Peras Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Imam na jednom autu problem; neko je neko liva običnu vodu u rashladni sustav. E sad, vidi se po ćelijama u hladnjaku da ima naslaga kamenca, i baš primjetim da se smanjio protok. Ima li kakva kemija da može to dobro počistit a da ne ubije kiler?
Peras Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Evo ovako nešto: LINK Ima li kod nas kupit nešto slično?
Raptor6767 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 (edited) Misliš na OVAKO nešto? Imamo/imali smo to u firmi, moram provjeriti u pon. Mislim da smo svojevremeno imali i ovo: Edited November 4, 2012 by Raptor6767
Pavo Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 imaš ovo... pošto si iz Splita neznam da li imaju maloprodaju tamo ali probaj nazvati... (oni su ti ovlašteni uvoznik pa predpostavljam da je i cijena OK) http://www.am-adria.hr/kontakti-i-lokacije :thumbsup:
Alfaludak Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 imao sam istu stvar na kombiju jednom, skinuo kiler, zacepio ga, natocio 3 litre jabucnog octa unutra i nakon 4-5 sati isprao sa slaufom i vodom. nije sve otislo ali nakon sto je kombi napravio 10 000 do servisa i to malo sto je ostalo je otpalo
Marko Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 nemoj cistit ako je hladnjak kombinacija plastika aluminij jer ce ti pocet curit po spojevima. ak ne ,skines hladnjak ,natocis alkoholni ocat pomjesan s vodom i ostavis neko vrijeme.
joke6 Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 a jel ima neko u dalmaciji ko popravlja taj spoj aluminija i plastike?
Peras Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Ekipa, puno fala na savjetima. 2 Joke: Hladnjaci Neven Solin Hektorovićeva 38 Tel: 021/245-057 Mob: 091/210-7567
Žile Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 ocat+limunska kiselina....ja sam ovo od LM-a koristio, ali više je za masnoće nego za kamenac....
Peras Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 ocat+limunska kiselina....ja sam ovo od LM-a koristio' date=' ali više je za masnoće nego za kamenac....[/quote'] To mi je isto dobar info jer moran očistit rashladni sustav na jednoj Astri, roknija uljni kiler pa zauljilo cili sustav :thumbsup:
Žile Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 JA sam izvadio termostat i nasipao destiliranu vodu+ocat+kiselinu....malo odradio, pa pustio da odstoji....onda ispustio sve, na ulazu u glavu nabio crijevo i dobro isprao blok i glavu...i onda isto tako sa hladnjakom i to je to
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now