Cajo Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Da li mi se može kaj desiti ako stavim ovu kombinaciju guma na quattro? Zeznuo sam se i kupio umjesto visine 30 gumu visine 35 :doh:. Razlika u opsegu je 36 mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeljko_M Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Definitivno ce se snaga distribuirati drugacije. Ovisi o mjenjacu dali mu se to svidja ili ne. Mislim da bi trebao baciti oko na kakav Audi forum. S druge strane, sto mislis kako ce elektronika biti zadovoljan sa drugacijim signalima od naprijed i od iza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Zna ti esp podivljati kod normalnog skretanja kad okrenes volan full lijevi ili desno. Doduse meni je samo zadnji lijevi tocak bio van dimenzije i bilo je jebeno glupo za voziti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalkan Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Razlika je 4% u opsegu (promjer veći za 26.5mm, opseg za 83.25mm), gotovo sigurno ćeš ostati bez ESPa i ABSa čim kreneš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 a vjerojatno i bez diferencijala i reduktora nakon ngog vremena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cajo Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 Hvala na utješnim riječima Link to comment Share on other sites More sharing options...
13DM Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 kod bmw-a na -u na takvim stvarima javlja grešku i nemre se čovjek normalno vozit , mjenjal s jednim čovjekom njegove 19" za jedne moje 18" jer ga je opseg shebo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cajo Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 Ima li smisla dati 1.100 Kn manje za 2 gume koje su potpuno nove, a 2009. godište? :mellow: Budući da se pod novom gumom smatra do 5 god starosti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerba2 Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Čak vele da ako stavis iste dimenzije guma ali različitih proizvođača da se hoće grijati ulje u difu, sam time diff i krepa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cajo Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 Čak vele da ako stavis iste dimenzije guma ali različitih proizvođača da se hoće grijati ulje u difu, sam time diff i krepa.. Taj slučaj imam već cca 30 tis km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario SB Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 quattro tolerira sitne razlike ali ovo sto ti hoces je previse i torsen ce nastradat brzo.pred.i straznje gume moraju biti istog obujma,dok sirinu prozvace tako da mogu nazad ici sire gume od prednjih ali pod uslovom da se dobije ista visina Link to comment Share on other sites More sharing options...
FilipS3 Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Meni prosli mjesec pukla gume i stavio rezervnu 225/45/17 a ostale mi 275/35/20 i vozio se normalno 2 tjedna dok mi nisu nove gue došle.. čak i 200 na autoputu i ništa... malo žvače lijevi zavoj al dobro je to... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srele_St Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Ima li smisla dati 1.100 Kn manje za 2 gume koje su potpuno nove, a 2009. godište? :mellow: Budući da se pod novom gumom smatra do 5 god starosti Guma do 5 godina starosti se smatra novom jedino ako je pravilno skladištena! :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cajo Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 Svakih koliko se mijenja ulje u diferencijalu na quattru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cajo Posted August 1, 2013 Author Share Posted August 1, 2013 Guma do 5 godina starosti se smatra novom jedino ako je pravilno skladištena! :thumbsup: Kupljene 2 u ST-u preko kupi-gume.hr s dotom xx09, ali pravilno skladištene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 Nije taj dot peoblem jer ionako ti nebudu dugo trajale Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now