Jump to content

Recommended Posts

Posted

Igram Prologue i sad znam podesit autić za određenu stazu zahvaljujući blaženom interentu i forumima, al htio bih da mi to netko lijepo rastumači i objasni s hrvatskim terminima da znam s čime baratam...znači po principu ovo ti je to i to, ako to staviš na tvrđe, niže, više, jače dogodit će ti se to i to. Obrazujmo pučanstvo jer vjerujem da nisam jedini, a i ovakvih stručnijih topica definitivno nedostaje. Hvala i molim bez OT-a i prepucavanja!

Ride Height

Spring Rate

Damper

Toe In/Out

Camber

Brake Balance

Posted

nemozes jednoznacno za sve termine to odrediti

Ride height ti je visina vozila

spring rate tvrdoca opruge

Damper je tvrdoca amortizera afaik

Toe in toe out ti je zatur kotaca

Camber ti je nagib kotaca

Braka balance ti je distribucija sile kocenja

Posted
ubi ga u pod, tvrtko kamen, i mrvicu negativnog cambera. tak bih ja poceo :D

Kad je ovalna utrka onda treba pazit kak postelat ovjes, jer to ovisi o tome u kojem smjeru se krug vozi, da li su lijevi ili desni zavoji :)

Posted

toe in i out je spur - otvoren ili zatvoren, caster je zatur

a kak nastimati auto za stazu je malo duza i opseznija tema, glavne vodilje su ti sto manje rolla tj. weight transfera do one granice kad lateralna sila pocinje padati za zavoje odnosno pitcha i longitudinalne sile ...

Posted

a kak nastimati auto za stazu je malo duza i opseznija tema, glavne vodilje su ti sto manje rolla tj. weight transfera do one granice kad lateralna sila pocinje padati za zavoje odnosno pitcha i longitudinalne sile ...

i ovo ti nekome tko nije strojar znaci isto kao da si mu napisao formulu za fuziju.

Posted

zadnji kraj malo omekšaš...prednji tvrd...

ako ima više lijevih zavoja onda nagib lijevog kotača 3 stupnja, desnog 1,5,(ako možeš zasebno),,,i malo zatvoriš špur napred...

Posted

naglasih hrvatske termine jer forum ne okuplja samo strojare :thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...