Jump to content

Kompatibilnost dijelova E30 facelifta i non-facelifta?


Recommended Posts

Planiram dosta ospežne dorade na svojoj kocki i u sklopu toga potpunu restauraciju. Auto je što se interijera i eksterijera tiče u vrlo lošem stanju. Naj lakše bilo bi uzeti bolje usčuvanu kocku kao bazu ali to nije opcija iz raznih razloga - bio mi je prvi auto, prvi električni koji sam slagao, s njim sam srušio 5 svjetskih rekorda, atestiran je itd. Dakle druga šasija ne dolazi u obzir.

 

Mislio sam uzeti neki usčuvan i dobro opremljen faceliftan primjerak i iskoristiti neke dijelove. Dijelove koji izrazito stare (tipa dihtunzi) ću kupiti nove. Zanima me dal dijelovi tipa HVAC (kutija distribucije za ventilaciju), obloge interijera, okvir oko prozora, brave itd. pašu sa novog modela na stariji. Da li su razlike između facelift i non-facelift modela drastične?

 

Planirano je auto do zadnjeg šarafa rastavit, napravit novu instalaciju iz nule, potpuno uredit interijer i eksterijer i razvit/proizvest/integrirat pogon koji se samo može opisati sa "bonkers" (još luđe nego 26 godine stara kocka koja drži rekorde za električne aute). Ovo će biti nešto totalno ludo ali neću još previše otkrivati... Ali će vjerojatno dosta dugo potrajati dok sve realiziramo jer drugi projekti (koji plaćaju račune) naravno imaju prioritet.

Link to comment
Share on other sites

Mate,

 

Paše većina djelova, ali ima i razlika.

Od ventilacije, znam da je u ventilima za vodu na malom hladnjaku razlika. (meni se razletio, pa sam popizdio dok sam ga pronašao za 1983. g.)

 

Mislim da je tvoj auto PFL.

Sve možeš provjeriti, kao i kompatibilnost djelova na: bmwfans.info

Upišeš broj šasije najprije, pa onda pomalo.

Link to comment
Share on other sites

Hvala!

 

Da, moj je PFL, ali smo pripasali stražnji kraj od FL. Takve razlike nam nebi trebale biti problem kad ionako sve radimo praktični iz nule i kemijamo, samo je bitno da koliko-toliko paše po volumenu.

 

Je ti radi klima u bilo kojem EL autu? Da li se to uopce moze sloziti?

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...