Wrbex Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Alo ekipa, vozim nekidan od cure punto i cujem kako bucka neka tekucina iz ladice kod suvozaca, gledam slusam i kuzim kad malo dam gas onda se buckanje intezivira. Zvrcnio frenda koji je nesto kuzi u aute i kaze mi da mi je 95% otisla brtva glave i da baca kompresiju u rashladnu tekucinu. Odem otvorit posudu rashladne tekucine kad pocne curit antifriz van...nije jako ali je iscurilo jedno deci-dva, gledam glavu motora vidim slinavo svuda. Daklem napokon konkretno pitanje :-) Koliko mogu ocekivat da ce kostati popravak? I koliko je pametno se jos voziti?
gandi Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 punto mka2? pročitaj si ovu temu: http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=9234.0 mislim da možeš kao gost... uglavnom, spominju se cifre oko 1000 kn na tvom mjestu se ja nebi baš previše vozio...
WD40 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 To s bljuckanjem vode ti je normalna pojava i neznaci da je riknula brtva. Pricekja da ventilator upali i nakon sto ohladi tekucinu onda otvori cep. Pazi dal su crijeva tvrda dok motor radi i to je to.. To sto slini ulje... ah.. nista novo. Brtva poklopca ventila i eventualno gumica na "razvodniku" paljenja tj na djelu gdje su bobine.. Nemoj se zaljetat u taj posao
Wrbex Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 To s bljuckanjem vode ti je normalna pojava i neznaci da je riknula brtva.Pricekja da ventilator upali i nakon sto ohladi tekucinu onda otvori cep. Pazi dal su crijeva tvrda dok motor radi i to je to.. To sto slini ulje... ah.. nista novo. Brtva poklopca ventila i eventualno gumica na "razvodniku" paljenja tj na djelu gdje su bobine.. Nemoj se zaljetat u taj posao thnx na infou, provjerit cu jos
huan Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Na tim 1.2 motorima je normalna stvar da ode brtva na glavi,motor je slinav jer curi brtva na poklopcu ventila,a taj sum vode kod suvozaca sta cujes je ustvari cirkuliranje vode kroz mali hladnjak grijanja.......
Alfaludak Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 brtva na tim motorima odlazi i to je normalna pojava. posao nije skup, ali se nakupi obrada glave 100kn ulje 250 filter 40 filter zraka 50 garnitura brtvi za glavu 220 svijecice (ukoliko je potrebno) 100 zupcasti remen + spaner (ukoliko je potrebno, a vec je sve dolje) 250 vodena pumpa (ukoliko je potrebno, a vec je sve dolje) 200 nakupi ti se a ako ne zelis nista nego samo brtvu glave i najosnovnije onda ti je cca 1200 sa dijelovima i rukama
killercivic Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 ja sam već 2x mjenjo na puntu taj dihtung i opet slini(al ne troši ulje skoro ništa), očito je to normalno na fiatu brijem da bi se više brinuo da ne slini.
Wrbex Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Oke hvala svima na info-u...doduse brtva je slinila nesto malo cim je auto kupljen prije 2 godine, a ovo se sad pocelo desavati pa mislim da je red da se to rijesi. Ima netko preporuku kakvog dobrog majstora u Osijeku i okolici(valpovo, nasice)?
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now