Jump to content

2004. Renault Mascott 2,8 dCi - PROBLEM


Recommended Posts

Znači više sam lud i nemam izbora, nego pitati ovdje da li se netko ikada susreo sa sličnim problemom!

 

Vozim *99% autocestom, tako da ću tu opisati kvar, ali se događa i u gradskoj vožnji... uglavnom, vozim u *6. brzini 95 km/h i u većini slučajeva se dogodi kada pustim gas (4 od 10 puta), a zna se dogoditi i pod punim gasom. Što se dogodi?

Počne blinkati grijač i gasa više nema, znači počne kamion usporavati i na gas više uopće ne reagira! Skužio sam ga da kada ga ubacim u ler i pustim da okretaji padnu na nulu, on ugasi grijač, ja ga vratim u brzinu i dalje kao da se ništa dogodilo nije. E sada, to se prije događalo svakih recimo 200 km - 400 km, a sada svako malo.

 

Bio sam na originalnom testeru jer niti jedan drugi ga ne može pročitati, i greška je preveliki pritisak goriva i još nekakva greška vezana uz turbinu koja se uvijek sa njom javlja. Dizne sam sve četiri reparirao prije 5kkm, kamion je kod Purića bio tjedan dana i oni nisu odgonetnuli koji mu se kurac događa!

Rekli su mi da oni misle da je ventil na visokotlačnoj pumpi, ali da neće garantirati. Na upit da li možemo probati staviti drugi i da ja odradim turu, pa ćemo vidjeti da li je problem riješen, oni odgovaraju da nemaju drugi, nego se mora novi naručiti na moju odgovornost, ali vraćanja nema... ja više lud pristanem i na to, dam 1.100,00 kn za novi ventil i probam po Zagrebu 50-ak kilometara i sve u redu!

Međutim, preksinoć pošaljem kamion na put i vozač je jedva do doma stigao. Napravio je 2.600 km i došao jutros doma natovaren, ali kaže da je svako malo morao na već gore opisani način gasiti grešku!

 

U međuvremenu mu je i aftermarket xenon HID kit izgorio u Austriji, pa je jedno od mojih pitanja i da li je moguće da je kvar električne prirode, a možda čak i uzrokovan baš tim kineskim govnom?! (Tihi, hvala ti na pomoći preksinoć, OBAVEZNO SE VIDIMO SUTRA!!)

 

 

Eto, to je ukratko to, svi prijedlozi i sva mišljenja dobrodošla jer stvarno više nitko nema ideje, a meni kamion mora ići raditi i jednostavno si ne mogu dozvoliti da sam bez njega! :(

Edited by Kiki B
Link to comment
Share on other sites

Moguce je da te xenoni zajebavaju

Ja sam ima slucaj sa meganom da radi na tri cilindra i imao je gresku dizne, na kraju nije bila dizna nego xenoni i ledice. Maknuo sve sa auta i auto radi normalno

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...