Jump to content

Ne vergla :(

Recommended Posts

Kad god sam ja imao tak glupih problema UVIJEK je bio jebeni akumulator.

Kad sam kretao na more, sjednem na natovareni skuter - neće upalit. Zadnjih dana se gasio na hladno, topal radio super. Krivili zrak u tanku, pumpu, filter ovo ono.. Na kraju stavio novi akumulator i napravio 2000km u mjesec dana..

Enivej, promijeni akumulator. Ako hoćeš mogu ti ga ja kupiti tu u ZG na popust pa staviti na autobus za dolje da uštediš nešto love :)

Brklja... thnx ali ako je akumulator necu kupovat novi... ovaj sam kupio pred mjesec dana... radi

se o Banner Starting Bull mislim da je 65Ah, imam godinu dana garanciju na njemu pa ako se pokaze

da je on krivac ima da mi ga u ducanu zamjene.

nasao se danas sa Rockatanskym... covijek legenda... odveo me prvo do jednog mehanicara

tamo smo provjerili testerom akumulator... on je bio ok... provjerili napon kada je auto upaljen,

13,8V ima znaci alternator puni... kad smo ga ugasili vise nije htio upalit... spojili se kablovima

na drugi auto koji je bio ugasen.. isto nije htio verglati, onda smo drugi auto upalili i tada je

uspio zaverglati i upaliti.

Nakon toga su nas poslali u drugu radionu, i tako smo dosli kod drugog mehanicara, taj je isto

prvo pogledao napon dok je auto radio, pa je potvrdio da alternator ok puni, provjerio je i testerom

akumulator.. isto ok... opet nije verglao... spojili paralelno drugi akumulator... opet nista... onda je

majstor uzeo jednu šipku i cekic, nekak se uspio provuci do anlasera, i ja sam okrenuo kljuc, on je

kucnuo par puta cekicem po sipki i anlaseru i auto je zaverglao...

Eto uglavnom krivac je anlaser, ocito su cetkice otisle... a ovo sto vergla dok je moj aku spojen na

drugi auto koji radi je ocito radi toga sto u tom trenu ima 13.8V na anlaseru pa je malo jaci šus i

uspije ga pokrenut.

Uglavnom... sada znam sta je... još jedno veliko HVALA Slavneku na pomoci !

P.S. nadam se da ti nije nastala cvrga na glavi :(

hehe da moram taj vraziji amortizer haube promjenit... al skuzio sam da je krepucnuo tek tu na moru kada nisam mogao upalit, ak ti je lakse i ja sam prekjucer dobio haubom po glavi :-)

u ponedjeljak rjesavam anlaser, sada mogu mirno spat kada znam sta je. jos jednom hvala !

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...