledao, diskovi su bili jako hrdzavi(skoro ko opeli ), to mi je vise nego cudno nakon samo 2 dana. diskovi su original brembo buseni za nissana 350z. sa mintex c-tech nije nikad bilo te hrdze ni kad je auto bio cijelu zimu u garazi. jel to sad do celjusti ili do cega??? u voznji i dalje koci normalno i kad auto ne stoji dugo, al me strah da ne zastekaju u voznji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mille Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Imaš premalo konja da otkočiš bremze .. mjenjaj motor:P:P:P :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted October 26, 2011 Author Share Posted October 26, 2011 u planu je, al trenutno sam u besparici, moram bar vratit pare koje sam utukao u cvjecarnicu, pa cemo onda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagi Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 jesi ti siguran da to nije zbog vlage?? ono, kad opereš auto i ostaviš ga da se osuši sa dignutom ručnom, bez da si ga prije toga dobro provozao da se osuši ovjes i kočnice, pa oksidiraju preko noći i "zalijepe se" Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted October 26, 2011 Author Share Posted October 26, 2011 a bilo je i vlazno, al je zapeo bas prednji kraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mille Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 To je normalno . Od vlage se to dešava . Ja imam isti problem već 3 godine i oduvijek je tako kad auto stoji malo duže a vani je ili zima ili velika vlaga ili opereš auto . tako da ne brini Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted October 26, 2011 Author Share Posted October 26, 2011 al vec nakon dan i pol??? na starim kocnicama, ukljucujuci i punta mi se to nikad nije dogodilo, pa mi je bilo cudno. nego Mille daj mi slozi neke obicne cijevi milletech okrugle fi76/80 i odrazi pod kutem da mogu lonac podic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 pa zahrđaju ti pločice i diskovi, pa se slijepe zajedno. ja sam vozio jednom prilikom jettu koja je stajala tjedan dana vani, bilo vlažno i kišovito vrijeme, i kad sam krenuo u rikverc mislio sam da sam otrgnu trap s auta, i nakon toga je toliko lupalo na kočenju da sam mislio da su popucali diskovi.. nakon kruženja po kvartu i konstantnog laganog kočenja su se kočnice počistile koliko toliko i vratile u normalu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted October 27, 2011 Share Posted October 27, 2011 to sam dozivio samo nekoliko puta od kad imam vozacku i to vecinom na autima koji stoje po nekoliko tjedana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now