Ujo Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 imam opel cdti 1.7, i očistio sam egr i bio je sav zaštropan i blatan. odlučio sam ga isključit. isključio sam ga je auto bolje radi i puno bolje prima gas, i ne dimi. na flanđi koja vraća ispušne plinove, umjesto šuplje brtve, napravio sam od lima zatvorenu, tako da ispušni plinovi ne idu u egr. problem se javlja što nakon nekoliko km pali grešku. sljedeći put kad palim auto, ona ne svijetli. to je lampica u obliku autića sa ključem. nekad se zna i upalit i znak od motora, i kad spojim na moj obd uređaj, on očita grešku i piše da je problem u egr-u. ja obrišem, ali opet se ponavlja greška nakon nekoliko km. onda sam od te brtve, koja je ujedno sprječavala ulazak ispušnih plinova u egr, napravio malu rupicu, da "prevarim" sustav, ali događa se isto. zanima me kako isključit egr, a da ne pali lampicu? ako iskključim samo na jacku od egr-a, opet će izbacivat grešku jer sam to i probao. ima li tko kakvih iskustva oko toga. kažu da se može softwerski ugasit egr...ali jedan mi je rekao da se na 1.7cdti motorima to ne može. ima li tko kakav savjet. hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Navodno se na mom 1.9cdti da softverski ugasit,neznam za 1.7. Trebalo bi pitat kod nekog chip tunera. Imao isti problem. Riknuo je i auto zacukava. Steker kad sam otkopcao,auto normalno ide ali svijetli lampica. Kireta je bio radio nesto sa tim limicem i blindirao ali neznam koliko dugo mu je radilo normalno,ako je uopce. Po meni,ili novi EGR,ili kod tunera se raspitat da vidis dali moze ista napravit oko toga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 na 1.9 jtd se jednostavno gasi, na 1.7 teze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 na 1.9 jtd se jednostavno gasi, na 1.7 teze. Koliko love? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario SB Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 moze i na 1.7cdti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bmwlik Posted July 16, 2014 Share Posted July 16, 2014 Nisi lud bacat 1000+kn za egr kad to "chip" majstori sloze jednom zauvijek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujo Posted July 17, 2014 Author Share Posted July 17, 2014 ma moj je ispravan, ja sam "isključio", jer sam htio da se ispuh vraća u usis. bolje motor radi i lijepše vuće kad se egr iskopča. napravio sam ruku od 6, sad ću napravit još od 10, pa ga možda prevarim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now