Jump to content

skuter 50ccm servis


Recommended Posts

Imam derbia gp1 sada vec 10-u godinu, presao s njim 18tkm

 

vec 5 godina nisam nista mjenjao na njemu, al sam i smanjio km(godisnje predjem 1000km) mjenjam samo svjecice i ulje u getribi

 

uvijek vozen na full sintetici bivsem tts-u sada ne znam kako se zove, al je castrol

 

 

 

uglavnom to je piaggio masina ista ko na runneru, nrg mc3..dellorto 17.5 bla bla

 

 

 

e sada me pocela hebat temp, vidim skutu je kiler topal kompletan, ocito voda cirkulira..., u posudi vidim vrtlozenje i ocito da pumpa goni, al kada stoji na leru on se pomalo pregrijava, kada vozim bori se sa temp da ju odrzi i nekako uspijeva haha..uglavnom vjerojatno je pumpa provrtila, pa se slabije okrece..vodu ne trosi itd..

 

 

 

e sada mene zanima, odmah bi mjenjao pumpu vode i ono sto ide s njom u setu, termostat, nove rolice, feder centralni i one u kvacilu i remen, pocistit karb, novu diznu i filter zraka...

 

dal treba jos sto?

kakvu cijenu mogu ocekivat za dijelove? za ruke? i vremenski dal se to da u danu rijesiti? cuo sam da je pumpa jebea na piaggio zamjeniti..a i vidio, zato se nebi upusta u to, ostalo bi sam radio...al ovako necu se jebat, nek neko sredi to :D

 

odveza bi ga u Zadar kod lerge, ili dal ima neko drugi dole da je dobar majstor? zadar mi je najvise na ruku, zato dole..

 

 

e da skut mi ne gubi snagu, ide ko prvog dana itd.

 

 

znaci how much da ocekujem :lol:

Link to comment
Share on other sites

Uff... Za vodenu pumpu moraš komplet blokove rastavljati ako je propeler otišao, ako nije ima trik kako to napraviti.

Set je oko 180kn ako se dobro sjećam.

 

Uz to po defaultu na toliko km gledaš termogrupu, tj. stanje karika i potrošenost cilindra, remen uljne sa zupčanikom, rolice, po potrebi kuplung federe i ferode, obavezno na 18k pregledati stanje bolcne variomata, senzor temp, remen, oprati filter zraka ili po potrebi zamjeniti, diznu se samo očisti ali isto tako pregledati kompletan karb pogotovo leptir jer znaju se istrošiti pa motor radi grublje. Preporuka je i zamjeniti usisne lamelice te pregledati stanje radilice (klipnjača i luft), semeringa i lagera na njoj te bolcne klipa koja zna dobiti lagane utore pa motor "zvoni".

 

Uglavnom, o stanju ti ovisi koliko materijala i posla, ali ako radiš veliki servis samo materijala imaš oko 2k kn. Govorim o originalnim dijelovima koji iznenađujuće ali istinito, nisu uopće skupi. :)

Link to comment
Share on other sites

ne trkelji ajde majketi

 

remen mali veliki...200kn cirka, ruline 60-70kn, svjeca oko 30, centralna susta je 40-50, pumpa vode je 80-100kn....ako je zapekla + 300 novi lezajevi, a ruke ovisi od covjeka do covjeka =)

Link to comment
Share on other sites

iskreno 2tkn ne dam, za to.

 

nebi da diraju lamelice, radilicu i ostalo, termogrupu.. :)

 

 

jer kazem skut ide kao prvog dana, samo me hebe temperatura.

 

 

mislio sam uloziti 1000knn

 

 

 

 

cak gledam kompletna masina polovna se da nac od 700-1500kn, ono doslovno nova...

 

 

jbt radje bi onda nju kupio, presarafio i pokopca struju, sajle i vozi..

Link to comment
Share on other sites

ne trkelji ajde majketi

 

remen mali veliki...200kn cirka, ruline 60-70kn, svjeca oko 30, centralna susta je 40-50, pumpa vode je 80-100kn....ako je zapekla + 300 novi lezajevi, a ruke ovisi od covjeka do covjeka =)

 

Ne smatram da trkeljam s obzirom da sam radio generalku na baš takvom skuteru sa injection sistemom i dobro znam koliko sam što platio u ovlaštenom servisu. Oba remena tj. mikroremen i remen variomata nisu nikako 200kn oba kao što ti kažeš već oko 100+kn manji a oko 200+kn veći što je pozamašna razlika. Svjećica original je oko 60ak kn, pumpa vode tj. set za reparaciju je preko 200kn. Ležajevi su oko 120kn oba + 2 semeringa koji su oko 60ak kuna pa je to 180kn za set. Ruke kao ruke ovise od čovjeka do čovjeka i tu se jedino s tobom slažem.

 

I ne, ovi dijelovi koje sam naveo nisu različiti između karb i injection mašine nego se koriste isti na oba modela.

 

A kao dodatak, cijene koje si naveo mogu biti za zamjenske dijelove u Auto Kreši a zna se što se tamo prodaje, pa koga zadovoljava, sretno mu bilo. :yucky:

 

 

 

2 Pacey: 2t kn je servis koji je uključivao gotovo generalku. Jedina razlika je bila što je radilica bila u izvrsnom stanju. ;) Za servis koji si ti spomenuo, oko 1000kn je ok cijena.

Edited by Giz
Link to comment
Share on other sites

injection i karb nije bas isto prijatelju....

 

remen dode oko 100 i mali i veliki tako da postedi mi tih prica, jer sam ih mjenjo dosta...pumpaj e oko 100kn, svjeica je manje za karb itd NIJE ISTO osim remena shvati to cak i pumpa nzm ako je ista

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...