Jump to content

grije samo na velikom gasu


Recommended Posts

imam staru kantu fiat tipo 1.7d. problem je što mi grije u kabinu samo kad sam na uzbrdici i kad ga vozim pod velikim gasom. termostat je ispravan a to znam jer po ljeti kad prođe 90, onda se spusti na nekih 85 i tu ostane, isto vrijedi i sad po zimi, znači auto bude na radnoj temepreaturi kad se zagrije.

sustav ima vode, i nema zraka jer je odzračen kad sam stavaljao antifriz.

stvarno mi nije jasno kako može grijat u kabinu samo pod velikim gasom, da li je moguće da je slaba pumpa vode, pa voda ne dospije do kabine?

Link to comment
Share on other sites

to se oće dogodit na autima kaj im pumpa vode ima plastična pera,pa se ona okrenu oko osovinice,al na većem gasu kolko tolko tjeraju vodu pa nekaj grije,e sad kakvu tipo ima pumpu ne znam,dali imaš onu malu cijev sa kilera na posudu od antifriza kaj ide,ako d aprovjeri dali voda cirkulira(a ak ti je čep na kileru niš od toga)

Link to comment
Share on other sites

ok. kako to rješit a da ne kopam cijeli kroškot van? ima li neka fora da skinem cijevi ispustim vodu, pa recimo sa kompresorom propušem kiler kabine, ili baš mora na zamjenu?

ako mora na zamjenu, kako najlakše skinut kiler kabine na tipu. onaj tko je to radio neka kratko opiše posutpak.

Link to comment
Share on other sites

Valjalo bi ga pokušati isprati vodom, otpojiti crijeva s grijača i pustiti mlaz vode, po mogućnosti u u suprotnom smjeru. Isprati cijeli sistem, promijeniti antifriz, a možda ipak i termostat, i ima da bude pakao u kabini!

Link to comment
Share on other sites

Postoji od STP-a neka kemija za čišćenje, pa to kao uliješ u sistem i malo proteraš pa vadiš van :D al je sranje kaj na starijim autima mogu dihtunzi nadrapat, al ovak za pustit samo u kiler kabine, ak si prespojio, je dobro, i razlika će bit ogromna.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...