Jump to content

Recommended Posts

Posted
jel moez ic losije auto ako nemam nista na ispuhu?

od turbine mi samo ide cijev originalnog promjera...

stavi fi55 od turba do kraja...budu ti sven ili renda napisali dojmove..u svakom slucaju to prvo napravi prije bilo kakvog tuninga

p.s. samo bolje moze ici ;)

• Replies 123
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

ajmo ovako,

1. i NEPREMOSTIVI problem disla je brzina izgaranja nafte i ona je tolika da NE MOZE prijeci 4000 okretaja ( naravno govorimo o max. snazi )

znaci preostaje samo nabiti sto vise zraka u cilindar, a to se moze samo sto vecim tlakom i sto nizom temperaturom i onda dodati toliko goriva da sav kisik sigurno potrosite - znaci tik pred dim

Posted
jel moez ic losije auto ako nemam nista na ispuhu?

od turbine mi samo ide cijev originalnog promjera...

po meni da...full otvorene ispuhe imaju extremno tunirani auti

Posted
sve stoji samo što je sve napravljeno na autu????nije sigurno samo chip

nije nije..obrada glave,bregaste,hybrid turbo itd itd :)

Posted
nije nije..obrada glave,bregaste,hybrid turbo itd itd :)

mislim da sve otprilike potvrđuje moju izjavu postanu malo prije

Posted

nego to za bregaste,davno mi je prica covik sta radi u euro dausa da je sebi na G5 1.9 TDI PD (105)ks stavio ABT bregastu i abt procesor i da je auto islo BOLJE od 2.0tdi (140ks)

dali je moguce da je toliko dobio sa abt chipom i bregastom

Posted
nego to za bregaste,davno mi je prica covik sta radi u euro dausa da je sebi na G5 1.9 TDI PD (105)ks stavio ABT bregastu i abt procesor i da je auto islo BOLJE od 2.0tdi (140ks)

po meni DA

Posted

pa tvoj bez ABT bregaste i bez precijenjenog ABT procesora moze bit brzi od golfa 2.0TDI ...samo cipaj :D

Posted

samo sa bregastom ne a pogotovo ako je kut neprimjetno veći...al sa chipom od abt-a da...

Posted
^^pd motoru je bregasta SVE.

ona je ta koja kontrolira ubrizgavanje pd injektora.

ali ako nije usklađena sa SoftWare-om (ecu-om) tj sw(ecu) sa njom ne dolazi do pravog izražaja

Posted

mexx sa 1500e sigurno neceš bit ni blizu 200ks sa 105. Možda i hoces ali ces se vozit jedno popodne.

Samo dobar remap ti je bar 500e, dobar spuh minimalno toliko.

A di je turbo, bregaste, injektori, IC i naci nekog sposobnog da to sve stavi u funkciju kako triba. jer ako mislis izvuc 200ks to je sve neophodno da bi se donekle sigurno i ugodno vozio.

Da ja 130 ili 150 onda bi ta cifra mozda i prosla. To je bar moje skromno mišljenje. ne isplati se, za 2k e ubodeš unutra 1.8T. Prodaš svoj motor i utreseš to u tjuning turba i imaš raketu

Posted

Ja nisam vidio tdi-a da ide a da ne dimi, kao lokomotiva. Ali da ide, govorim preko 200 ks...

Ovi sta pedlazu 1.8T su donekle u pravu, samo kolko jos košta slaganje?

Posted

Je... samo kaj on nema sve kaj Hic treba... Nije nega problem nazvat nego to isto reba i platit. Svaka cast da netko to ima u ponudi ali mislim da je malo broj ljudi koji je to spreman platiti. A o isplatljivosti na ne govorim

Posted

pa nije hic baš ni toliko skup,ja sam sa njim pričao o custom mapi i aquamistu sve za otprilike oko 900eura za moj auto(tdi pd sa 150 na oko 200ks)

Posted

nekuzim, vi se tu razbacujete ciframa od 200ks kao da je to za doručak onak...

cip i auspuh i eto 200 konja. ma je vraga..

Jedan tip sa tdi cluba ima 110 konja AFN-a cetvorku i ima na njemu :

turbina 150

ic od petice gti-a serijskog

dizne neke neznam tocno koji je promjer

aftermarket ispuh komplet

bosch pumpu od automatika t4 ak se sjecam ( jaca je itd )

treba ti par onih crijeva od petice 1.9 105 konja da bi mnogao spojit to sve jer ta crijeva pasu oriđiđi

ima gore neki chip

i s tim svim ima 195 konja.

E sad ajde izracunaj si cijenu svih tih dijelova od kojih samo IC nemoras kupit novi a sve ostalo bi trebao ako zelis da to na nesto lici.

Samo cijena turbine ove ti je 800€ minimalno ( ovisi gdje nabavis), IC i crijeva ovisi po kojoj cijeni nađes, dobar remap 400€ pa navise, i eto vec smo na 1200€ a jos nisam nabrojao sve do kraja. A moras uzet u obzir da ce ti iskocit neke neplanirane stvari gdje ce ti jos otic lova.

Tako da za tu paru koju ti mislis ulozit tesko da mozes baratat sa 200konja.

I da, velika vecina njih sa tdi cluba nigdje ne spominje bretaste...

ako vec imas spuh ( zamjeni ga sa onim veceg promjera ) napravi novi remap i stavi veci IC i to je po mom misljenju najvise sto mozes uz minimalno love a da se vidi osjetna razlika.

pozdrav

Posted

i ja kažem da ks ne padaju sa neba...to su tunerske fore kako bi što bolje prodali svoj proizvod...ili im ne valjaju valjci:P

Posted
i ja kažem da ks ne padaju sa neba...to su tunerske fore kako bi što bolje prodali svoj proizvod...ili im ne valjaju valjci:P

Pa to ti kazem..

za ovo sve gore sto sam nabrojao jos moras imat jako dobrog covjeka koji ce ti to sve mapirat da bi to na nes licilo. Pa sa bazom od 130 ks se treba potrudit da to bude pravih 200ks a ne sa 115 ...

Posted

tako je,isplatnije je onda metnut motor od 150ks sa čipom i imaš oko 200ks za otprilike 3000eura.i vjerojatno je to puno izdržljivija varijanta od svih tih kemija sa večim diznama,intercoolerom ,turbinom i ostalim pizdarijama

ili probaj prodati svoj turbo ili ga mjenjaj za veći uz nadoplatu

pikzibner ti slaže na svoj motor od 130ks neku veću turbinu(mislim da gt 20) i auto bi trebao imati oko 200ks kad sve bude gotovo

Posted

mislim da nisu toliko strasne razlike izmedju 115 i 130, turbo je isti, njektori malo slabiji, 130tka ima sve moguce cijevi sto idu od filtera zraka pa prema turbu itd sire!

ja imam u startu i filter i fmic, otvoren ispuh i chip, a to opet nije ni blizu 200 ks!

pa primjer je renda koji ima veci turbo itd pa ima 190 ks!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...