Jump to content

E93 - 335i ili 330D

Recommended Posts

Ili i se ne zuri s prodajom, ili svjesno znas da ces ispustit lovu, jer cim novije i skuplje vise gubis... Pa da ne znam kako povoljno si ga kupio, nakon 2-3 god izgubis dosta.

Naravno... Jer nakrcan ili ne nakrcan na kraju slicno se dobi za njega kad se za 3god mjenja za novog... Bitno da je pouzdan i da vozi 3 god bez kvarova...

• Replies 101
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Mislim da dobar auto sa dobrom opremom u HR mogu kupiti ljudi kojima se ionako ne zuri s prodajom i onda takvi auti imaju cijenu.

Vani je standard drugačiji i lakše se do takvog auta, ali tamo rijetko tko krca opremom. Znam recimo u DE ljudi koji imaju 530xd i onaj mali ekran sa navijem. Nisu htjeli nadoplatiti za veci ekran sitniš i kažu doslovce "nema potrebe kada i tu sve vidim"

Da, zato sto taj netko "mali ekran" kupuje iskljucivo zbog navigacije a niti nezna sto nudi "veliki" pa mu je u tom slucaju argument da i na malom vidi cestu.

Gledam malo mobile.de i stvarno 30k košta 330d e93 dobra oprema.

Onda se više isplati uzeti bijelog kod nas jer kada se ovaj uveze biti ce skoro 40.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-330d-cabrio-m-sportpaket-navi-prof-xenon-dab-altdorf-bei-n%C3%BCrnbe/203839423.html?lang=de&pageNumber=8&__lp=10&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&categories=Cabrio&noec=1

edit:

ali ova mi je komba super

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-330d-cabrio-m-sportpaket-sonderausstattung-m%C3%BCnchen/206813009.html?lang=de&pageNumber=5&__lp=10&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&categories=Cabrio&noec=1

Al dat debelo preko 30 za model koji nije aktualan vise ?

danasnji auti visih klasa su ionako opremljeni vise nego ikome treba, a onda jos na to ici doplacivati masne cifre... moras stvarno bit lud, ili jako puno viska novaca.

a kad se prodaje ta dodatna oprema ti ne znaci nista.

a proizvodjaci imaju nenormalne zarade na toj dodatnoj opremi.

daj mi esp automatsku klimu putno racunalo i sto vise zracnih jastuka i vise mi ne treba

Ja sam slicno mislio dok nisam probao sve blagodati novih autiju..zapravo ovisi koliko volis koristiti tehnologiju koja ti se nudi a koliko si tip koji nije toliko zahtjevan.

Sven - je da, to je 30 za "stari" model, ali da odes u tomic po F33 330d sa dobrom opremom izašao bi van sa ponudom na 75k eura. Znači 4 godine stariji model je preko 30, ali to je svega 50% koliko taj model košta novi. Nije da je od papira da je toliko pohaban nakon 4 godine da to vrijedi 35k eura razlike.

edit - malo matematike jer čekam da mi se javi netko pa imam vremena:

Uzmimo na primjer da je novi e93 330d sa dobrom opremom koštao 65k eura (bili su tada jeftiniji auti), a 5 godina kasnije košta 28k eura (toliko su sada cca cijene)

To ispada da je taj auto gubio na vrijednosti cca 620eur ilitiga 4770 HRK mjesečno tj 159HRK dnevno vozio ga ne vozio. Uz to kaj je i leasing vjerovatno bio još toliko najmanje.

:eek: strašni novci, sada znam zašto se kaže bolje ne razmisljati o tome. I to je još BMW kojeg možeš prodati za 30k eura rabljenog.

Da alfaromeo ima cabrio za 65k eura 5 godina kasnije bi vrijedio ko malo bolji mobitel :)

TT jednostavno,

E93 je auto koji datira iz 2006 godine uz manje ili vece izmjene kod lci modela i usporedba sa f3x ti ne stoji jer kod njega placas auto koji je izasao 2012. Godine a ovdje imas liniju "staru" 9 godina

- specifikacije koje bih želio

- sport sjedala

- hamanKardon

- ručice na mjenjaču

- profi navigacija

- ambilightm paket

- M paket

- koža ili alcantara

- automatic

- plava boja :D

- xenon je serijski u tim modelima

Sport sicevi su dio m paketa,alcantara isto tako dolazi serijski u mpaketu ak nije doplaceno za kozu,saltanje na volanu to fakat nicem ne sluzi jer ces se uvijek voziti u automaticu,velika navigacija-ok,ak je nema budes stavio,ambient light.....fora stavio sam to na auto,ali bas stavljati kao uvjet na rabljenom....boja...e sad vec fakat pretjerujes....

E93 335i napucan jebeno skoro 100k€ placen od jednog momka u Splitu, tako da je tih 65k€ dosta uvjetovano opremom....

Ma za 65 k eura nisi mogao kupiti ni e93 bez kotaca...

2010 sam slozio u tomicu ponudu za 320d e90 automat,mpaket,koza,xenon....sjecam se ko danas 55k eura je bila ponuda....tak da cabrio dobar je bio bar 80k eura

Pa da, uzasno je to sv skupo...

Poznanik jedan prije par miseci uzea 320d ka tvoj, full al stvarno full, nekih 68k€ mislim da je cifra...

Onaj plavi mozda si i vidija, tako da su ove cijene i ok za e93 kad se vidi koliko to sve novo kosta

Pa da, uzasno je to sv skupo...

Poznanik jedan prije par miseci uzea 320d ka tvoj, full al stvarno full, nekih 68k€ mislim da je cifra...

