Jump to content

Recommended Posts

Posted

da to je taj brod...

boja je takva jer je vlasnik to htio..

inace vlasnik je sam odlucia zavrsit brod i taj dio posla je dosta lose odraden..zavrsna obrada nije bas nesto..ima tu jos stvari za sredit..

isto tako su nepotrebno dodane neke stvari te je brod dosta otezan s obzirom kako je u projektu bilo zamisljeno..pa je brzina pala..ali smo uspili uhvatit 45 milja..

Posted

45 milja je jako brzo !

Brod stvarno izgleda odlicno ! Fali mu par sitnica koje bi ga napravile preodlicnim , ali za rucnu izradu svaka pohvala !

Ja sam prosle godine uzeo yamahu sx230 high output i ide 50 milja , i to je stvarno za svaki dan na moru prebrzo . Al da je guba je :)

0-30 milja 4.8 sec :) me like

Posted

sve priko 40 milje vec dobra brzina..

mi smo prije koju godinu napravili 2 gumenjaka ko ovaj sa avatara,samo otvorenu verziju bez kabine...jedan je brod isa u kamerun kod obalne straze,a drugi je uzela momcad americas cup-a kao pratnju..ima je dva vanbrodska od 350 ks i isa je 57 milja..strava..

Posted

Ma sve preko 50 u malo vecem brodu je jako brzo ! Guma je ok al ju ja ne volim nikako ., al opet najlakse je gumu napravit da juri :)

Posted

Super je,samo sta mi krma pari malo preotvorena...

Na mobu sam,nisam popratia koliko m je i koliko trosi na h?

To ste izlagali na boat show-u?

nije mi se duje namucia valjda :D

Posted

Ovo mi je odlicno :) Rolls-Royce turbine :)

Sto se tice brzine, ne treba uvijek velika snaga :)

ZAR 57 + Evinrude 115 Ficht - Vmax 33-34 kn GPS with Evinrude SST 17"

ZAR 57 + Evinrude E-Tec 150 H.O. - Vmax 43-44 kn/GPS with Evinrude Viper 17"

kn = miles/hours

GPS = Garmin 276C

Posted (edited)

jel vi pricate o kts ili mph?

drugo ne treba velika snaga za pakiranje tetrapaka i dasku za dvi brukve, al bogami za pravi brod treba.

vozija san i ja gumenjake sa 2x250 i 2x300ks, i je oni idu jebeno, DOK JE BONACA,

a vozija san i motornjake od 56stopa i vece,

i jedan od brzih je bija sa 2x490ks 46stopa, 44 cvora brzine, al za 50 cvorova (nauticka milja - trik kojim se obicno sluzi konkurencija kad nemogu glavne rivale sustic) treba jaja otegnit na pravom brodu

Edited by Josey
Posted
  drago_st said:
naravno da ne treba...

samo sta su takvi brodovi na moru ajme meni ;)

Ovi zar-ovi "gumenjaci" su ustvari hibridi... Trebali bi biti dobri i na nekoj neveri...

Josey said:
jel vi pricate o kts ili mph?

nautickim miljama

Posted
  ND4SPD said:
Ovi zar-ovi "gumenjaci" su ustvari hibridi... Trebali bi biti dobri i na nekoj neveri...

provaj malo isplovit sa zar-om po tramuntani pa ces vidit..al dobro,opet nemozes imat brod za sve..i da je lip i velik i udoban i prostran i brz i dobar na moru..

Posted

2 drago

da o nautickoj milji 1.852 a ne o 1.608 ;)

45kts je jebeno respektabilna brzina

a ovo za brod, a mozes al kosta po milje eura (s tim da to brz ne podrazumjeva brze od 30kts)

Posted
  drago_st said:
provaj malo isplovit sa zar-om po tramuntani pa ces vidit..al dobro,opet nemozes imat brod za sve..i da je lip i velik i udoban i prostran i brz i dobar na moru..

Ja ako negdje idem mora biti bonaca i sunce, inace se ne usudim :D

Posted

Omg

a nego koja milja ce bit kad ce prica o brodovima?

Svi ti brodici,gumenjaci itd su za bonacu samo...jer je to za uzivanje namjenjeno.na malo mora izbije te ka budalu i onda vise nema uzivanja.

A navigat po bonaci mogu i casne

Brodovi da su brzi,dobro podnose more prostrani itd su jako jako jako skupi

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...