pinci Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Evo ovako da s vama podijelim problem Sinoć mi se ugasio desni far na astri (Angel eyes i H1 xenon)....Prvo probao upaliti ugasiti da se nije zbleso 0 bodova.... -pogledam osigurač,pregorio 10A ,zamjenim ga a ono i dalje ništa -provjerim žarulju na drugoj strani (radi normalno) -provjerim balast (ispravni) na strani koja ne radi (ne radi ni taj ) E sada krenio u provjeru šta može biti...Imam xenon i između + i - sam stavio kondenzator 10000uF radi titranja xenona.... -krenem mjeriti napon sa unimetrom ....Ispravna strana 12,5....Neispravna 5,3 V ??? :lol: Onak gledam WTF šta sada može biti.....Prva pretpostavka mi je bila da je riknio kondenzator,njega eliminiram,i dalje isto 5,3V... Astra F nema releja za svjetla pa sam njih eliminirao kao problem.... Kada spojim + kratko lijevu ispravnu stranu i desnu neispravnu dobijem identičan napon na lijevoj i desnoj strani.... Najgore od svega što ako spojim običnu H1 sijalicu neće raditi :doh: Sada nakon svega više nisam pametan šta bi moglo biti...Jedino nisam zamjenio prekidač za svjetla... Jel ima netko ideja :cheer:
Tihi Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Mozda je spoj osiguraca malo nagorio. Stopice u koje ulazi osigurac. Moze biti prekidac ili da su zice negdje u prekidu. Ako ti se ne da traziti - stavi relej kojeg bude palila ispravna strana, a relej Xenone.
Lev Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Mozda je spoj osiguraca malo nagorio. Stopice u koje ulazi osigurac.Moze biti prekidac ili da su zice negdje u prekidu. Ako ti se ne da traziti - stavi relej kojeg bude palila ispravna strana, a relej Xenone. upravo ovo sto Tihi napisao. Ili ti je negdje zica neka na spoju s masom. A moze biti i da ti neka od stopica ili spoj zice sa stopicom oksidirao ili nagorio malo,
pinci Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Danas napravio još par stvari.. Izmjerio napon na osiguračima i za lijevu i za desnu stranu napon je 12,5 :lol: Rastavio cijelu instalaciju da nije došlo negdje do prekida,provjerio stopice na kutiji osiurača,žice i sve ostalo i čini se sve ok.. Zadnja stvar koju sam napravio je ta da sam rastavio prekidač za svjetla,očistio ga i ponovno sastavio....Nakon toga napon ispravne strane je 12,5 a ove koje ne radi je pao na 0,5 ....Našao sam žicu na mjestu gdje ulazi u kabinu i tamo je ista stvar 0,5V :lol: Biti će izgleda da je prekidač za svjetla....Moram još samo probati izmjeriti da li je napon od osigurača do prekidača za svijetlo 12v :doh:
Žile Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 2m žice i prebrikaš sa ispravne strane na onu drugu i sveeeeetli kume tako se to kod nas na balkanu radi...i onda kad rikne i ova ispravna strana onda popraviš sve
pinci Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Evo samo da napišem da je problem riješen...Problem bio VDO modul za BC Ova pizdarija :lol:,ja imam 3 komada sa strane za calibru i kadetta ali normalno da taj ne odgovara za astru pa sam kupio drugi preko njuškala :lol:
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now