LaKi Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Ekipa, treba mi jedna pomoč u vezi spajanja kablova da bi RNS-E mogao da obavlja svoju funkcionalnost u potpunosti kao što je to predhodno radila RNS-D... Znači u autu je Bose, TV Tuner, CD Changer, GPS i multifunkcijski volan.. Kupio sam adapter sa e-baya koji se koristi kod tog upgrade-a, dva konektora mi ostaju prazna.. A od postoječe instalacije mi ostaje jedan konektor mrtav i još jedan kabal... Znači RNS-E radi, prepoznaje CD Changer ali muzika nefercera... takodje nema ni osvetljenja dugmiča na jedinici, i volanske funkcije nerade, kao ni na FIS-u nema podataka koja se stanica sluša ili koja pesma na nekom od CD-a... Nema konekcije sa TMC-em, zato se nemože ni sat podesiti na jedinici, kao ni VCDS se nemože povezati sa RNS-E... Da li neko zna, koje kablove treba spojiti gde odnosno u koje konektore, da bi se to aktiviralo... Verovatno treba od nekle povuči CANBUS, ali odakle i gde.. nisam znalac za kablove i struju, pa radije pitam nego da ubrljavim pa onda još gore...
Ciki Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Čovjek je u Ljubljani A ljubljana je jaaako daleko
LaKi Posted August 22, 2013 Author Posted August 22, 2013 Nije daleko, ali ako je neko slučajno to več radio, svaka informacija dobro dodje
Tihi Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Na TMC modulu: Pin 2 je narancasto/smeda zica - Can LOW Pin 3 je narancasto/ljubicasta - Can HI Pin 6 crevno/plava - +12V Pin 8 sivo/bijela - Can LOW za RNS-D Pin 9 sivo/crvena - Can HI za RNS-D Pin 12 je smeda - Masa Pin 6 i Pin 12 ne diras Pin 2 kratko-spojis sa pinom 8 (mozes i zice precivakt, pa ih skupa samo spojiti) Pin 3 kratko-spojis sa pinom 9 (mozes i zice precivakt, pa ih skupa samo spojiti) I, onda kod RNS-e imas CanLOW i CanHI. Te zice sivo/bijela (CanLOW) i sivo/crvena (CanHI) su ti na RNS-D-u bile na 26-pinskom konektoru (to je onaj 3. po redu (1. je napjanje, 2. je za zvucnike, onaj najveci i sa puno malih zica je taj 3.)) Znaci, njih samo spojis na pinove od RNS-E na koje mu dolaze CanBas. Nadam se da skuzis.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now