Jump to content

Autopraona u Avenue Mallu @ -1

Recommended Posts

• Replies 133
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

ja sam ko klinac za dzeparac prao auto, mami, tati, babi, teti svima. I ta tradicija se je nastavila, kad mi je bas neka strka i fakat nemam vremena otic doma obuc trenirku, a treba mi cist auto odem u praonu, nisam sirotinja, i mogao bi si priustit 100 kuna tjedno ili u 2 tjedna da mi se opere auto, ali jednostavno necu, radije to sam napravim za 30, i za 70 kupim pive. Novci mi ne ostanu, ali mi je gust.

Doma u klc kad ga perem, onda to traje cijelo popodne, iscupam van sve, sa usisavacem, ako ima kakav flek naspricam s nekom pjenom, felge izribam posteno, ako je di kakav skreč ispoliram, operem motorni prostor, napunim accu. I tako, mislim da potrosim vise od 100 kuna tople vode, struje, nafte, hladne vode, sapuna, govana, ali mi je gust propeljat se u cistom autu, da znam da sam to radio sam. I da nema te praone koja mi ga opere ko ja sam. Barem nisam naletio na takvu.

2 joso, neznam koji ti je, kaj si u pms-u ovih dana, nabrijan si ko cucak. NHF...

Ja kad je zima sol, ovo ono, perem auto svaki drugi dan, samo malo oko kotaca, podvozje splahnem sa ispiranjem, cisto da maknem sol i govna da mi ne gricka zastitu, a posto dole nema snijega, a samim time mislim da ne seru sa zastitom od leda, nemas potrebe i mozes imat sporko auto cijelu zimu.

LP

Ma-fra supermafrasol, sredstvo za predpranje prije 3 godine 20lit kanta je bila 700kn, sada košta 960kn.

Nekada sam gume mazao sa glicerinom, 1lit 12kn i još je razvodniš, a sada Eagle F1 tyre dressing 84kn/lit spremno za uporabu.

Jesi koristio možda nertine proizvode...Ja sam za predpranje imao nerta truck cleaner 2000, razvodnjeno u omjeru 1:3 sa vodom, i sve je skidalo... Mislim da je oko 400 kn 15 litara kanister bio... Barem prije 3 godine kad sam imao autopraonu...

Gdje nabavljaš eagle f1? Koliko ti može litra trajati?

Jesi koristio možda nertine proizvode...Ja sam za predpranje imao nerta truck cleaner 2000, razvodnjeno u omjeru 1:3 sa vodom, i sve je skidalo... Mislim da je oko 400 kn 15 litara kanister bio... Barem prije 3 godine kad sam imao autopraonu...

Gdje nabavljaš eagle f1? Koliko ti može litra trajati?

Probao sam i Nertu, ali Ma-fra mi je najbolja za predpranje. Košta skoro duplo više, ali se sa njom lakše radi.

Koristim i Ma-fra Daytona šampon sa voskom 20lit 750kn, a od konkurencije šampon sa voskom 20lit je 250kn. sa Ma-from se auto lakše posuši i daje veći sjaj.

Tyre dressing od Eagle F1 kupujem od Valtec d.O.o. Sv. Nedjelja

Na uputstvu piše da se nanosi spužvicom na gumu, mi nanosimo sa pinelom.

Koliko traje litra je teško za reći, po autu bi trebalo ići manje od pola decilitra.

Kada mažem sebi gume prvi puta (nove gume), mažem ih dvaput i pustim da guma dobro upije tekućinu. Nakon toga svako treće pranje samo proletim sa pinelom i uvjek su lijepo crne.

Morati ću probati, ako ide dosta mala količina, onda se i isplati...

Sa nertom sam bio zadovoljan, doduše nisam probao proizvode od ma-fre...Ima

li ovaj šampon u manjem pakiranju?

Imaš Ma-fra proizvode i u Kauflandu. Supermafrasol za predpranje 0.75 lit je oko 60kn, a šampon se zove Daytona...ne znam njegovu cijenu.

Ovako izgleda guma koja je namazana prije otprilike 10 dana sa eagleF1 i nakon pranja...dakle puuuno vode

p9243243pp2.jpg

Ovako izgleda guma koja je tek namazana nakon pranja

p9153240tq7.jpg

Razlike skoro nema:)

To sredstvo stvarno traje jako dugo na gumi.

Jedini mogući problem je...ako to naneseš na gumu, nakon toga ništa drugo se neće loviti na nju

Rajmond, a jel se to sredstvo za gume moze kupit u manjem pakiranju?

Jel se može taj eagleF1 naći i u slobodnoj prodaji? Nisam primjetio nigdje taj eagleF1 za gume

EDIT: Hehe dario me prestigao :D

Ima toga za kupiti u trgovinama auto dijelova. Tko drži Valvoline i Motul ulja, misliim da ima i Eagle F1 autokozmetiku.

Pakiranje je 3,79 lit

tyre-dressing-FG4500.PNG

Ovo isto koristim, 5lit je nešto manje od 200kn

ZAŠTITA ZA GUME / TYRE DRESSING

Izgled: Bezbojna tekućina.

Primjena: Osigurava dugotrajnu zaštitu i mokar izgled guma. Jednostavna primjena, bez trljanja.

Brzosušeća formula, daje UV zaštitu, dubok i dugotrajan mokar sjaj.

Ne upotrebljavati na površinama gdje skliskost nije poželjna.

Upotreba:

1.Proizvod nanijeti sprejanjem ( sa 15-20 cm ) ili spužvicom direktno na zid gume.

2.Proizvod treba upotrebljavati štedljivo, izbjegavati prekomjerno nanošenje.

3.Također je primjenjiv i za crnu ukrasnu plastiku.

4.Višak proizvoda se uklanja sa čistim šamponom Wash ‘n’ Wax.

5.Prosječna potrošnja otprilike je 25 - 30 ml za auto ( sve 4 gume ).

2 Rajmond: Ja imam taj Turtle WAX (Professional Tyre Dressing - wet'n'black) u spreju 500 ml i moram reći da sam zadovoljan... cijena tog spreja cca 35 kn u Plodinama... :D

Njihov program imaš u svim Plodinama.

On je za nijansu lošiji, ali je vrhunski i puno jeftiniji.

Kompenziram sa Valtecom pa mi je svejedno za cijenu, kada kupujem onda kupim Turtlea:thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...