Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imam jedan "problem" od prošle godine kad sam prvi puta lamelu nosio na stavljanje jaće obloge

a to je da jaaako nisko odvaja kuplung, mislili smo da je možda majstor napravio deblju lamelu nego tvornička pa je stanjili ali ništa...potisni je novi stavljen...

i dalje nisko odvaja i želio bi to riješiti, do čega bi moglo biti??

getriba je 02M 6 brzina

Posted

nemaš ispod papučice vijak za štelanje visine?

Meni je ista stvar bila na preludi tad je unutarnji cilindar bio alo u banani...

Posted

Ja sam isto radio kod zorana, stavio mi je 1mm deblju, i malo je nize bila pustala, al to je normalno ukoliko se ide na deblju varijantu, s tim da sam si ja sada jos malo pustio, da mi negdje oko sredine hvata tek, to stelas na stangici koja spaja papucicu i cilindric

Posted

Nema stelanja... pedala je direkt vezana preko plasticnog klinčića za cilindar.

Neznam kakvu potisnu imas al one samopodešavajuće bi trebalo štelat tj vratit u početni položaj ako ih se opet vrace na motor.

Probaj odzračit sistem... ako nepomogne onda ako si bas siguran da nije do lamele... pogledaj onu "vagu" na koju ide potisni a u koju upire hidro cilindar....

Mi na poslu pri mjenjanju kompl seta mjenjamo i tu vagu

Posted
Nema stelanja... pedala je direkt vezana preko plasticnog klinčića za cilindar.

Neznam kakvu potisnu imas al one samopodešavajuće bi trebalo štelat tj vratit u početni položaj ako ih se opet vrace na motor.

Probaj odzračit sistem... ako nepomogne onda ako si bas siguran da nije do lamele... pogledaj onu "vagu" na koju ide potisni a u koju upire hidro cilindar....

Mi na poslu pri mjenjanju kompl seta mjenjamo i tu vagu

Na 6 brzina mjenjacu nema vage.

Kakva je to samopodesavajuca potisna ploca??:huh:

Posted

to ti je ovakva

2012-05-08-10.56.35.jpg

ona se montira sa alatom da se ne rasiri ili kod bmw dolazi sa surihenom :lol: kojeg maknes nakon montaze potisne

Posted
Na 6 brzina mjenjacu nema vage.

Kakva je to samopodesavajuca potisna ploca??:huh:

denis..to ti je nova tehnologija...danas ti se sve štela...;)

Posted

kad vec pricamo o tome, meni hvata visoko papucica skroz, a zar ne bi ja trebao imati hidraulicko kvacilo? i poderanost lamele ne bi trebalo imati utjecaja? jel mogu ja kako postelati

radi se o VR6 12v motoru, 5 brzina.

Posted

vagu ima 6gang al opet imas 6gang s hidro potisnim i bez hidro potisnog ;)

A konkretno na golfu 5 imah problema s pedalom da bi nekad ostajala na pola... Mjenjan kompl kuplung i vaga i oba cilindra i opet isto kad nakon drugog skidanja otkriveno da spojnička osovina ima axialnog lufta tj lezaj na njoj je provrtio gehajz getribe...

Sto se tice samostelajuce... imas je od luka mislim.... i slicna je ovoj s prve slike... a 6gang ih pretezno ima... (2.0tdi)

t4 i t5 sejm

Posted
vagu ima 6gang al opet imas 6gang s hidro potisnim i bez hidro potisnog ;)

A konkretno na golfu 5 imah problema s pedalom da bi nekad ostajala na pola... Mjenjan kompl kuplung i vaga i oba cilindra i opet isto kad nakon drugog skidanja otkriveno da spojnička osovina ima axialnog lufta tj lezaj na njoj je provrtio gehajz getribe...

Sto se tice samostelajuce... imas je od luka mislim.... i slicna je ovoj s prve slike... a 6gang ih pretezno ima... (2.0tdi)

t4 i t5 sejm

Ima, ali ne 02M (02Q) mjenjac kakvog ima on, sto se lijepo vidi u njegovom topicu.

Posted

Odzračen i dalje odvaja nisko kao i prije:sweatdrop:

nisam pametan šta napraviti:doh:

još utokariti zamašnjak?

kupiti novu korpu i lamelu?

staviti samo podloškice između zamašnjaka i korpe?

• 2 weeks later...
Posted

Tak uvijek kada navikneš neko vrijeme gdje odvaja i onda kada je novo sve ti čudno ,nemaš feeling u nozi uopće koliko si stisnuo :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...