Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ponavljam, daj primjer!

A druga opcija je da je na najprodavaniju robu marža max niska kako bi se privukla klijentela. Npr ulje je sa 10% a filteri, brtve, ležajevi--bla bla sa cca 100% :D Tako rade Baumax, Bauhaus, Pevec, ex Obi, Bricostore...znam iz prve ruje jer je u svakom centru preko 100artikala naših...

Posted

Hic, Evo ti primjer kod nas, isto ulje u Auto Partesu 312kn a u molydonu 615kn u 5L pakiranju

http://www.myhraweb.com/showthread.php?14842-Kvalitetno-ulje-za-turbo-motor-koje/page29

Moje pitanje opet glasi, zasto je Auto Partes 300kn jeftiniji?

na ebayu motul 300v 23 € (175kn) a kod nas oko 270kn (pakiranje od 2L). Pakiranje od 5L je 56 €.

ovi sto na ebayu prodaju imaju takodjer davanja bla bla sto moraju placati ali bez obzira su jeftiniji.

mene kao kupca BK ko ima kakva davanja i ko je kome duzan i sta sve mora placat da sebe pokrije, meni je interes dobiti sto povoljnije ulje (ili sta got vec) ali da me se ne dere ko kozu.

samo to. a vidim da neki ovdje bezsramno deru i deru...

Posted
Hic, Evo ti primjer kod nas, isto ulje u Auto Partesu 312kn a u molydonu 615kn u 5L pakiranju

http://www.myhraweb.com/showthread.php?14842-Kvalitetno-ulje-za-turbo-motor-koje/page29

Moje pitanje opet glasi, zasto je Auto Partes 300kn jeftiniji?

na ebayu motul 300v 23 € (175kn) a kod nas oko 270kn (pakiranje od 2L). Pakiranje od 5L je 56 €.

ovi sto na ebayu prodaju imaju takodjer davanja bla bla sto moraju placati ali bez obzira su jeftiniji.

mene kao kupca BK ko ima kakva davanja i ko je kome duzan i sta sve mora placat da sebe pokrije, meni je interes dobiti sto povoljnije ulje (ili sta got vec) ali da me se ne dere ko kozu.

samo to. a vidim da neki ovdje bezsramno deru i deru...

true that :)

Posted
A druga opcija je da je na najprodavaniju robu marža max niska kako bi se privukla klijentela. Npr ulje je sa 10% a filteri, brtve, ležajevi--bla bla sa cca 100% :D Tako rade Baumax, Bauhaus, Pevec, ex Obi, Bricostore...znam iz prve ruje jer je u svakom centru preko 100artikala naših...

Bauhaus i ostali po mome ono sta je jeftino nebi niti u baraku stavio a sve sta valja je puuuno skuplje nego u bilo kojem specijaliziranom ducanu

Posted

u Bauhausu, metrou i ostalima je jeftino samo zato sto oni nabavljaju izuzetno velike kolicine te robe (npr. ulje) i zato imaju manevarski prostor sa nizim cijenama za razliku od "specijaliziranih" ducana.

majketi sto mora ducan bit specijaliziran da ulje proda... ma LOL

Posted
Bauhaus i ostali po mome ono sta je jeftino nebi niti u baraku stavio a sve sta valja je puuuno skuplje nego u bilo kojem specijaliziranom ducanu

Nisam ciljao na to...iako i tu ima istine.

Evo jedan primjer iz moje branše. Imaš tiple za stiropor duljine od 70mm-250mm. Do prije par god je najprodavaniji stiropor bio 5cm, dakle tipla za njega je 110mm. Ta tipla je koštala recimo 90lp dok je tipla od 140-160mm koštala oko 70lp. Znači više materijala za manje novaca.

Povucimo paralelu sa uljima pošto se u ovoj temi radi o njima. Staviš akciju na 10/60 ulje i objaviš na sva zvona. Na njemu si zaradio 10-15%. Svakako ne pušiš. Istovremeno si ostala digao za 5% ili si dao manje rabata i na istom si. Nisi nikoga slagao jer je 10/60 ulje u tom trenutku najpovoljnije baš kod tebe....ostalo se ne spominje jel...

Posted
a kako to onda vani uspjeva i funkcionira s normalnim marzama od 10-12%?

cek, vec vidim odgovor, drzava je kriva :D

10-12 bi trebalo ostati na kraju godine ciste dobiti valjda...znaci na 4 milje kn izmedu 400-500 tisuca,a ne da se radi s 10%...

To mozes raditi jedino tranzit da ni ne vidis i robu i neke milijonske veleprodaje....

Posted

I uzmes prosjek i to je jako daleko od 10%....

Posted

Ja samo znam da sve sta sam gledao u tim bau sranje ducanima i u specijaliziranim ducanima da je nesto valjalo je bilo skuplje a da ne govorim o tome da ekipa nema pojma sta prodaje i nemoze ti dati nikakav koristan savjet.

Najgore je u svemu je sta tamo kupis platis nevaljai bacis...a u spec ducanu ako ti nesto malo nevalja dođes dizati galamu.

Posted
Ja samo znam da sve sta sam gledao u tim bau sranje ducanima i u specijaliziranim ducanima da je nesto valjalo je bilo skuplje a da ne govorim o tome da ekipa nema pojma sta prodaje i nemoze ti dati nikakav koristan savjet.

Najgore je u svemu je sta tamo kupis platis nevaljai bacis...a u spec ducanu ako ti nesto malo nevalja dođes dizati galamu.

Pa to je to. To je naš mentalitet i moš se jebat. U spec trgovinama je i povoljnije i kvaltetnije i što je po meni najbitnije od svega, dobiješ kompletnu uslugu.

Posted

ENEOS 65kn litra ..

u zadnje vrijeme stavljao sam ga u sve getribe i nikakvih problem - 10getriba i 3 diferencijala..

prije 6 godina sam zamjenio ulje u jednoj full ispravnoj getribi , stavil SHELL ulje neko supersonicno (najskuplje). uzrukovalo da mi se cuju lageri u svim brzinama.

ko da imas košnicu pod haubom. to se pocelo cuti godinu dana nakon izmjene !

mozda je a mozda i nije.. sad je nebitno , ali ga vise ne kupujem !

Posted
ENEOS 65kn litra ..

u zadnje vrijeme stavljao sam ga u sve getribe i nikakvih problem - 10getriba i 3 diferencijala..

prije 6 godina sam zamjenio ulje u jednoj full ispravnoj getribi , stavil SHELL ulje neko supersonicno (najskuplje). uzrukovalo da mi se cuju lageri u svim brzinama.

ko da imas košnicu pod haubom. to se pocelo cuti godinu dana nakon izmjene !

mozda je a mozda i nije.. sad je nebitno , ali ga vise ne kupujem !

kolko gledam imaju samo polusintetiku, ili?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...