Exfreerider Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Imam jedan "problem" od prošle godine kad sam prvi puta lamelu nosio na stavljanje jaće obloge a to je da jaaako nisko odvaja kuplung, mislili smo da je možda majstor napravio deblju lamelu nego tvornička pa je stanjili ali ništa...potisni je novi stavljen... i dalje nisko odvaja i želio bi to riješiti, do čega bi moglo biti?? getriba je 02M 6 brzina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 nemaš ispod papučice vijak za štelanje visine? Meni je ista stvar bila na preludi tad je unutarnji cilindar bio alo u banani... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Ja sam isto radio kod zorana, stavio mi je 1mm deblju, i malo je nize bila pustala, al to je normalno ukoliko se ide na deblju varijantu, s tim da sam si ja sada jos malo pustio, da mi negdje oko sredine hvata tek, to stelas na stangici koja spaja papucicu i cilindric Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted April 20, 2014 Author Share Posted April 20, 2014 Kod mene nismo išli na deblju varijantu nego kao i original i je kao original jer smo izmjerili neznam ima li kod mene mogučnost štelanja da bar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica93 Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Ako ima na mojim galantima iz 81,87", a ima i na svim evo-ima Nadam se da ima i na polu Jeste odzracili cilindric ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted April 20, 2014 Author Share Posted April 20, 2014 nadam se i ja hehe a za cilindrić ti nebi znao provjerim u utorak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enkei Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Mislim da samo treba ozračiti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 Nema stelanja... pedala je direkt vezana preko plasticnog klinčića za cilindar. Neznam kakvu potisnu imas al one samopodešavajuće bi trebalo štelat tj vratit u početni položaj ako ih se opet vrace na motor. Probaj odzračit sistem... ako nepomogne onda ako si bas siguran da nije do lamele... pogledaj onu "vagu" na koju ide potisni a u koju upire hidro cilindar.... Mi na poslu pri mjenjanju kompl seta mjenjamo i tu vagu Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.e.n.i.s Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 Nema stelanja... pedala je direkt vezana preko plasticnog klinčića za cilindar. Neznam kakvu potisnu imas al one samopodešavajuće bi trebalo štelat tj vratit u početni položaj ako ih se opet vrace na motor. Probaj odzračit sistem... ako nepomogne onda ako si bas siguran da nije do lamele... pogledaj onu "vagu" na koju ide potisni a u koju upire hidro cilindar.... Mi na poslu pri mjenjanju kompl seta mjenjamo i tu vagu Na 6 brzina mjenjacu nema vage. Kakva je to samopodesavajuca potisna ploca??:huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zivac Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 to ti je ovakva ona se montira sa alatom da se ne rasiri ili kod bmw dolazi sa surihenom :lol: kojeg maknes nakon montaze potisne Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.e.n.i.s Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 Mislio sam na VW-a (VAG). Vidio sam na Mercedesu, Bmw-u, kamionima, ali jos nisam vidio na 02M i 02Q mjenjacu iz VAG grupacije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoka RS Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 Na 6 brzina mjenjacu nema vage.Kakva je to samopodesavajuca potisna ploca??:huh: denis..to ti je nova tehnologija...danas ti se sve štela... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 to je kurac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted April 22, 2014 Author Share Posted April 22, 2014 Za početak probati dobro odzračiti i zamjeniti taj neki ventil za odzračivanje pa javim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 kad vec pricamo o tome, meni hvata visoko papucica skroz, a zar ne bi ja trebao imati hidraulicko kvacilo? i poderanost lamele ne bi trebalo imati utjecaja? jel mogu ja kako postelati radi se o VR6 12v motoru, 5 brzina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 vagu ima 6gang al opet imas 6gang s hidro potisnim i bez hidro potisnog A konkretno na golfu 5 imah problema s pedalom da bi nekad ostajala na pola... Mjenjan kompl kuplung i vaga i oba cilindra i opet isto kad nakon drugog skidanja otkriveno da spojnička osovina ima axialnog lufta tj lezaj na njoj je provrtio gehajz getribe... Sto se tice samostelajuce... imas je od luka mislim.... i slicna je ovoj s prve slike... a 6gang ih pretezno ima... (2.0tdi) t4 i t5 sejm Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.e.n.i.s Posted April 23, 2014 Share Posted April 23, 2014 vagu ima 6gang al opet imas 6gang s hidro potisnim i bez hidro potisnog A konkretno na golfu 5 imah problema s pedalom da bi nekad ostajala na pola... Mjenjan kompl kuplung i vaga i oba cilindra i opet isto kad nakon drugog skidanja otkriveno da spojnička osovina ima axialnog lufta tj lezaj na njoj je provrtio gehajz getribe... Sto se tice samostelajuce... imas je od luka mislim.... i slicna je ovoj s prve slike... a 6gang ih pretezno ima... (2.0tdi) t4 i t5 sejm Ima, ali ne 02M (02Q) mjenjac kakvog ima on, sto se lijepo vidi u njegovom topicu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted April 28, 2014 Author Share Posted April 28, 2014 Odzračen i dalje odvaja nisko kao i prije:sweatdrop: nisam pametan šta napraviti:doh: još utokariti zamašnjak? kupiti novu korpu i lamelu? staviti samo podloškice između zamašnjaka i korpe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 nisam pametan šta napraviti:doh: Kupit auto umjesto pola (auta) :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lim@ RS Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 Kolki ti je luft na osovini iz gertibe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted April 28, 2014 Author Share Posted April 28, 2014 mala čuti tamo auto ide prebolesno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicol Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 mala čuti tamo auto ide prebolesno bolesni auto zaslužuje zdravog vlasnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted May 14, 2014 Author Share Posted May 14, 2014 Stavio novu korpu i lamelu pa problem riješen, kuplung mekan ko beba i lovi gore kako i treba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 (edited) Super! Meni nakon promjene seta (Luk) na Lupu i dalje hvata na najvišoj poziciji, rekao bih na 3/4 visine. Ultra mekana i ne proklizuje ali u nekim situacijama npr kad krecem uzbrdo dobije auto vise gasa nego li treba pa krenem ko idijot rejserski živčani kojem se piša. Hidro kuplung. Danas ću provjeriti dal ima to štelanje na papućici. Makar mislim da nema ikakvo štelanje i da je to tak! Edited May 14, 2014 by Ozy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinci Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 Tak uvijek kada navikneš neko vrijeme gdje odvaja i onda kada je novo sve ti čudno ,nemaš feeling u nozi uopće koliko si stisnuo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now