Onaj plavi mozda si i vidija, tako da su ove cijene i ok za e93 kad se vidi koliko to sve novo kosta

Nije full, nema alarm, ni siber mislim :)

1. Sport sjedala kupis za 1000-1200e naknadno i nije problem ih ugraditi.

2. HarmanKardon u cabriju - jaako rijetko

3. Saltanje - OK

4. Navigaciju imaju vecina, pitanje je ccc ili cic. Ukoliko zelis cic to automatski suzava izbor na aute od 2010 pa novije a samim time i vecu cijenu.

5. Licht Paket unutra nemozes ugraditi jer ima previse jebavanja po postojecim oplatama vratiju da bi to odradio

6. M paket - macji kasalj za ugradit ako je to jedinan stavka koja fali a imas lufta za kasnije ga staviti

7. Koza ili alkantara - OK

8. Automatic - OK

9. Boja ? lol

Pretpostavljam da ti je ovo prvi BMW ovog novijeg tipa i nevidim tu nikakav problem, ali. Mislim da moras malo tj puno dublje istrazit pozadinu price, sto kako kod PFL modela sto kod FL modela i ima, i sto dolazi s kojim i sto je rjedje sto cesce dobiti. Koliko su neke stvari bitne a neke malo manje bitne. Moras biti spreman nesto ugraditi naknadno ako to nemas u serijali i slicno jer je nemoguce sve ovo sto si ti zamislio sa nekim limitom u cijeni jer u protivnom moras otici kupiti jedan od top 10 modela u ponudi koji su ujedno i najskuplji.

Evo ja sam prije par tjedana prodao svog E92 koji je imao i M paket sjedala unutra u kombinaicji sa kozom-alkantarom, CIC naviaciju sa Hard diskom, DVD in motion, Internetom, BMW aplikacije, Fejsbuk i ostalo, BMW online, Bluetooth, Licht paket izvana i iznutra i bio je bijeli. Saltanje na volanu nije imao jer nije bio automatik i HarmanKardon nije imao niti me vukla ugradnja od 1600e jer zvuk nije toliko bolji da vrijedi taj novac.

Na sve to moj auto je bio 2010., LCI sa 75 tisuca km originalnih i bio je daleko od onih "evo isti takav za 16 u oglasu" A prodan je za 24 i bio medju najskupljima.

img_0249-2pquad.jpg

img_0251-2dnuya.jpg

/QUOTE]

- ovaj sa slike je tvoj ? :thumbsup: oLiĆan model :)

- ove specifikacije koje sam napisao - to su JEL želje - znam da ću nešto morati pregrmiti - ali recimo bijeli je naj bliže tome

lako ga ja bacim u neku foliju :D

ALI - ono što si spomenuo - bez obzira da se radi i o 2011g to je ipak model star 9god - i zato mi nema smisla davati 33 000 E za auto star 6 ili 7 godina - pa toliko košta NOVA mazda 6 2015 G. - a to je fakat super auto.

( al nije cabrio :drink:)

sa druge strane - Z4 koji je isto tako nov koštao otprilike slično kao i E93 - 2011G. košta oko 20koju KE - smatram da su DE cijene - REALNEcije i po toj logici bih platio

evo npr 27 - 2011

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-330d-cabrio-m-sportpaket-sonderausstattung-m%C3%BCnchen/206813009.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&features=NAVIGATION_SYSTEM&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=125000&categories=Cabrio&noec=1

- onda sam sam sebi glup da dam 33 za 2009 - sa druge strane za 33-34 mogu imati ovog u ZG - ali opet radi se o 34 KE za stari model -

dao bih 25- 26 za dobar E93 - to je nekih 200 000 kn i to je to.

-osim toga malo sam gledao po netu - postoji i taj problem curenja krova kod PFL modela - konkretno

- ovo je 335i koji je koštao 65 000$ - a u manualu stoji - do not wash under high pressure !

- navodno su kod LCI taj problem poboljšali - ali ne i u potpunosti rješili, mislim - to je nešto što bih očekivao od FIATA, ali ne od 4 ili 5 generacije BMW-ovog cabrioleta

kada bi se Z4 krov spremao kao kao kod MX-5 ne bih razmišljao - ovako taj gepek postaje zaista neiskoristiv za neka tjedna putovanja - a u nativi je dovoljno veli.

@Mcclarion - Da taj bijeli je moj auto.

A evo, polako pocinjes razumijevati ono sto smo pricali kroz ovu temu ;) Nadam se da ces naci auto koji zadovoljava tvoje kriterije

Strašan coupe (y)

ne znam jesi ti slagao ili si kupio ali good job Sven !

- ono što sam shvatio kroz ovu temu je da ipak trebam uzeti LCI - zbog :

motora

mjenjača

svijetla

mehanika krova

navigacija - Hard disc

- to je ako želim imat auto malo duže.

ili uzeti onaj 330d za 20 i voziti godinu dana malo se priviknuti na dizela ovo ono skužit koje su boljke pa sljedeće godine uzeti LCI - taman će cijene biti kao kod PFL :D

- možda i serija 4 bude u igri :)

Koja je razlika kaj se tice mjenjaca u LCI...pa to je isto 6 brzina kaj ne?

kaže Sven

Mada bi ja mozda prije isao na ovog LCI-a koji je i bez M paketa puno ljepsi i moderniji od starog modela bez M paketa. Automatik je i ima cic dok svi ovi stari imaju ccc koji je miljama losiji od cak najbaznijeg cic-a,

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...